Top 20 ČR: Johnny English pokořil Muže v naději

Vydáno: 18.10.2011 14:23 - Alžběta Fridrichová | foto: 2011 Bontonfilm

Sedmitýdenní nadvláda Vejdělkovy komedie roku končí, o pár desítek tisíc předstihl Muže v naději comeback Rowana Atkinsona Johnny English se vrací. Se slušným dostupem si svoje místo na bedně znovu uhájili také Šmoulové.
Dříve nebo později to přijít muselo, ale kdo by čekal, že takový triumf připadne zrovna Johnnymu Englishovi? Britský tajný agent znovu dokázal, jak milujeme útlou postavičku, která zvládne tisíc a jeden ksicht během jednoho celovečerního filmu. Ale nutno podotknout, že to bylo docela těsně. Mužům v naději schází na komedii Johnny English se vrací čtyři stovky diváků, což celkově tvoří rozdíl jen zhruba pětasedmdesát tisíc korun.
Milion osm set tisíc ztrácí na dvojku Šmoulové, kteří od minulého nadprůměrného výsledku odečítají přes třicet procent. Alois Nebel si snad jen náhodou udržel čtvrtou pozici, od Saxány, která bronz vyměnila za nemedailovou pětku, ho totiž dělí pouhé tři tisíce korun. Čtyřicet procent odečítá komedie Kamarád taky rád, která ale zůstává od minula na šestém místě, protože Elitní zabijáci se propadli o více než polovinu premiérových tržeb a vzali to skokem z pětky až na devítku.
Až na sedmé místo se vyhoupla druhá novinka, česká road movie Rodina je základ státu v režii Roberta Sedláčka, kterou si nenechalo ujít na čtyři tisíce diváků. Jedno místo ztrácí nejnovější pohlednice z Allenova putování Evropou Půlnoc v Paříži a končí tak s čtyřmi sty osmdesáti tisíci na devítce.
Zanedbatelný osmiprocentní propad zajistil animáku Auta 2 posun ze třináctky na desítku, což znamená, že dvojice Dream House a Jeden den, která při premiéře obsadila konec první desítky, se nyní posouvá se shodným pětačtyřicetiprocentním propadem až za něj. Smolnou třináctkou disponuje akční drama plné nadupaných fláků Drive a až na čtrnáctce končí páté pokračování kultovní franšízy Nezvratný osud.
Na patnáctce zůstává komedie Bláznivá, zatracená láska, na niž v pátém týdnu boje v TOP 20 přišlo sotva osm set diváků. Své nejlepší dny má za sebou i Harry Potter a Relikvie smrti - část 2, který se sice od minule posunul o jednu příčku vzhůru, ale vypadá to, že tento víkend byl pro něj posledním, kdy mu patří titul nejnavštěvovanějšího filmu. Příště už žezlo směle převezmou s téměř sedmi sty tisíc diváky Muži v naději.
Jednomístný vzestup má za sebou i Lví král 3D na sedmnáctém místě. Bez dvou za dvacet to má třetí a poslední novinka, norské drama Happy, Happy. Hlavní postavu Kaju, která by udělala pro rodinu úplně cokoli, si zahrála Agnes Kittelsen. Devatenáctku si vystrašil trojdimenzionální horror Noc žraloka a s bídou to na dvacítku dotáhlo kritizované drama s Taylorem Lautnerem Bez dechu, které si odečítá pětasedmdesát procent.
S novinkami se v říjnu roztrhl pytel, a tak nám dají kina ve čtvrtek zase pěkně na výběr. Příznivci horrorů si přijdou na své v Paranormal Activity 3, zatímco dobrodružné duše ocení premiérů Tří mušketýrů. Ti, kteří neholdují americkým snímkům, si přijdou na své v italsko-německo-francouzském dramatu s tajemným názvem Osamělost prvočísel anebo v česko-slovenském dramatu Zuzany Liové Dům. A konečně se dočkáme i Soderberghovy Nákazy.
  TOP 20 ČR: VÍKEND OD 13. 10. 2011
  1. Johnny English se vrací 3,4 mil. (novinka)
  2. Muži v naději 3,3 mil
  3. Šmoulové 1,5 mil.
  4. Alois Nebel 961 tis.
  5. Saxána a Lexikon kouzel 958 tis.
  6. Kamarád taky rád 554 tis.
  7. Rodina je základ státu 523 tis. (novinka)
  8. Půlnoc v Paříži 483 tis.
  9. Elitní zabijáci 467 tis.
  10. Auta 2 339 tis.
  11. Dream House 314 tis.
  12. Jeden den 257 tis.
  13. Drive 227 tis.
  14. Nezvratný osud 5 204 tis.
  15. Bláznivá, zatracená láska 107 tis.
  16. Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 105 tis.
  17. Lví král 87 tis.
  18. Happy, Happy 85 tis. (novinka)
  19. Noc žraloka 3D 69 tis.
  20. Bez dechu 64 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách / amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout / prohlédnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY