Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 9. 8. 2024 - 15. 8. 2024

TV tipy: Agatha, Sněhurka a čertí brko jsou dokonalou partií

Vydáno: 09.08.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Netflix

Po několika nabídkou bohatších televizních týdnech aktuálně přichází útlum, který odpovídá kalendářnímu období. Z šestice tipů tak nejvíc zaujme v kinech nedávno uvedený a chválený nenápadný horor Mluv se mnou.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mluv se mnou (Talk to Me) (pátek 9. 8., Paramount Network, 22.20 - 00.20 / neděle 11. 8., 23.15 - 01.10 / úterý 13. 8., 00.55 - 03.00)

Český plakát filmu Mluv se mnou / Talk to Me
© CSFD
Pouhý rok po premiéře v kinech se na televizních obrazovkách objeví nenápadný australský horor, který si získal sympatie fanoušků. Debutující režijní duo dvojčat Danny Philippou a Michael Philippou v něm překvapí poměrně originální premisou, která se dá chápat i jako chytrá metafora a soustředí se na hutnou a v dobrém slova smyslu nepříjemnou atmosféru, v níž se stírá rozdíl mezi realitou a fantazií. Důraz pak klade na výborně napsané postavy, mezi nimiž fungují i základní vztahy, navíc jsou všechny poměrně zajímavé. K pozitivním dojmům přispívá i obsazení neznámými tvářemi, které jsou vesměs velmi dobré a úplně mezi nimi chybí někdo extrémně otravný. Otrlé milovníky žánru pak potěší i několik výživných gore a násilných scén, které jsou leckdy hodně nekompromisní. Jen samotný závěr mohl být o něco údernější a vygradovanější. Tip týdne, který lze snadno přehlédnout. 

Zajímavost: Pro film bylo vyrobeno šest modelů ruky.

Český trailer filmu Mluv se mnou / Talk to Me

Červený střevíček a sedm statečných (Red Shoes and the Seven Dwarfs) (sobota 10. 8., ČT :D, 09.20 - 10.50)

Český plakát filmu Červený střevíček a sedm statečných / Red Shoes and the Seven Dwarfs
© Bohemia Motion Pictures
Před třemi lety se i v našich kinech mihl jihokorejský animák, dle očekávání v nich ale velkou stopu nezanechal. Režírující debutanti Sung-ho Hong, který napsal i scénář, a Young Sik Uhm v něm tedy nikoho nepřekvapí, protože se viditelně inspirují hollywoodskými žánrovkami, na druhou stranu si z nich berou jen to nejlepší a dohromady tvoří příjemný celek, který disponuje svižným tempem a výbornou animací. Příběhově se jedná o variaci na pohádku o Sněhurce, která je uzpůsobena současným dětem, nicméně i dospělejší a konzervativnější diváci by s ní měli být spokojeni. Navíc je sympatické, že princezna není ideálem krásy, což je důležité pro nezbytné morální poselství. Bonusem navíc jsou i chytlavé písně, kterých naštěstí není tolik. Sice by to možná mohlo být celé o trochu sofistikovanější a komplikovanější, cílová skupina diváků ale bude rozhodně spokojena. Příjemný tip k sobotnímu probouzení.  

Zajímavost: Každý ze sedmi trpaslíků pochází z jiné pohádky, která má původ v různých zemích.

Český trailer filmu Červený střevíček a sedm statečných / Red Shoes and the Seven Dwarfs

Čertí brko (sobota 10. 8., ČT1, 20.10 - 21.45)

Plakát filmu  / Čertí brko
© Facebook tvůrce
Šest let stará česko-slovenská pohádka je sice hodnocena trochu rozpačitě, rozhodně se ale snaží od ostatních odlišit. Režírující Marek Najbrt v ní tedy pracuje se scénářem, který po příběhové stránce úplně nepotěší, protože je zoufale předvídatelný a šablonovitý, není ani nikterak zajímavý a využívá ta největší klišé. Ve druhé polovině se navíc mění v sérii různých událostí a honiček, která není úplně konzistentní a její návaznost je dost nahodilá. Podobně jsou na tom postavy, které nejsou dobře napsané, nijak výrazné a jejich motivace je dost podivná. Nad průměrem tak snímek udržuje otevřeně satirická rovina, která záměrně nemíří na nikoho konkrétního, tudíž každý si v ní může najít odkazy na aktuální společenské problémy. Navíc je poměrně dost kousavá a nejde úplně "po srsti", což je v podobném žánru příjemné, pro někoho to ale přece jen může být až moc. Za zmínku pak stojí výborná výprava, zajímavě vymyšlený koncept fungování pekla a pár vizuálně nápaditých momentů. Ústřední roli si zahrál nevýrazný Jan Cina, jemuž sekundují Judit PecháčekJan BudařMarek DanielJana Plodková nebo Václav Kopta, zdaleka nejlepší výkon ale podává Ondřej Vetchý. Tip s trochu promarněným potenciálem, což potvrdí i naše recenze.

Zajímavost: Autoři původně uvažovali nad tím, že by čerti vůbec rohy neměli, nakonec ale přece jen menší růžky mají.

Originální trailer filmu Čertí brko

Agatha a podstata vraždy (Agatha and the Truth of Murder) (pondělí 12. 8., ČT2, 23.30 - 01.05)

Plakát filmu Agatha a podstata vraždy / Agatha and the Truth of Murder
© IMDb
Britské televizní kriminální drama sice evokuje adaptaci díla Agathy Christie, jde ale o ryzí scenáristickou fantazii. Režírující Terry Loane v něm doplatil na omezené možnosti malé obrazovky, což se projevilo především skromnější výpravou, větším množstvím dialogů a celkově komornějším pojetím. S tím si ale dokázal poradit poměrně solidně, protože napětí udržel na vysoké úrovni a vytvořil působivou dobovou atmosféru. Opíral se i o zajímavou zápletku, která sice nese trochu moderních prvků, ty by ale určitě neměly nikoho zásadně odradit. O něco horší pak je viditelná snaha tvůrců příběh, který by bohatě vystačil na seriálovou epizodu, roztáhnout na celovečerní plochu. To tedy znamená, že některé motivy se zbytečně opakují, rozehrávají se linie, které jsou malinko navíc a celé vyšetřování trvá přece jen o něco déle, než by bylo potřeba. V hlavní roli se objeví Ruth Bradley, vedle které dostali důvěru třeba Dean AndrewsRichard Doubleday nebo Ralph Ineson. Neznámý tip pro milovníky klasických detektivek.

Zajímavost: V tomto snímku vystupuje Agatha Christie pod pseudonymem Mary Westmacott, pod nímž napsala šest románů.

Originální trailer filmu Agatha a podstata vraždy / Agatha and the Truth of Murder

Dokonalá partie (The Wedding Date) (středa 14. 8., Barrandov, 20.15 - 21.55)

Plakát filmu Dokonalá partie / The Wedding Date
© IMP Awards
Bezmála dvě dekády stará romantická komedie je určena spíše pro ženské publikum, to mužské pak ocení, že je poměrně snesitelná. Režírující Clare Kilner v ní adaptovala knižní předlohu Elizabeth Young, ale nikoho nepřekvapí. Příběh je totiž jedno velké klišé a během pár minut je jasné, jakým směrem se bude ubírat. Atmosféra je naštěstí potřebně odlehčená, tempo poměrně svižné a stopáž střídmá, takže je v ní prostor jen na to nejnutnější, což je jedině dobře. Titulní role ztvárnili Debra Messing a Dermot Mulroney, mezi nimiž probíhá parádní chemie a jejich vzájemný vztah a špičkování patří k vrcholům snímku, dále se pak objeví tehdy ještě ne tak známá Amy AdamsJack DavenportSarah Parish nebo Holland Taylor. Absolutně nenáročný tip, který asi mohl být o něco výraznější a invenčnější. 

Zajímavost: Debra Messing je alergička, proto je drtivá většina květin umělá.

Oficiální trailer filmu Dokonalá partie / The Wedding Date

Konečně spolu (Then She Found Me) (čtvrtek 15. 8., Paramount Network, 20.00 - 22.25)

Plakát filmu Konečně spolu / Then She Found Me
© IMDb
Sedmnáct let stará romantická komedie je pro fanoušky nejzajímavější tím, že s ní celovečerně režijně debutovala Helen Hunt. Ta krom režie obstarala částečně scénář a zahrála si hlavní roli a vše zvládla minimálně dobře. Ačkoli po příběhové stránce někdy selhává, protože zápletka je příliš předvídatelná a klišovitá, postavy nejsou úplně životné a chybí v ní nějaký zásadnější zvrat, režijně to částečně kompenzuje, protože tempo je relativně svižné, atmosféra příjemně melancholická a přechody od odlehčených scén do těch seriózních se jí daří bez větších problémů. Herecky je tradičně výborná a o moc za ní nezaostávají ani Matthew BroderickBette MidlerColin Firth nebo Ben Shenkman. Jen škoda, že je výsledek tak nevýrazný, protože potenciál má značný. 

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Elinor Lipman.

Originální trailer filmu Konečně spolu / Then She Found Me

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 36. týden
Top 20 ČR: Beetlejuice na Vlny nestačil Jedinou premiérou, která mohla ohrozit český snímek Vlny, byl komediálně laděný Beetlejuice Beetlejuice. Nakonec ale na úspěšný divácký hit Jiřího Mádla nestačil. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 36. víkend
Box office: Beetlejuice Beetlejuice se raduje Beetlejuice Beetlejuice je hit. Z trůnu sesadil Deadpoola s Wolverinem a při začátku září jde o opožděný letní blockbuster s tomu odpovídajícími tržbami. čtěte zde
Vydáno: 09.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 6. 9. 2024 - 12. 9. 2024
TV tipy: Posedlý Gauguin prožívá své peklo I když se prázdniny opět ocitly v propadlišti dějin, televizní nabídka filmů to nijak neakceptuje a pokračuje spíš v líném stylu spoléhajícím na osvědčené reprízy. Pouhé pětici tipů tak dominuje méně známý počin Rubena... čtěte zde
Vydáno: 06.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 36. týden
Kinopremiéry: Beetlejucie sleduje světýlka, poslouchá hlas pralesa a klade past na myši Společně se školním rokem se na začátku září vrátil do kin Beetlejuice, kterému to ovšem trvalo dlouhých třicet šest let. A právě jeho pokračování má v aktuálním týdnu největší divácký potenciál. Dokáže ho využít?... čtěte zde
Vydáno: 04.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 35. týden
Top 20 ČR: Vlny v kinech dominují Českým kinům dominuje dobové drama Vlny režiséra Jiřího Mádla, které z dalších pozic jistí americké letní hity V hlavě 2 a Deadpool & Wolverine. čtěte zde
Vydáno: 03.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Jan Hřebejk vyhlašuje Výjimečný stav (27.08.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Po nepovedeném večírku se Spider-Man a Liga spravedlnosti ocitají bez domova (05.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nosferatu se předvádí v první ukázce (25.06.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Noční klid ukazuje, jak nás může paralyzovat podlehnutí vlastnímu strachu (30.05.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Furiosa bojuje s havětí a dodržuje noční klid (22.05.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Jidáš a černý mesiáš se ocitli v zajetí démonů (10.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

Vrána
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe