Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023

Vydáno: 20.04.2023 15:00 - Václav Limberk | foto: Impawards

UPDATE: V prvním čtvrtletí vám přinášíme aktualizovanou jedenáctku nejočekávanějších filmů roku 2023. Na výběr toho nejzajímavějšího, na co se můžeme těšit, se podívejte uvnitř článku.
10. Strážci Galaxie: Volume 3

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

Premiéra: 4. května 

Trailer filmu Strážci Galaxie: Volume 3


9. Rychle a zběsile 10

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

Premiéra: 18. května 
Trailer filmu Rychle a zběsile 10


8. Flash

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Ent.)

Premiéra: 15. června 
Trailer filmu Flash


 7. Indiana Jones a nástroj osudu

Harrison Ford se popáté a naposledy vrací jako legendární archeolog Indiana Jones. Jeho poslední účinkování v ikonické roli by mělo být jedním z filmových vrcholů tohoto roku. Režíruje James Mangold. 

Premiéra: 29. června 
Trailer filmu  Indiana Jones a nástroj osudu



 6. Mission: Impossible Odplata - První část

Tom Cruise se vrátí ve své ikonické roli Ethana Hunta z filmové série Mission: Impossible, která se započala již v roce 1996 stejnojmenným filmem Mission: Impossible. Jde již o jeho sedmé účinkování v této roli a jak název napovídá, nebude ještě poslední.



Datum premiéry: 13. července 
Záběry z natáčení filmu Mission: Impossible Odplata - První část

5. Oppenheimer

Film Oppenheimer Christophera Nolana diváky vtáhne do osudů jaderného fyzika J. Roberta Oppenheimera, který proto, aby zachránil svět, musí riskovat jeho zničení. Ve filmu se představí Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Kenneth Branagh. (CinemArt)

Datum premiéry: 20. července 2023
Trailer filmu Oppenheimer


4. Blue Beetle

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a  nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane  superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Ent.)

Datum premiéry: 17. srpna 2023
Trailer filmu Blue Beetle

3. Expend4bles


Fotografie z filmu Expend4bles / The Expendables 4
© Lionsgate
Čtvrtý a zřejmě poslední díl akční série, kdy se tým Postradatelných postaví obchodníkovi se zbraněmi, kterého ztvární Iko Uwais. Má jít také o rozlučku pro Sylvestera Stallona v roli hlavy skupiny Barneyho Rosse, který má štafetu předat své pravé ruce, Lee Christmasovi (Jason Statham).

Datum premiéry: 28. září 2023.

2. Killers of the Flower Moon

Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone ve filmu Killers of the Flower Moon / Killers of the Flower Moon
© The Playlist
Martin Scorsese patří k největším žijícím legendám a každý jeho nový film slibuje být událostí roku. Nejinak tomu bude u historického westernu natočeného podle knihy Davida Granna o vraždách indiánů v osedžské komunitě a o zrodu FBI. Chybět u toho nebudou Leonardo DiCaprioRobert De NiroJesse Plemons a Brendan Fraser


Premiéra: 19. října 

1. Duna: Část druhá

Timothée Chalamet, Zendaya ve filmu Duna / Dune
© Warner Bros.
Paul Atreides (Timothée Chalamet) se připojil k Fremenům, mezi nimiž žije i jeho múza Chani (Zendaya). Vyvolený začíná pomalu spřádat plány na pomstu, kterou se chystá vykonat na spiklencích, kteří stojí za zkázou jak celého rodu, tak především jeho rodiny. Před mladíkem stojí navíc velké dilema. Musí si vybrat mezi láskou svého života a osudem celého vesmíru. Jedině on totiž dokáže předvídat strašlivý osud, který visí nad celou budoucností. (ČSFD.cz)

Datum premiéry: 2. listopadu 2023.

Bonus: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech

Začínají desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako mentor, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, Lucy Grey, dívčího zástupce chudého dvanáctého kraje. Ale poté, co sečtělá dívka vzdorovitým zpěvem během ceremoniálu upoutá pozornost celého Panemu, si Snow uvědomí, že by mohl zvrátit špatné poměry v jejich prospěch. V aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo ni Coriolanus Snow začne se svou svěřenkyní soucítit a stane před zásadním rozhodnutím. Jejich závod s časem o přežití nakonec odhalí, kdo je nevinný zpěvný pták a kdo had, čekající na svou příležitost udeřit. (Forum Film)

Premiéra: 16. listopadu
Trailer filmu Hunger Games: Balada o ptácích a hadech


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Musí vidět! ... (Miroslav88, 16.12.2022 16:20) Reagovat

    Musí vidět!

  • Marvel? (Jura85, 02.01.2023 07:50) Reagovat

    Ten kdo sestavoval tento seznam asi vůbec nebere v potaz díla ze světa Marvel.. Je jich docela dost ale ani jeden není mezi nejočekávanějšími? Rozhodně jsou to filmy, které vydělají víc než dva nebo tři jiné z tohoto seznamu.

    • Re: Marvel? (Anonym, 21.04.2023 09:56) Reagovat

      Protože na marvelovky není nikdo zvědavej

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY