HBO se chystá na Year Zero Trenta Reznora

Vydáno: 29.06.2011 09:04 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Půjde o seriál, scenáristou je Jim Uhls
Trent Reznor
2008 Nine Inch Nails
Projekt Year Zero oscarem oceněného leadera skupiny Nine Inch Nails Trenta Reznora se dostane již brzy na televizní obrazovky. Společnost HBO chystá sci-fi seriál inspirovaný albem NIN z roku 2007, scénář k němu napíše Jim Uhls, který spolupracoval s Davidem Fincherem na Klubu rváčů.
Řada fanoušků i hudebních kritiků považuje desku Year Zero za jednu z nejlepších a nejpropracovanějších. Způsob její propagace rozhodně stojí za povšimnutí: nápisy na tričkách k novému turné kapely obsahovaly zakódované nápisy I'm trying to believe, odkazující na stejnojmennou doménu. Během únorového koncertu v Lisabonu v roce 2007 se na toaletě našel flash disk se skladbou My Violent Heart. Následovaly odkazy na fiktivní diskusní fóra a na další singly, další trička, tentokrát s telefonními čísly, další flash disky a další stránky.
Tématem desky jsou konspirační teorie a konec světa. Skladby jsou jakýmsi odpočítáváním apokalypsy, která má přijít v roce 2022. Na již zmíněných webových adresách se fanoušci mohli dočíst o látce s názvem parepin, kterou americká vláda údajně přidává do pitné vody, jiný web zase připomíná deník zabijáckého náboženského fanatika. Takto promyšlená a propracovaná propagace je ideální inspirací pro zfilmovaní, o kterém se ostatně Reznor zmiňoval již v době vydání alba.
Na seriálu bude HBO spolupracovat se společností BBC, detaily ohledně začátku natáčení ještě nejsou známy.
zdroj: Hollywoodreporter


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY