Kinopremiéry: Renfield vsadil na zlato

Vydáno: 12.04.2023 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Universal

V tomto týdnu nehledejte mezi novinkami v kinech nějaký zásadní kasovní hit, protože startují snímky méně výrazné a asi i ambiciózní. Jednoznačně mezi nimi vyniká hororová komedie Renfield, v níž si Draculu zahrál Nicolas Cage.
Renfield (Renfield) (CinemArt)

Český plakát filmu Renfield / Renfield
© CinemArt
Za trochu zvláštním názvem komediálního hororu se skrývá další film o Drákulovi, který je ale tentokrát vyprávěn z pohledu jeho sluhy. Největším diváckým lákadlem krom samotného námětu bude nepochybně obsazení Pána temnot, kterého ztvárnil Nicolas Cage, který je dle zahraničních ohlasů vynikající a tradičně maniakální, ovšem v tom dobrém slova smyslu. Hlavní roli si nicméně zahrál Nicholas Hoult, vedle něhož se objeví třeba ještě Awkwafina nebo Ben Schwartz. O režii se postaral Chris McKay, který se s hraným filmem zatím ještě sžívá. Výsledek ale podle dostupných komentářů není vůbec špatný. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Renfield (Nicholas Hoult) je Drákulův sluha a pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) je nucen shánět požadovanou kořist a splnit každé jeho přání bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Po staletích otroctví ale najednou zjišťuje, že existuje život i mimo stín Pána temnot. Jen by potřeboval přijít na to, jak má ukončit svou závislost na jeho vůli.

Zajímavost: Pro Cage je role Drákuly splněný celoživotní sen, v tomto scénáři se mu navíc zalíbila i komediální rovina.

Oficiální český trailer filmu Renfield / Renfield

Sázka na zlato (Spinning Gold) (Donart Film)

Český plakát filmu Sázka na zlato / Spinning Gold
© CSFD
Životopisné drama vypráví o jednom z nejvlivnějších a nejlepších hudebních producentů všech dob, který ale u nás asi tolik známý není, většina jeho "svěřenců" ale ano. Velmi speciální je tento počin, protože režisérem a scenáristou je Timothy Scott Bogart, který je synem onoho producenta a k režii se vrací po osmnácti a ke scénáři po třinácti letech. Pro zdejší publikum budou nejlákavější asi dobová atmosféra a spousty známých hitů, protože hlavní roli ztvárnil Jeremy Jordan, kterého ze známějších tváří doplňují Michelle Monaghan a Jason Isaacs. Ohlasy ani komentáře zatím dostupné nejsou, tak uvidíme, jak to celé dopadne.

Synopse: Neil Bogart (Jeremy Jordan) byl jedním z nejbarvitějších a nejgeniálnějších hudebních producentů, navíc založil společnost Casablanca Records, nejúspěšnější nezávislou nahrávací společnost všech dob. Právě díky němu se na vrchol dostali Village People, Kiss nebo Donna Summer. I jeho osud byl ale spojen s mnoha vzlety a pády do temných koutů světa hudby.

Zajímavost: V průběhu devíti let vydalo vydavatelství Casablanca Records 289 alb více než 140 umělců.

Český trailer filmu Sázka na zlato / Spinning Gold

Supercela (Supercell) (Vertigo International)

Český plakát filmu Supercela / Supercell
© CSFD
Katastrofické drama velmi pravděpodobně vrací diváky hluboko do devadesátých let, kdy byl tento subžánr na vrcholu. Dle několika dostupných ohlasů se navíc zdá, že jde o zoufale špatný počin, který by měl přinejlepším skončit na VOD. Režie a částečně scénář je dílem debutujícího Herberta Jamese Wintersterna, pro české publikum bude nejlákavější obsazení, v němž se sešli Alec BaldwinAnne Heche a Skeet Ulrich. Premiéra, u které je její uvedení do kin obrovskou záhadou.

Synopse: Celý život sní William (Daniel Diemer) o tom, že půjde ve šlépějích svého otce a stane se lovcem bouří. Před lety jeho otce vzalo tornádo s sebou a od té doby se z pronásledování tornád stal obrovský byznys a cestovní ruch spojený s katastrofami vzkvétá. Jednoho dne uteče z domu, aby se s bývalým kolegou svého otce vydal za hurikánem, jenže tornáda jsou větší a ničivější než kdysi.

Český trailer filmu Supercela / Supercell

Metallica: 72 Seasons - Global Premiere (Metallica: 72 Seasons - Global Premiere) (Aerofilms)

Český plakát filmu Metallica: 72 Seasons - Global Premiere / Metallica: 72 Seasons - Global Premiere
© Kino Pohoda
Pouze ve čtvrtek 13. dubna by v kinech po celém světě měl být k vidění naprosto exkluzivní dokument, v němž legendární skupina Metallica představí svým fanouškům nové album ještě před jeho vydáním, rozpovídá se o inspiračních zdrojích, uvede videoklipy ke každé písni na albu a nechá nahlédnout do zákulisí jeho natáčení. Režisérem je málo známý Timothy Saccenti, což ale v tomto případě není důležité, protože fanoušci půjdou hlavně za muzikou. Ryze fanouškovská premiéra.

Synopse: 72 Seasons je dlouho očekávané nové studiové album Metallicy, kterému předcházel singl Lux Æterna. Ten časopis Billboard označil za strhující a hřmotný, Rolling Stone za úderný a USA Today za žhavý. Dokument obsahuje především exkluzivní rozhovory s kapelou, v nichž ta přiblíží vznik a příběh stojící za celou deskou a také doprovodné videoklipy ke každé skladbě na albu.

Český trailer filmu Metallica: 72 Seasons - Global Premiere / Metallica: 72 Seasons - Global Premiere

Východní fronta (Shidniy front) (Aerofilms)

Český plakát filmu Východní fronta / Shidniy front
© CSFD
Koprodukční dokument v celovečerní stopáži reflektuje aktuální události na Ukrajině, které výrazně změnily Evropu. Jeho režisérem a scenáristou je Vitalij Manskyj, jemuž ale výrazně pomohl Yevhen Titarenko, který je členem dobrovolnického zdravotnického praporu a už od počátku války celou situaci monitoroval a natáčel. Krom samotných bojů zachytil i běžný život ukrajinských vojáků a jejich rodin. Je tedy víceméně jasné, že o nějaké originalitě zřejmě nemůže být řeč, výpovědní hodnota ale nejspíš bude extrémně silná, ne úplně příjemná, nicméně důležitá. Pravděpodobně depresivní premiéra.

Synopse: 24. února 2022 odešel Yevhen Titarenko na frontu. Začal všechno natáčet - svoje pocity, desetitisíce uprchlíků a kamarády, s nimiž šel do války. Je členem dobrovolnického zdravotnického praporu Hospitalěri, jehož posláním je poskytovat první pomoc na frontě a evakuovat raněné na velitelství nebo do frontových nemocnic.

Oficiální český trailer filmu Východní fronta / Shidniy front 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY