Wanted 2 jde zpátky do akce

Vydáno: 04.10.2011 16:58 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Bude Wesley znovu porušovat fyzikální zákony?
James McAvoy ve filmu <b>Wanted</b>
Universal Pictures
První Wanted z roku 2008 byl nářez. Efektní, anarchistický a stylový. Sice se ani trochu nepřibližoval (spíš vůbec) brutálnosti a drsnosti předlohy, ale fanouška zmlsaného komiksy a akčními filmy poslal rovnou do filmového nebe. Kolem potenciálního pokračování se ihned na chvíli rozběhly fámy, ale až podezřele rychle všechno zase utichlo. Jakoby v tom měl prsty nějaký nájemný vrah. Nyní to však vypadá, že "stav osudu" má s Wesleym Gibsonem ještě nějaké nevyřízené účty.
Studio Universal najalo scenáristy Michaela Brandta a Dereka Haase, aby znovu zapracovali na scénáři k pokračování. Mimo Wanted spolupracovali také na filmech jako 3:10 Vlak do Yumy nebo Rychle a zběsile 2, což zase nějaká dobrá vizitka není.
Tentokrát však nebudou mít z čeho vycházet, jelikož komiksová předloha Marka Millara má pouze jeden díl. Na otázku, jestli se nechají inspirovat rozsáhlým světem a postavami komiksu, však odpovídají negativně. Podle nich by nás měl sequel vzít do blízké budoucnosti (pár let) po událostech jedničky, kdy už je Wesley starší a zkušenější zabiják, a naservírovat nám zbrusu nové krvavé dobrodružství, ve kterém se vrchní hranice nekladou.
Otázkou však je, jestli se vrátí původní obsazení. Jamese McAvoye bychom logicky očekávat mohli, jak to ale bude vypadat s návratem Angeliny Jolie nebo Morgana Freemana? Sami dobře víme, že po událostech z jedničky si s nimi osud už vyřídil to své. Ale vzhledem k tomu, že Wanted je docela šílený film a ještě šílenější komiks, potenciálních návratů se klidně dočkat můžeme. Vždyť ještě před třemi lety Angelina Jolie zmiňovala, že se v dalším díle najisto objeví...
Otázkou také je, zda se vrátí Timur Bekmambetov, který v současné době připravuje řezničinu s výmluvným názvem Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Třeba si po ní najde čas i na Wanted 2, jelikož jeho diář je pro rok 2013 zatím prázdný. Ale o tom až za pár týdnů nebo měsíců, jestli se projekt opravdu začne "hýbat".


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY