Peter Jackson potvrzen pro druhého Tintina

Vydáno: 04.11.2011 09:11 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Do filmu se pustí ihned po Hobitovi
Fotografie z filmu <b>Tintinova dobrodružství</b>
Falcon
Ostatně se nejedná o nějaké velké překvapení. Spolupráce Stevena Spielberga a Petera Jacksona na adaptaci slavného belgického komiksu do filmové trilogie zahrnovala i fakt, že si každý z dvou věhlasných tvůrců natočí jeden film. Po nadšených kritických ohlasech a vřelému finančnímu přijetí prvního dílu v Evropě (do zámoří dorazí až o Vánocích) tak mohlo vyjít najevo oficiální prohlášení, které nikoho nepřekvapí, ale vyvolá i tak úsměv na tváři - Jackson bude režírovat druhého Tintina.
Studia Sony a Paramount jsou aktuálním filmem tak nadšená, že by už nejraději dala dvěma režisérům potřebné finance a rovnou se skočilo do stádia preprodukce. Scénář pokračování je vlastně už napsaný a v podstatě se čeká jenom na jednu malinkou věc - až se Jackson vrátí z Osamělé hory na Novém Zélandu, kde mimochodem připravuje dva nejvelkolepější filmy příštích let. Hned po tom (nebo už i při postprodukci druhého dílu Hobita) by se dle jeho slov chtěl ihned vrhnout do příprav Tintina.
Scénář tentokrát nepochází od autorů jedničky (Wright, Cornish, Moffat), nýbrž od Anthonyho Horowitze, který má svém portfoliu například posledního Trona nebo tučnou řádku seriálů zahrnující třeba Ztracené. Příběh by měl tentokrát vycházet z dvou komiksů, konkrétně ze Sedmi křišťálových koulí a Chrámu slunce. Výsledný film by se pak měl oficiálně jmenovat The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun. Mladý reportér a kapitán Haddock by tentokrát měli vyšetřovat šíření záhadné nemoci, která postihne tým průzkumníků, jež objevil hrobku Inků.
A jak to bude s třetím dílem? Údajně by se k němu chtěl vrátit zase Spielberg, ale to je ještě daleká budoucnost. Dle jeho kvant ohlášených projektů (Lincoln, Robopocalypse, Gods and Kings, Jurský park 4) to je myslím možné nejdříve tak za pět let, možná ani to ne. Každopádně je jisté, že Tintinův svět ještě ožije...a když o něj pečují jedni z nejpovolanějších režisérů, tak myslím není od věci se zase neskrývaně těšit.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Ahoj (Karolína, 05.11.2011 13:08) Reagovat

    Ahoj už se těším na dvojkju tintina.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY