The Dark Knight Rises se představil v teaseru

Vydáno: 01.08.2011 20:35 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Nolanův návrat do Gothamu se dočkal prvního traileru
Tom Hardy ve filmu <b>Temný rytíř povstal</b>
Warner Bros. Pictures
Jedna věc je jistá - Christopher Nolan špatné filmy netočí. Jeden z nejjistějších režisérů 21. století si vydobyl auru neprůstřelného tvůrce snímky jako Memento, Dokonalý trik nebo Počátek. Nikoho tak nemusí přesvědčovat, že jeho následující film bude pecka.
O The Dark Knight Rises (schválně, jak si čeští distributoři poradí s překladem?) se proto neodvažují pochybovat ani ti nejzatvrzelejší pesimisté. Jak už nám teaser naznačuje, půjde o epické zakončení příběhu o Temném rytíři. Čemuž zatím stoprocentně věříme, protože i na tak malém prostoru s minimem záběrů dokáže Nolan a jeho střihači doslova kouzlit.
Ne že by se jednalo o něco, po čem byste sbírali čelist z podlahy, ale sálá z toho taková "krásně" potemnělá atmosféra, která i s asi dvěma novými záběry a pár důležitými momentkami z předchozích dílů dokáže navnadit, že to, co přijde příští léto, bude velké. Všemu navíc nasazuje korunu výborně stylisticky zvolené "batmanovské" logo, které se tyčí mezi rozpadajícími se budovami v Gothamu.
Že to až příliš připomíná Počátek? Jako nekritický nadšenec snového opusu s tím nemám žádný problém. I když se v teaserových vodách nejedná o žádné "vzrůšo", jde u Nolana o velký krok kupředu (vzpomeňme si na teaser na Temného rytíře, že) a stoprocentní navození husí kůže. Alespoň z posledního záběru, kdy se proti zoufalému Batmanovi vydává nezastavitelná hora svalů Bane.
Trailer můžete zhlédnout na oficiálních stránkách filmu nebo přímo pod naším článkem.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Yep (EuthanasiaZ, 02.08.2011 11:57) Reagovat

    líbí se mi hned první věta: "Jedna věc je jistá - Christopher Nolan špatné filmy netočí". To je pravda a novej/poslední Batman bude každopádně kposrání. Nolan je jistota kvality

  • jednoduse (Šugy, 08.08.2011 20:56) Reagovat

    mne osobne se liby nazef -- VZESTUP TEMNÉHO RYTÍŘE --

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY