Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 5. 7. 2024 - 11. 7. 2024

TV tipy: Po nepovedeném večírku se Spider-Man a Liga spravedlnosti ocitají bez domova

Vydáno: 05.07.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Filmstarts

Ačkoli se prázdniny už rozeběhly, televizní dramaturgové do programů možná překvapivě zařadily premiéru hollywoodského trháku Spider-Man: Bez domova. A aby těch komiksů nebylo málo, uvedena bude i alternativní Liga spravedlnosti.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Spider-Man: Bez domova (Spider-Man: No Way Home) (sobota 6. 7., Nova, 20.20 - 23.20 / středa 10. 7., Nova Cinema, 20.00 - 22.55)

Český plakát filmu Spider-Man: Bez domova / Spider-Man: No Way Home
© Falcon
Prozatímní zakončení další pavoučí trilogie se řadí k tomu vůbec nejlepšímu, co v daném roce vzniklo, především ale využívá možností multiverza, které naštěstí byly využity většinou pozitivně. Režírující Jon Watts v něm spoléhá na nostalgii, která převezme vládu ve druhé polovině a vrátí do hry prakticky všechny důležité postavy z předchozích snímků o Spider-Manovi a většinou i s původními hereckými představiteli. To tedy znamená, že krom titulních Toma HollandaBenedicta Cumberbatche a Zendayi se v různě velkých úlohách objeví Jamie FoxxWillem DafoeTobey MaguireAlfred MolinaAndrew GarfieldRhys Ifans nebo Thomas Haden Church. A právě ono prolínání světů a realit zastíní slabší první polovinu, která je obyčejnou teenagerskou komedií, která až tolik nefunguje a nemá tak svižné tempo. O něco horší je to s faktem, že celá zápletka závisí na jednom extrémně hloupém rozhodnutí, které se v průběhu dalšího děje nijak neřeší. Přesto ale více než povedená záležitost a tip týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Postava Electra se poprvé objevila v komiksu v roce 1963. 

Oficiální český trailer filmu Spider-Man: Bez domova / Spider-Man: No Way Home

Bitva v ústí Šeldy (De slag om de Schelde) (sobota 6. 7., Prima Cool, 22.00 - 00.40 / neděle 7. 7., Prima Max, 00.25 - 02.55 / 22.30 - 01.00)

Plakát filmu Bitva v ústí Šeldy / De slag om de Schelde
© Moviemeter
Čtyři roky staré válečné drama vzniklo v koprodukci Nizozemska, Litvy a Belgie a možná překvapivě bylo určeno pro VOD službu. Režírující Matthijs van Heijningen Jr. v něm vychází ze skutečné události, která až tak známá není a tím pádem opět rozšíří divácké obzory o jednu nevyprávěnou kapitolu z dějin největšího konfliktu v dějinách. Zároveň ale jinak nikoho nepřekvapí, protože struktura příběhu je naprosto klasická a splňuje veškeré žánrové požadavky. A ačkoli byl rozpočet poměrně vysoký, hollywoodské konkurenci pochopitelně stačit nemůže, což znamená, že drtivá většina děje sestává z dialogů, probíhá v pomalejším tempu a soustředí se spíš na osudy několika velmi dobře napsaných postav a strategické postupy jednotlivých armád. Na akci se dostane až v samotném závěru, ta je ale potřebně opulentní, velkolepá a strhující, nepostrádá adrenalin a je natočena velmi dobře, takže částečně kompenzuje trochu jiná divácká očekávání. K poměrně autentickým dojmům přispívá i obsazení tvořené mimo svou domovinu vesměs neznámými tvářemi. Jen možná trochu škoda lehce přetažené délky a absolutní absence emocí, která s žánrem nejde moc dohromady. Ideální tip na sobotní večer.

Zajímavost: Vzhledem ke zkouškám před natáčením a omezenému rozpočtu byla bojová scéna natočena za pouhé tři dny.

Oficiální trailer filmu Bitva v ústí Šeldy / De slag om de Schelde

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (Zack Snyder’s Justice League) (sobota 6. 7., Warner TV, 22.10 - 02.05 / pondělí 8. 7., 00.15 - 04.00 / čtvrtek 11. 7., 21.55 - 01.55)

Plakát filmu Liga spravedlnosti Zacka Snydera / Zack Snyder's Justice League
© Impawards
Před třemi roky vznikl velmi svérázný projekt, kterým režisér Zack Snyder svým fanouškům nabídl vlastní, nikdy nezrealizovanou vizi komiksové podívané, která svádí dohromady klíčové charaktery DC univerza. A nutno říct, že i když jsou celková hodnocení nadprůměrná, komentáře nejsou úplně jednoznačné. Autor tu totiž dostal zcela volnou ruku a svůj osobitý styl tedy rozvíjí na maximum, což znamená, že drtivá většina čtyřhodinové (!!!) stopáže sestává z digitálních triků, které jsou ale bohužel dost viditelné a mnohdy jako by nehotové, a proslulých zpomalovaček, které už někdy působí až sebeparodicky. Příběh samotný nemá smysl řešit, protože je jen sérií různých atrakcí, v nichž se střídají různé postavy, které jsou různě důležité, mají různá traumata a postrádají větší charisma. S tím pak souvisí i značně nevyrovnané herecké výkony, které předvádí třeba Ben AffleckHenry CavillAmy AdamsGal GadotJason Momoa nebo Jeremy Irons. Oživením měl být také archaický obrazový formát 4:3, který se režisérovi ale podařilo využít na maximum a obhájit jeho existenci. Tip, který rozhodně nenechá nikoho chladným.     

Zajímavost: Snyder si za dokončení snímku neřekl o honorář.

Oficiální trailer filmu Liga spravedlnosti Zacka Snydera / Zack Snyder’s Justice League

Nepovedený večírek (The Anniversary Party) (neděle 7. 7., Warner TV, 22.05 - 00.15 / úterý 9. 7., 00.05 - 01.50)

Plakát filmu Nepovedený večírek / The Anniversary Party
© IMDb
Komediální drama z počátku milénia je v tuzemsku známé jen velmi málo a oficiálně se nedá sehnat. Tehdy debutující režijní a scenáristická dvojice Alan Cumming a Jennifer Jason Leigh v něm natočila typicky hollywoodský nezávislý počin, který jedněm sedne, druzí nad ním ale budou ohrnovat nos. Už samotná zápletka je zcela jednoduchá a vychází z určitých stereotypů, které jen naplňuje a potvrzuje, že herci v soukromí žijí v úplně jiném světě než jejich diváci a fanoušci. Hlavně v první polovině to celé lehce drhne, protože úvod a seznamování všech postav je rozvláčné, postupem času ale snímek nabírá svižné tempo, objevují se v něm docela dobré nápady a dobře napsané dialogy gradují až k samotnému závěru, který je ale lehce rozpačitý. Tvůrci hodně spoléhají na relativně hvězdné obsazení, protože krom režiséra a režisérky dostali důvěru třeba Kevin KlineParker PoseyPhoebe CatesJohn C. Reilly nebo Gwyneth Paltrow. Pozapomenutý počin, který je (možná záměrně) povrchní.

Zajímavost: Snímek se natáčel devatenáct dní.

Originální trailer filmu Nepovedený večírek / The Anniversary Party

Fandango (Fandango) (pondělí 8. 7., Warner TV, 20.00 - 21.40 / úterý 9. 7., 10.55 - 12.35)

Plakát filmu Fandango / Fandango
© IMDb
Ani komedie z poloviny osmdesátých let nepatří u nás k těm nejznámějším a do vysílání se příliš nedostává. Tehdy debutující režisér a o něco zkušenější scenárista Kevin Reynolds v ní vsadil především na dobovou atmosféru a určitou nostalgii, která provází konání hlavních hrdinů, kteří vědí, že po uplynutí společného víkendu se dost věcí změní. I z toho důvodu není příběh naplněný nějakým třeskutým humorem, ale spíše několika úsměvnými situacemi, které jsou tu více, tu méně nápadité a realistické. Zpočátku se sice zdá, že bude celistvý, postupem času se ale rozpadá na jednotlivé epizody, které nemají zásadní návaznost a jen kupí různé atrakce, navíc trpí dost kolísavým tempem. Úplně uspokojivý není ani závěr, který nepochopitelně vyšumí a dost nudí. V těchto slabších chvílích tak snímek nad vodou drží obsazení, v němž se sešli tehdy ještě ne tak slavný Kevin CostnerJudd NelsonSam Robards a Chuck Bush. Další zapomenutá záležitost. 

Zajímavost: Snímek vychází z krátkého filmu, který Reynolds natočil na filmové škole, kterou studoval.

Originální trailer filmu Fandango / Fandango

Tři vstupenky na 26. (Trois places pour le 26) (úterý 9. 7., ČT art, 20.55 - 22.35)

Plakát filmu Tři vstupenky na 26. / Trois places pour le 26
© Unifrance
Francouzský muzikál z konce osmdesátých let, který má blíže k hudebnímu filmu, je nejen v tuzemsku skoro neznámý a jeho uvedení je vysloveně raritní. Režisér a scenárista Jacques Demy v něm skládá poctu legendě francouzského filmu Yvesi Montandovi, který tu hraje sám sebe a vzpomíná na svůj život. Nejde ale úplně o biografii, protože se v příběhu, který je malinko předvídatelný, mísí prvky reálné s těmi přiznaně fiktivními, což ale nikterak nevadí. Tvůrce spoléhá i na honosnou jevištní výpravu, která sice nezapírá svůj divadelní původ, ale dokáže ho využít ve svůj prospěch v mnoha zdařilých hudebních a tanečních číslech. Snímek pak částečně funguje i jako hold kinematografii, neboť se vrací do let předchozích a připomíná klíčové filmařské postupy a vývoj některých žánrů. Hlavní hvězda pochopitelně nezklame a mnohdy nechává působit své neoddiskutovatelné charisma, partnerkou jí pak je výborná Mathilda May. Tip pro náročnější publikum.   

Zajímavost: Pro režiséra se film stal "rodinným podnikem", protože kostýmy navrhovala jeho adoptivní dcera, v jedné z rolí se objevil bývalý manžel jeho tehdejší manželky a objeví se i jeho vlastní a nevlastní syn. 

Originální trailer filmu Tři vstupenky na 26. / Trois places pour le 26

Marlene (Marlene) (čtvrtek 11. 7., ČT art, 21.30 - 23.45)

Plakát filmu Marlene / Marlene
© IMDb
Miléniové německo-italské drama, které je biografií legendární německé herečky, se taktéž příliš nepřipomíná a ani ve světě na tom není o moc lépe. Režírující Joseph Vilsmaier v něm ale ničím nepřekvapí, protože i když zpracovává knižní předlohu Marie Rivy, postupuje dle tradiční žánrové šablony. Navíc zcela rezignoval na emoce a celý snímek natočil zvláštně "spoře" a odtažitě. Dokázal sice zachytit určitý sexappeal a charisma, které Marlene Dietrich provázely, příliš z toho ale nevytěžil. Spoléhal ovšem na skvostnou dobovou výpravu, která funguje bravurně, a parádní soundtrack tvořený z písní samotné herečky, který snímku dodává specifické kouzlo. Hlavní roli ztvárnila dokonalá Katja Flint, která předlohu nijak neimituje, ale prakticky se jí stala, což je také u podobných záležitostí málo vídané. O to větší škoda je, že její strhující výkon neproběhl v trochu lepším filmu. Biografie, která nevyužila svůj potenciál.  

Zajímavost: V Německu měl snímek premiéru 9. března 2000.

Originální trailer filmu Marlene / Marlene

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Policajt v Beverly Hills
Téma: Série Policajt v Beverly Hills od nejhoršího dílu k nejlepšímu Čtyřicet let po premiéře prvního a třicet od uvedení třetího dílu má aktuálně na Netflixu premiéru nový díl nazvaný Policajt v Beverly Hills: Axel F. Vhodná příležitost podívat se na všechny čtyři díly od nejhoršího k... čtěte zde
Vydáno: 06.07.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
1
Kinopremiéry: 27. týden
Kinopremiéry: Padouch Monte Christo míří až na konec světa První ryze prázdninová várka premiér by pro české kinaře měla být spásou, protože na velká plátna míří čtvrtý díl extrémně populární animované série Já, padouch. Uvedení se dočká i nová verze slavného dramatu Hrabě... čtěte zde
Vydáno: 03.07.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 26. týden
Top 20 ČR: Do kin nastupuje Padouch Se začátkem letních prázdnin se do kin pomalu vrací diváci stejně jako pokračování animované série Já, padouch, s nímž se vrací Gru a jeho populární žlutí mimoni. čtěte zde
Vydáno: 02.07.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 26. víkend
Box office: Tiché místo má dobré tržby Premiérový víkend Tichého místa způsobil více než slušný hukot, který provětral peněženky publika zvědavého na další kapitolu této série. čtěte zde
Vydáno: 01.07.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tiché místo: První den 4/10
Recenze: Prequel Tiché místo: První den znovu stojí na recyklaci známých nápadů Hororově laděný sci-fi snímek Tiché místo: První den dějově předchází oběma svým předchůdcům. Zaobírá se propuknutím invaze mimozemských monster reagujících na zvuky a odehrává se v ulicích New Yorku. čtěte zde
Vydáno: 30.06.2024 22:02 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Nejočekávanější filmy (druhé poloviny) roku 2024 (29.06.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Horizont je tiché místo v americké sáze (26.06.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nosferatu se předvádí v první ukázce (25.06.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Spasí Levy Marvel? (05.06.2024 18:30 v Novinky | Zprávy)
- Yorgos Lanthimos nabízí Milé laskavosti (31.05.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Modelář Batman nikdy neodvrací zrak a prožívá milostnou aféru (31.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Neviditelná Alice už tu nebydlí a podstupuje expedici do džungle (24.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Neodolatelný astronaut žije na konci všech válek svůj kalifornský sen (17.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Garfield strávil s Amy Winehouse noc na Karlštejně, kde prožili zakázanou touhu (15.05.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi (26.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta (24.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Rivalové (22.02.2024 18:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   26/2024

Tiché místo: První den
4/10

Hororově laděný sci-fi snímek Tiché místo: První den dějově předchází oběma svým předchůdcům. Zaobírá se propuknutím invaze mimozemských monster reagujících na zvuky a odehrává se v ulicích New Yorku.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe