Kinopremiéry: Sestry v sedle hájí čest zlodějů

Vydáno: 29.03.2023 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Z poslední vlny březnových premiér má největší ambice dobrodružná fantasy Dungeons & Dragons, která vznikla podle hry Dračí doupě. Navíc nemá žádnou konkurenci, protože zbytek novinek je určen spíše do klubových kin.
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) (CinemArt)

Český plakát filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů / Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
© CinemArt
Dobrodružná fantasy vznikla dle slavné deskové hry Dračí doupě, která už byla zfilmována několikrát, leč bez většího úspěchu. Režie a scénáře se tentokráte chopilo duo John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein, které dostalo k dispozici i poměrně vysoký rozpočet, takže jde o hodně riskantní podnik. Ten se dle dostupných ohlasů vyplatil, protože chvála zní ze všech stran a mělo by jít o hodně pohodovou rodinnou zábavu. V hlavních rolích se objeví Chris Pine a Michelle Rodriguez, které ze známějších jmen doplňuje ještě Hugh Grant. Teď tedy nezbývá než čekat, jak si celý počin povede v pokladnách kin. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Potulný zpěvák Edgin (Chris Pine) je zároveň zlodějíček, který krade různé artefakty jedněm, aby je přeprodal druhým. Jelikož je to ale práce, kde neustále strká hlavu do oprátky, je jasné, že věčně nemůže mít štěstí. Teď třeba ukradl něco, co se nikdy nesmělo dostat do nesprávných rukou, jenže on to do nich dokonce sám vložil, čímž spustil dominový efekt, který může změnit celý svět. Jelikož má v sobě kousek cti, pokusí se celou situaci napravit, jenže to nebude vůbec jednoduché.

Český trailer filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů / Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Možná řeknu ano (Maybe I Do) (Vertigo International)

Český plakát filmu Možná řeknu ano / Maybe I Do
© CSFD
Romantická komedie vypadá hodně tuctově, čemuž bohužel odpovídají i dosavadní ohlasy, které hovoří jen o průměrné a naprosto zapomenutelné žánrovce. Režijně a částečně scenáristicky s ní debutuje dlouholetý seriálový producent a tvůrce Michael Jacobs, jemuž se podařilo sehnat hodně slušné obsazení, neboť v hlavních rolích se objeví Emma RobertsRichard GereDiane KeatonWilliam H. Macy a Susan Sarandon. A zdá se, že právě obsazení bude to jediné, co na výsledku bude stát za to. Hodně nevýrazná premiéra.

Synopse: Michelle (Emma Roberts) a Allen (Luke Bracey) tvoří pár, který se rozhodne, že svůj vztah stvrdí svatbou. Jednoho dne se tedy odhodlají k tomu, že pozvou své rodiče na večeři, kde jim o svém záměru řeknou. Jenomže se ukáže, že rodiče se znají z minulosti, což vede ke zcela protichůdným názorům na plánovaný sňatek.

Český trailer filmu Možná řeknu ano / Maybe I Do
Titina, psí polárnice (Titina) (AČFK)

Český plakát filmu Titina, psí polárnice / Titina
© CSFD
Severské animáky se v našich kinech objevují velmi zřídka, milovníky této kinematografie tak rozhodně potěší, že v tomto týdnu se to změní. Nic bližšího se ale nedozví, protože režie a scénář je celovečerním debutem Kajsy Næss a hodnocení dosud neexistují. Tematika a synopse ale vypadají hodně zajímavě a po příběhové stránce by mohlo jít o zábavnou variaci na slavnou historickou událost. Uvidíme tedy, jak si snímek u zdejšího publika povede.

Synopse: Italského konstruktéra a vzduchoplavce Umberta Nobileho na jedné z římských ulic zcela uchvátil malý teriér, kterého si vzal domů a dal mu jméno Titina. Nedlouho poté ho oslovil slavný norský objevitel Roald Amundsen a objednal si u něj vzducholoď, na níž chtěl dobýt severní pól. Titina u toho nemohla chybět a stala se součástí celé expedice.

Český trailer filmu Titina, psí polárnice / Titina
Sestry v sedle (Juste ciel!) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Sestry v sedle / Juste ciel!
© CSFD
Francouzské komedie jsou v tuzemsku stále oblíbené, proto se čas od času do kin nějaká dostane. Aktuálně se to stalo snímku, jehož synopse vypadá dost jednoduše, nicméně skrývá značný komediální potenciál. Režie a scénáře se chopil zkušený Laurent Tirard, jehož předchozí počiny jsou hodnoceny velmi slušně, což vzbuzuje určitou naději. Ohlasy ale zatím neexistují. Diváci se tak musí spokojit opravdu jen s tématem a třeba i zkušeností s tvůrcem, protože ani v hlavních rolích se neobjeví žádné povědomější tváře. Premiéra pro velké milovníky specifického subžánru.

Synopse: Pět trochu bláznivých jeptišek se rozhodne místní chátrající domovů důchodců zachránit tím, že se zúčastní cyklistického závodu s prémií pro vítěze. Problém je v tom, že jim to na kole moc nejde. Podobné plány má navíc i někdo jiný.

Český trailer filmu Sestry v sedle / Juste ciel!
Milenka (Maîtresse), Více (More) a Údolí (La vallée) (Film Europe)

Barbet Schroeder
© Edison Filmhub
Do klubových kin míří tři dramata režiséra a scenáristy Barbeta Schroedera, která mají společného to, že v tuzemsku jsou prakticky neznámá, spojují je poměrně provokativní náměty a zároveň jsou i prvními počiny v tvůrcově bohaté kinematografii. Pro snímky Více Údolí platí také, že hudbu skládali legendární Pink Floyd, kteří jedinečný zážitek ještě prohloubili. V obsazení se objeví Gérard DepardieuMimsy Farmer nebo Bulle Ogier. Všechny filmy jsou hodnoceny velmi dobře, takže fajnšmekři by neměli být zklamaní. Jedinečná možnost, jak se seznámit s tvorbou legendárního tvůrce, kterého u nás zase tolik diváků nezná.

Synopse Milenky: Zloděj Olivier (Gérard Depardieu) se vloupá do domu, který má být opuštěný, jenže ho přistihne majitelka Ariane (Bulle Ogier), která je profesionální dominou. Proti všem očekáváním se do ní Olivier zamiluje, do domu se pravidelně vrací a nechává se unést románkem, který překvapivě vzkvétá. Když se však muž dozví, že jeho milenka má syna, pokusí se jí napravit a ukázat možnost lepšího života.

Originální trailer filmu Milenka / Maîtresse
Synopse Více: Stefan (Klaus Grünberg) je mladý student, který prahne po dobrodružství. Na své cestě autostopem se dostává z Německa až do Paříže, kde se seznamuje s mladou a přelétavou Američankou Estelle (Mimsy Farmer), která jej zasvětí do prostředí drog. Oba milenci odcestují na Ibizu, kde se oddávají nebezpečným vášním. V patách ale mají Estellina bývalého přítele a zdá se že jinak než tragicky jejich vztah skončit nemůže.

Originální trailer filmu Více / More
Synopse Údolí: Manželka mladého diplomata Viviane (Bulle Ogier) se v lesích Papuy Nové Guiney seznámí s okouzlujícím dobrodruhem a jeho přáteli. Skupina, kterou vede vizionář Gaëtan (Jean-Pierre Kalfon), tak ženu přiměje, aby se stala součástí jejich expedice za dosud nezmapovaným záhadným údolím.

Originální trailer filmu Údolí / La vallée
Pongo Calling (Kuli Film)

Plakát filmu  / Pongo Calling
© CSFD
Česko-slovenský dokument vypráví o romském aktivistovi, kterého vyprovokovala slova bývalého českého prezidenta k tomu, aby založil občanské sdružení a stal se svým způsobem známou tváří a tím, na koho se obrací Romové v nouzi. Jako celovečerní debut ho natočil Tomáš Kratochvíl, který je i kameramanem. A to je tak vše, co se o snímku dá napsat, protože ohlasy neexistují a na nic jiného lákat nelze.

Synopse: Štefan Pongo je romský řidič náklaďáku, který před patnácti lety emigroval z Česka do Velké Británie. Jeho děti tu vystudovaly a rodině se daří, čímž misi splnil. Jenže nenávistné nálady z rodné krajiny se k němu dál dostávají, a když uslyší, že prezident Zeman prohlásil, že Romové se práce bojí, poprosí ostatní Romy, aby mu poslali fotografie, kde pracují. Štefan dostane tisíce fotografií a stává se známou mediální postavou a později i aktivistou. Všechny jeho aktivity jsou ale na úkor rodiny, které se to úplně nelíbí.

Originální trailer filmu Pongo Calling


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY