V únoru na streamovacích službách: Kandidáty na Oscara nečekejte, ale oddechovky ano

Vydáno: 05.02.2022 12:00 - Lukáš Frank | foto: Netflix

Zimní měsíce bývají obvykle ve znamení artových filmů, které mají útočit na různá ocenění. Na streamovacích službách se toho letos příliš nedrží, a tak se můžete těšit třeba na nějakou tu romantiku nebo originální seriál.
Moje nejlepší kamarádka Anna Franková (Netflix)

Fotografie z filmu Moje nejlepší kamarádka Anna Franková / Mijn beste vriendin Anne Frank
© FilmVandaag
Na začátku února se na Netflix podívá nizozemské drama, které je inspirované paměťmi Hannah Goslarové, kamarádky Anny Frankové. Snímek sleduje jejich životy v nacisty okupovaném Amsterdamu i tragické shledání v koncentračním táboře. Film režíroval Ben Sombogaart, který má na kontě nominaci na Oscara za Nejlepší cizojazyčný film Dvojčata (2004).

Premiéra: 1. února 2022

Originální trailer filmu Moje nejlepší kamarádka Anna Franková
I Want You Back (Amazon Prime Video)

Charlie Day, Jenny Slate ve filmu  / tt6462958
© IMDb.com
Zřejmě vám jméno Jason Orley nic neříká. Nevadí. Zahrál si malou roli v oblíbeném Stážistovi a před dvěma roky napsal scénář k filmu Big Time Adolescence, který byl i jeho režijním debutem. Letos pro Amazon Prime Video natočil romantickou komedii se Scottem EastwoodemJenny Slate a Charliem Dayem. I když možná neudělá díru do světa a ve svém žánru nepřinese příliš nového, pro sychravé sobotní odpoledne by jako jednohubka mohla zafungovat. A o co, že tam půjde? Peter a Emma se dozví o nových vztazích svých bývalých partnerů. Spojí se a pokusí se své staré lásky získat zpět.

Premiéra: 11. února 2022

Originální trailer filmu I Want You Back
The Sky Is Everywhere (Apple TV+)

Fotografie z filmu  / tt2201261
© Indiewire.com
Filmová adaptace knihy Jandy Nelson, která v češtině vyšla pod názvem Nebe je všude. Tato young adult kniha se stala ve svém žánru bestsellerem a sleduje osudy Lennie, která miluje knihy, hudbu a svůj klarinet. Žije ve stínu své sestry, která ale nečekaně zemře. Tento dojemný příběh o ztrátě a životě, palčivých pocitech bezmoci a nenávisti i lásce zároveň natočila Josephine Decker, která se před pár měsíci blýskla životopisným snímkem ShirleyElisabeth Moss v hlavní roli. Ve snímku uvidíte Jasona Segela nebo Grace Kaufman.

Premiéra: 11. února 2022

Originální trailer filmu The Sky Is Everywhere
Texaský masakr motorovou pilou (Netflix)

Elsie Fisher, Jacob Latimore, Sarah Yarkin, Nell Hudson ve filmu Texaský masakr motorovou pilou / Texas Chainsaw Massacre
© Netflix
Leatherface. Jméno, které zná každý hororový fanoušek. Ten nejzapálenější si jméno spojí i s oblíbeným nástrojem dřevorubců. Motorovou pilou. Po několika letech se na Netflixu opět rozezní startující zvuk motorové pily v novém zpracování Texaského masakru. Skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů. Narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. Zatím poslední zpracování prošumělo kiny v roce 2017 pod názvem Leatherface.

Premiéra: 18. února 2022

Český trailer filmu Texaský masakr motorovou pilou
Odloučení (Apple+ TV)

Adam Scott, Patricia Arquette ve filmu  / tt11280740
© Apple TV+
V polovině února vtrhne na Apple TV+ seriál v režii Bena Stillera a Aoife McArdle. Deset dílů bude sledovat tým zaměstnanců, kterým byla chirurgicky oddělena pracovní i mimopracovní paměť. Jejich šéf Mark se po setkání s kolegou z práce v osobním životě vydává na cestu k pravdě o jejich zaměstnání. V hlavních rolích se představí Patricia Arquette, Zach CherryDichen Lachman nebo Christopher Walken.

Premiéra: 18. února 2022

Originální trailer seriálu Odloučení


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY