Na diváky útočí další vlna remaků

Vydáno: 06.09.2011 09:22 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Čeká nás Honba za diamantem i Hráči se smrtí
Kathleen Turner ve filmu <b>Honba za diamantem</b>
Twentieth Century Fox
Filmaři jsou zřejmě přesvědčeni, že svět se nikdy nenabaží upírů, zombíků, muzikálů, sequelů, prequelů a remaků. A právě s posledně jmenovaným "žánrem" se v poslední době roztrhl pytel. Předělávky se mají kromě jiných dočkat snímky Honba za diamantem, Hráči se smrtí nebo Nenávist.
V původní Honbě za diamantem Roberta Zemeckise z roku 1984 jsme měli možnost vidět Michaela Douglase a Kathleen Turner. Remake příběhu o spisovatelce Joan Wilder, která v divoké džungli potkává svérázného dobrodruha, byl ohlášen již před několika lety.
Hlavní roli v něm měla ztvárnit Katherine Heigl a coby režisér byl původně angažován Robert Luketic, který již s herečkou spolupracoval na snímcích Vrahouni a Chceš mě, chci tě. Později byl však odvolán a jméno nového režisérského kandidáta zatím neznáme.
Scénář napsal Dan McDermott, který má na svědomí například paranoidní thriller Oko dravce. Kandidáty na představitele hlavní mužské role byli Gerard Butler a Taylor Kitsch, ale první jmenovaný bude z "honby za remakem" vzhledem ke své vytíženosti nejspíš brzy vyřazen. Uvidíme tedy, zda se mezi Kitschem a Heigl podaří vykřesat stejné jiskření, jaké přeskakovalo mezi hrdiny původního snímku.
Pokud se něčím nesmazatelně zapsali do povědomí filmových diváků Hráči se smrtí, pak to bylo excelentní herecké obsazení složené z tehdy teprve vycházejících hvězd - Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon nebo William Baldwin podali v thrilleru o zahrávání si se životem i smrtí obdivuhodné výkony. Uvidíme, jak se podaří nová předělávka, jejíž scenáristou bude Ben Ripley.
"Lekací" horor Nenávist spatřil světlo světa v době, kdy sklízely obrovský úspěch podobné japonské předělávky, mezi které patřil například Kruh. Smrtící nenávi2t ale vzbudila především otázku, zda je skutečně zapotřebí sequelů za každou cenu. Nyní vedení studia Columbia Pictures usoudilo, že je rozhodně zapotřebí remaku původního filmu, tedy remaku remaku. Zhostí se režie opět pro změnu Takashi Shimizu?
Nechme se raději překvapit a počkejme si na další detaily ohledně těchto nových "interpretací". Protože nových remaků není nikdy dost, že?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY