Kinopremiéry: To nic, indiáne

Vydáno: 21.09.2022 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Collider

Nastolený trend z minulých týdnů pokračuje i tentokrát a nějakou zásadní premiéru byste v kinech hledali marně. Největší divácký potenciál tak má dost děsivě vypadající tuzemská komedie Indián s Karlem Rodenem.
To nic, drahá (Don't Worry Darling) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu To nic, drahá / Don't Worry Darling
© CSFD
Mysteriózní thriller se sice už před premiérou těší velké pozornosti, bohužel ale z úplně jiného než kvalitativního hlediska, což tvůrce asi moc netěší. Synopse je poměrně tuctová, i tak by z ní ale mohl být velmi dobrý film, ohlasů je ale zatím dost málo, takže opravdu těžko odhadovat. Režisérkou a představitelkou jedné z rolí je Olivia Wilde, hlavní úlohy si ale zahráli Florence Pugh a Harry Styles, objeví se i Chris Pine nebo Gemma Chan. Premiéra týdne.

Synopse: Alice (Florence Pugh) je žena v domácnosti, která v padesátých letech žije se svým manželem (Harry Styles) ve zdánlivě dokonalém svazku. Velmi brzy se ale začne domnívat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá dost znepokojivá a děsivá tajemství.

 

Český trailer filmu To nic, drahá / Don't Worry Darling
Avatar (Avatar) (Falcon)

Český plakát filmu Avatar / Avatar
© CSFD
Čtyři měsíce před premiérou druhého dílu se do vybraných kin vrací restaurovaná verze dobrodružného fantasy, jímž režisér a scenárista James Cameron opět posunul hranice audiovizuální podoby filmu o něco dál. Před třinácti lety s ním rozjel prakticky dodnes trvající boom 3D promítání, jako jeden z mála ho ale dokázal plně využít a pracovat s ním. Řešit příběh nemá smysl, protože ten je kompilátem různých klišé a úspěšných žánrovek, o ten ale tolik nejde. Hlavní roli si zahrál Sam Worthington, vedle něho se objeví i Zoe SaldanaSigourney WeaverStephen LangMichelle Rodriguez nebo Giovanni Ribisi. Více opravdu nemá smysl psát a ten, kdo před lety propásl možnost vidět tuto legendu na velkém plátně, má šanci to napravit.

Synopse: Bývalý námořník Jake Sully (Sam Worthington) při jedné akci ochrnul od pasu dolů a zdá se být odepsaný. Novou šanci mu ale dá program, který ze Země vysílá lidské Avatary na planetu Pandora, kde je ukryt vzácný minerál, který by lidstvo rádo získalo pro sebe. Když Jake poznává tamní kulturu a hlavně místní princeznu Neytiri (Zoe Saldana), najednou neví, na čí stranu se přidat.

Zajímavost: Všechna zvířata na Pandoře mají šest končetin.

Oficiální český trailer restaurované verze filmu Avatar / Avatar
BANGER. (Bontonfilm)

Plakát filmu  / BANGER.
© CSFD
Už v Karlových Varech se promítalo české drama s hodně zvláštním názvem, o němž málokdo ví, co znamená. Za režií a scénářem stojí Adam Sedlák, který sbírá pochvaly ze všech stran a láká především na hodně výrazný a u nás stále netradiční vizuál, údajně i zajímavý příběh, především ale na celkovou energii filmu, která je prý dost strhující. Hlavní role si zahráli Adam Mišík a Marcel Bendig, kteří jsou dle dostupných ohlasů výborní. Zdá se tedy, že po delší době přichází český film, který drží krok s (minimálně) evropskými trendy a dokáže do kin nalákat i hodně mladou generaci.

Synopse: Alex (Adam Mišík) prodává ten nejlepší kokain v Praze. Dealování chce ale nechat a rád by prorazil v rapu a nahrál svůj vlastní banger. Navíc se s ním rozchází jeho holka, které chce dokázat, že na to má. Kamarád sehnal rappera Barracudu, což znamená vstupenku mezi ty nejlepší. Tahle vstupenka ale nebude levná a Alex se svým kamarádem musí během pár hodin sehnat hromadu peněz.

Zajímavost: Slovo banger znamená v rapperském prostředí povedenou nebo dobrou píseň.

Originální trailer filmu BANGER.
Indián (Bioscop)

Plakát filmu  / Indián
© CSFD
Tuzemská komedie už ze synopse vypadá dost pochybně, a pokud se s jejím námětem bude zacházet prvoplánově, může skončit katastrofou. Tomu trochu napovídá jméno režiséra a spoluscenáristy Tomáše Svobodya, jehož filmografie je plná průměrných a méně výrazných počinů. Největším překvapením a zároveň lákadlem je účast Karla Rodena v titulní roli, který si nabídky pečlivě vybírá, proto je záhadou, proč se objevil právě tady. Další úlohy pak ztvárnili třeba Vica KerekesMartin Myšička nebo Jaroslav Dušek. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují a dají se očekávat až těsně po premiéře. Potenciální útočník na žebříčky návštěvnosti.

Synopse: Ondřej (Karel Roden) je tvrdý obchodník a arogantní workoholik, který v Praze vede velkou a úspěšnou firmu a jediným smyslem jeho života jsou peníze. V Nebrasce právě domluvil životní obchod s bohatým investorem, který zafinancuje výstavbu rezidencí na okraji Prahy. Na cestě z USA jeho letadlo přelétá nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí na Ondřejovo letadlo a nedopatřením se do obchodníka vtělí. Tento duch má ale o jeho životě a hodnotách úplně jiné představy.

Originální trailer filmu Indián


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY