Zemřel Alan Ladd jr.

Vydáno: 03.03.2022 14:46 - Václav Limberk | foto: Deadline

Ve věku 84 let zemřel producent Alan Ladd jr. zodpovědný za takové snímky jako Vetřelec, Hvězdné války nebo Statečné srdce.
Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje / Star Wars
© 20th Century Fox
Co mají společné snímky Star Wars: Epizoda IV - Nová nadějeVetřelec a Statečné srdce? U jejich zrodu stál producent Alan Ladd, Jr., syn herce Alana Ladda. Filmy začal produkovat počátkem 70. let. Po krátkém pobytu v Londýně se přesunul zpět do Los Angeles, kde působil jako člen produkčního týmu ve 20th Century Fox. Byl to on, kdo dal mladému Georgi Lucasovi zelenou k jeho vesmírné pohádce Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje, která změnila běh filmových dějin. Ladd pak stál u zrodu takových kousků, jako jsou Skleněné pekloMladý FrankensteinStříbrný bleskRocky Horror Picture ShowVetřelecAll That JazzPřichází Satan! a Blade Runner.

V roce 1979 vytvořil vlastní společnost The Ladd Company, kde vznikly například  filmy KagemušaOhnivé vozySprávná posádkaTenkrát v Americe a série Policejní akademie. V roce 1985 stál v čele MGM/UA a pod jeho vedením byly natočeny například filmy Rocky IVPod vlivem úplňkuSpaceballsWillow a Thelma a Louise. V roce 1996 získal Oscara jako producent historického velkofilmu Statečné srdce. Celkově jeho filmy získaly 150 nominací a přes 50 Oscarů. V roce 2017 o něm jeho dcera Amanda Ladd-Jones natočila dokument Laddie: The Man Behind the Movies.

Trailer dokumentu Laddie: The Man Behind the Movies


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Adipex retard 15mg, Ritalin, Lexaurin, Rivotril, xanax (rolandol, 07.03.2022 03:39) Reagovat

    Adipex retard 15mg, Neurol, Lexaurin, Rivotril, Hypnogen, Xanax, Stilnox, Diazepam Predam Adipex retard 15mg, Adipex 75mg, Neurol, Lexaurin, Rivotril, Hypnogen, Xanax, Stilnox, Nimesil, Diazepam, Apo-Zolpidem, Tralgite, Rohypnol, Zolpinox, Sanval, Frontin, Adderall, Rita Doxybene, V-Penicilin, Tramaben, Frontin, Neurol, Stilnox, Triticco, Sertralin, Seroxate, Haloperidol, Fraxiparin inj., Apaurin inj. A dalsie. Lieky skladovane v lekarni. aronsimpton@gmail.com whatsapp:+16092978098 Wickr me ID: plugbud420

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY