Byla jednou jedna Brenda

Vydáno: 14.07.2024 19:00 - Václav Limberk | foto: Deadline

Ve věku 53 let zemřela americká herečka Shannen Doherty, která se do srdcí fanoušků nesmazatelně vryla svou rolí v kultovním seriálu Beverly Hills 90210.
Jason Priestley, Shannen Doherty ve filmu Beverly Hills 90210 / Beverly Hills, 90210
© The Hollywood Reporter
Shannen Doherty prohrála svůj boj s rakovinou, která jí byla poprvé diagnostikována v roce 2015. Zprávu o smrti herečky médiím sdělila její publicistka Leslie Sloane. Shannon se prosadila jako dětská herečka v 11 letech v seriálu Domeček na prérii. Zlom v kariéře nastal v roce 1990, kdy se objevila v jedné z hlavních rolí v seriálu Beverly Hills 90210, který je dnes považován za kultovní a přelomový. Hrála zde Brendu Walshovou, sestru Brandona Walshe (Jason Priestley) a přítelkyni Dylana, jehož hrál před pěti lety zesnulý Luke Perry. Seriál je dnes považovaný za kulturní milník a svým protagonistům přinesl obrovskou vlnu popularity. Doherty pak seriál po 111 epizodách v roce 1994 opustila.


Holly Marie Combs, Alyssa Milano, Shannen Doherty ve filmu Čarodějky / Charmed
© The Hollywood Reporter
Novou příležitost jí přinesla role Prue Halliwell v seriálu Čarodějky, ve kterém účinkovala po dobu tří sérií. Svojí nejslavnější roli Brendy si pak zopakovala v roce 2008 ve spin-offu 90210: Nová generace a naposledy v roce 2019 v šestidílné minisérii BH90210. Kromě toho se objevila například ve filmech HeathersHolky se chtějí bavit takyFlákači a Jay a Mlčenlivej Bob vrací úder.


Znělka seriálu Beverly Hills 90210


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY