Planeta opic se teprve zrodí

Vydáno: 11.11.2011 12:30 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Oficiálně se začalo pracovat na sequelu
Fotografie z filmu <b>Zrození Planety opic</b>
2011 Bontonfilm
Je potěšující, že film jako Zrození Planety opic se dočkal tak vřelé kritického i finančního přijetí. Z očekávaného propadáku roku s nevábným Jamesem Francem se stalo jedno z největších překvapení letoška a zároveň jeden z blockbusterů, který nesází jen na spektakulární přehlídku vizuálních efektů. I když, pokud se podíváte do smutných Caesarových očí, které ve vás vyvolají desítky emocí, musíte uznat, že technologie nám za nějakých těch dvacet let opravdu pokročila. Právě Andy Serkis, v současné době nejlepší motion-capture herec, se vrátí i v následujících sequelech, které studio Fox plánuje na příští roky.
Vrátit by se měl i režisér Rupert Wyatt, pro něhož budou druhé "opice" teprve druhým zářezem v Hollywoodu. Kromě již zmiňovaného Serkise (který má jistě plné ruce práce s Hobitem, následně by se měl vrátit asi v dalším Tintinovi jako kapitán Haddock) jsou na palubě i scenáristé jedničky Rick Jaffa a Amanda Silver. O návratu Jamese Franca nebo Freidy Pinto zatím nepadlo ani slovo, ale dle mého názoru už budou v sequelu lidské postavy upozaděné, jelikož jejich příběhy se už uzavřely a nebudou tak podstatné.
Na samotném scénáři se sice ještě pracovat nezačalo, tvůrci však mají hodně nápadů a směrů, kterými by se mohlo pokračování ubírat. Kdo tajně doufal, že někdy na plátně uvidí to, co se dělo během závěrečných titulků, možná se mu splní jeho tajné přání.
Měli bychom se nacházet asi osm let od událostí jedničky mezi novou generací lidoopů, z níž pocházejí také naši známí "hrdinové". Mělo by (jak jinak) dojít ke konfliktu s lidmi, pravděpodobně k válce. Uvidíme opice, jak přebírají města, jak se začínají pomalu přeorientovávat na lidské prostředí, jak se polidšťují a jak začínají chápat naší kulturu. Lidé by podle všeho měli kvůli rozšíření viru žít v podzemí.
Dobrých nápadů je to tedy hodně, teď je jen dát do souvislé formy na papír. Wyatt se stejně jako v případě jedničky chce spíše soustředit na emocionální stránku věci, než na to, jak "cool" to bude vypadat. Což nepochybně také bude. Na konkrétnější info si však budeme muset ještě chvíli počkat, stejně jako na film samotný. Ten budeme muset ještě nějaké ty roky oželet, jelikož kromě složitého natáčení bude obsahovat i náročnou postprodukci.
A ještě malá zajímavost na závěr - Foxové se snaží Andyho Serkise protlačit mezi nominované za mužský herecký výkon na letošní Oscary. Držíme palce, ať to vyjde! Koneckonců, kdo z budoucích nominovaných by tak autenticky zahrál opici?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • David Hewlett (HurryDown, 11.11.2011 15:51) Reagovat

    Strašně se těším na to, až David Hewlett způsobí zánik lidské civilizace.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY