Soderbergh v traileru úspěšně šíří Nákazu

Vydáno: 18.08.2011 14:55 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Chystané sci-fi se představuje v povedené ochutnávce
Jude Law ve filmu <b>Nákaza</b>
Claudette Barius / Warner Bros. Entertainment
Po čtyřech letech experimentování a točení malých "neviditelných" filmů se Steven Soderbergh konečně vrací do mainstreamu. Na čtvrté Dannyho parťáky se ale tentokrát vykašlal, rozhodl se přihodit další polínko do žánru sci-fi. Námět Nákazy sice vypadá jako vyprefabrikovaný destilát z libovolných kousků posledních deseti let o zombících, apokalypse a smrtelných epidemiích, trailer však zajišťuje osobitou podívanou, ze které se nevytrácí ponurá atmosféra.
Návrat ve velkém stylu mu mimo celkem rozsáhlou výpravu budou zajišťovat i jeho "parťáci" - těmi tentokrát nebudou geniální podvodníci a zlodějíčci, nýbrž doktoři, vědci a oběti zasažené nevysvětlitelnou nákazou složení ze hvězd jako Matt Damon, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Kate Winslet nebo Jude Law. Posuďte sami, kde jste naposledy mohli vidět tolik vašich oblíbených herců v jednom filmu dohromady.
V době zmítané různými ptačími a prasečími chřipkami se toto téma, ač velmi nepatřičně patřící do kolonky sci-fi, zdá velmi aktuální a Soderbergh na to hodlá upozornit pěkně po svém. Ač trailer na diváka jen trousí motivy, nelze říct, že by nebyly silné - ať už co do emocí, nebo výpovědí. Což dává šanci vyniknout hlavně hereckým projevům.
Nákaza tedy podle prvních rozpohybovaných obrázků vypadá skvěle - vizuálem i nápadem s nebývale silným tématem, nad kterým visí velký vykřičník do budoucna. Kdo ví, třeba Soderbergh kutí další Traffic...
Trailer můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo přímo pod naším článkem.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY