Horory, pohádky, sci-fi! Září bude na streamovacích službách pestrobarevné jako podzimní listí.

Vydáno: 09.09.2021 07:30 - Lukáš Frank | foto: CSFD

V září nám streamovací služby naservírují několik premiér, které byste si neměli nechat ujít. Kromě nových řad seriálů Papírový dům, Sexuální výchova a Lucifer se můžete těšit třeba na Popelku nebo Půlnoční mši.
Jaká je cena života (Netflix)

Michael Keaton ve filmu Jaká je cena života / Worth
© Netflix
Michael Keaton a Stanley Tucci se hned na začátku září představí v životopisném dramatu Jaká je cena života, které sleduje příběh advokáta, který má před sebou velice těžký úkol. Má určit jakou výši odškodnění dostanou rodiny zasáhnuté tragédií, která se stala 11. září 2001. Lze ji vůbec určit? I přes hvězdné herecké obsazení jsou první reakce na snímek spíše vlažné. Udělejte si ale obrázek sami. Téma je každopádně zajímavé.

Premiéra: 3. září 2021

Český trailer filmu Jaká je cena života
Cinderella (Amazon Prime Video)

Camila Cabello ve filmu  / Cinderella
© Pinterest
Co se asi stane, když si vezme do parády režisérka filmu Kazišuci a scenáristka všech tří Ladíme! jednu z nejoblíbenějších pohádkových klasik? Kay Cannon zrežírovala i napsala zcela zmodernizovanou verzi Popelky, která už nyní brázdí Amazon Prime Video. Hlavní roli si zahrála kubánská zpěvačka Camila Cabello, kterou doplní herec Nicholas Galitzine a třeba také Idina Menzel. Tahle verze je hlavně muzikálem, který chce jít trošku proti proudu a nabídnout rasově i genderově vyrovnanou podívanou. Popelka totiž nechce sedět doma a čekat až jí někdo pomůže nasadit ztracenou botu, ale ráda by se pustila do podnikání a otevřela si vlastní obchod s nejlepším oblečením v království. No, asi to bude verze pro otrlé, ale třeba se zalíbí. Komu ne, určitě se vraťte ke klasickému zpracování z roku 2015, které skvěle zrežíroval Kenneth Branagh a Popelku si zahrála Lily James.

Premiéra: 3. září 2021

Originální trailer filmu Cinderella
Kate (Netflix)

Mary Elizabeth Winstead ve filmu  / Kate
© Netflix
Režisér Cedric Nicolas-Troyan přichází po pěti letech s dalším filmem. Jeho debutem byl Lovec: Zimní válka s Chrisem HemsworthemJessicou Chastain a Emily Blunt. Akční thriller Kate natočil pro Netflix a v hlavních rolích se objeví Woody Harrelson a Mary Elizabeth Winstead. Akční jednohubka ve stylu Atomic Blonde: Bez lítostiJohna Wicka sleduje vražedkyni, která je otrávena a zbývá jí asi tak den života, který se rozhodne využít pro to, co umí nejlíp – lov lidí. V ulicích Tokia se seznámí s dcerou svého bývalého cíle.

Premiéra: 10. září 2021

Oficiální trailer filmu Kate
Scenes from a Marriage (HBO)

Oscar Isaac, Jessica Chastain ve filmu  / Scenes from a Marriage
© HBO
Stejnojmenný film Ingmara Bergmana slaví už téměř padesát let od svého premiérového uvedení. V letošním roce HBO přináší pětidílný seriál v hlavních rolích s Jessicou Chastain a Oscarem Isaacem. Uvidíme, jak si režisér Hagai Levi, který napsal scénář k seriálu Terapie, poradí s tímto náročným kouskem, který mapuje obraz rozpadu jednoho manželství, které se opětovně dává dohromady a zároveň zase vzdaluje. Snímek byl sám o sobě už tehdy velice dobře zpracovaný. Uvidíme, jak se povede z dnešního pohledu.

Premiéra: 12. září 2021

Originální trailer seriálu Scenes from a marriage
Strašidelné příběhy na dobrou noc (Netflix)

Krysten Ritter ve filmu  / tt10521144
© Netflix
Režisér David Yarovesky natočil před dvěma lety jakousi obdobu hororového Supermana s názvem Syn temnoty. I přes nepříliš vysoké tržby se film nedostal do mínusu, protože byl natočen za pár korun. Nyní Yarevesky zvolňuje a pro Netflix připravil rodinný snímek s prvky hororu. Hlavní hrdina Alex je posedlý strašidelnými příběhy. Nešťastnou náhodou se ocitne ve spárech čarodějnice, která ho uvězní ve svém bytě v New Yorku. Jediné, co ho od ní dokáže udržet v bezpečí, jsou právě jeho historky. Odvede jimi pozornost zlé čarodějnice tak, aby se mu podařilo uniknout? Pokud se vám líbila Husí kůže, určitě si tenhle snímek nenechte ujít.

Premiéra: 15. září 2021

Originální trailer filmu Strašidelné příběhy na dobrou noc
Špaček (Netflix)

Melissa McCarthy ve filmu  / tt5164438
© Netflix
Skrytá čísla nebo Miluj souseda svého jsou filmy režiséra a scénáristy Theodorea Melfiho, které získaly plusové body jak od kritiků, tak od diváků. Nyní přichází s dramatem, do kterého obsadil Melissu McCarthy, která je známá převážně pro své bláznivé komedie, ale ve Špačkovi se její postava Lilly bude muset vyrovnat s velkou ztrátou. Její klid, který během truchlení potřebuje, naruší bojovný špaček, který se usadí na stromě vedle jejího domu. Žalem zasažená Lilly má pocit, že se jí špaček vysmívá. Při své cestě za vyhnáním vetřelce ze zahrady znovu objeví vůli žít a schopnost zase milovat.

Premiéra: 24. září 2021

Oficiální trailer filmu Špaček
Foundation - Nadace (Apple TV+)

Fotografie z filmu  / Foundation
© Apple TV+
Na konci září se na Apple TV+ objeví desetidílný seriál Nadace, jehož předlohou je stejnojmenná kniha Isaaca Asimova. Kniha byla dlouhá léta považována za nezfilmovatelnou kvůli obrovskému množství postav a také kvůli době, ve které se odehrává. Doba ale pokročila a je dost dobře možné, že se to tvůrcům povedlo! Děj se odehrává dvacet tisíc let v budoucnosti. Celou galaxii tvoří jedna jediná říše, která se ale blíží svému ke svému konci. A tak se skupina vyhnanců vydává na dobrodružnou cestu, která má jediný cíl zachránit lidstvo a vybudovat novou civilizaci. Režie se chopil Rupert Sanders, který natočil třeba Ghost in the Shell a Sněhurku a lovce. V hlavních rolích uvidíme Jareda Harrise nebo Leea Pace.

Premiéra: 24. září 2021

Originální trailer seriálu Nadace
Půlnoční mše (Netflix)

Fotografie z filmu Půlnoční mše / Midnight Mass
© TVLine
Mike Flanagan (Ouija 2, Zlo nikdy nespí, Doktor Spánek od Stephena Kinga), který režíruje převážně horory a s Netflixem spolupracuje už dlouho, natočil další děsuplný sedmidílný seriál s názvem Půlnoční mše. Děsivá znamení a zázračné události se začnou dít ve chvíli, kdy se na ostrově objeví tajemný kněz. Víc oficiální popis nenabízí, tak nám nezbývá než si počkat na vydání celé série. Ta dorazí na Netflix koncem září a objeví se v ní herci z jeho předchozího projektu The Haunting.

Premiéra: 24. září 2021

Originální trailer seriálu Půlnoční mše
Kaštánek (Netflix)

Fotografie z filmu  / tt10834220
© Netflix
Dalším seriálem podle úspěšné knihy je Kaštánek, kterého před pár lety napsal Søren Sveistrup. Ten už stojí za dánským seriálovým hitem Vražda. Kaštánek je zasazen do Kodaně, kde je na předměstí nalezena zavražděná žena a vedle ní leží panáček z kaštanů, na němž je otisk prstu, který patří zmizelé dívce, jejíž případ byl ale dávno uzavřen. Následují další vraždy se stejným scénářem a místem činu. Vyšetřovatelé budou mít co dělat, aby pachatele chytili. Severské krimi má dobré jméno, a proto věřím, že se povede i tento seriál.

Premiéra: 29. září 2021

Český trailer seriálu Kaštánek


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY