Do Varů přijede Russell Crowe

Vydáno: 05.05.2023 12:59 - Václav Limberk | foto: Screen Media

Hostem letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bude herec a režisér, držitel Oscara a dvou Zlatých glóbů Russell Crowe.
Russell Crowe při této příležitosti převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Oceňovaný herec se zároveň karlovarskému publiku představí jako hudebník. Na zahajovacím koncertu 30. června vystoupí se svou kapelou Indoor Garden Party. (kviff.cz)

Russell Crowe ve filmu Papežův vymítač / The Pope's Exorcist
© Sony
Herec, jehož můžeme aktuálně vidět v hororu Papežův vymítač, patří k největším hollywoodským hvězdám, i když se pokládá za Australana. V Hollywoodu se prosadil v roce 2000 hlavní rolí v historickém akčním spektáklu Gladiátor, který mu vynesl i Oscara. O rok později byl znovu nominován za hlavní roli v dramatu Čistá duše. Crowe pak hrál v mnoha předních hollywoodských filmech jako Těžká váhaAmerický gangsterNa odstřelTři dny ke svobodě nebo Muž z oceli

Karlovarský festival uvede při příležitosti ocenění Russella Crowea historický dobrodružný snímek Petera Weira Master & Commander: Odvrácená strana světa (Master and Commander: The Far Side of the World, 2003), od jehož vzniku uplyne letos 20 let. Film byl oceněn 2 Oscary a získal celkem 10 oscarových nominací, Russell Crowe byl za úlohu kapitána Aubreyho nominován na Zlatý Glóbus. (kviff.cz)

Trailer filmu Master & Commander: Odvrácená strana světa


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY