Kinopremiéry: V temném domě ve spícím městě prožijete reminiscenci na večírek

Vydáno: 18.08.2021 07:30 - Vratislav Šálek | foto: The Playlist

Pouhých pět premiér připravili distributoři pro tento týden. Jelikož k nim navíc není dostupných moc reakcí, jde tak trochu o sázku do loterie. Tuzemský divák ale určitě nejvíc uslyší na hvězdně obsazenou komedii Večírek.
Reminiscence (Reminiscence) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Reminiscence / Reminiscence
© Cinemax
Romantický sci-fi thriller vypadá ze synopse tak trochu tajemně a absolutně se nedá odhadnout, zda půjde o originální počin, nebo o tuctovou žánrovku. Příliš nenapoví ani jméno režisérky a scenáristky Lisy Joy, pro kterou jde o celovečerní debut. Největším diváckým lákadlem tak krom atraktivního tématu zůstává obsazení, protože hlavní role ztvárnili Hugh Jackman a Rebecca Ferguson, vedle kterých se objeví ještě třeba Thandie Newton nebo Natalie Martinez. Ohlasů zatím k dispozici moc není, takže zatím nemá příliš smysl se jimi nějak řídit. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Nick Bannister (Hugh Jackman) pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč světem minulosti. Vše se ale změní, když přijme novou klientku Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává posedlost a Nick během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci a musí zjistit, kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje.

Zajímavost: Autorka filmu je švagrovou Christophera Nolana.

Oficiální český trailer filmu Reminiscence / Reminiscence
Temný dům (The Night House) (Falcon)

Plakát filmu Temný dům / The Night House
© Falcon
Nízkorozpočtové horory jsou absolutní stálicí nejen tuzemských kin, proto je jen málo týdnů, v nichž bychom se alespoň s jedním nesetkali. Aktuálně obohatí programy dle synopse naprosto standardní a tuctová žánrovka o tajemném domě. Jestli půjde o něco víc, zatím jasné není, protože ohlasů je naprosté minimum, tudíž je třeba brát je s velkou rezervou. Zarytým fanouškům žánru možná něco řekne jméno režírujícího Davida Brucknera, ti ostatní pak spíše znají představitelku hlavní role Rebeccu Hall, kterou doplňují mimo jiné Sarah Goldberg nebo Vondie Curtis-Hall. Premiéra pro příznivce trochu béčkovější zábavy.

Synopse: Beth (Rebecca Hall) se vzpamatovává z nečekané smrti manžela a prakticky nevychází z domu u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlána je rozluštit.

Oficiální český trailer filmu Temný dům / The Night House
Tlapková patrola ve filmu (PAW Patrol: The Movie) (CinemArt)

Český plakát filmu Tlapková patrola ve filmu / PAW Patrol: The Movie
© CinemArt
Animovaný seriál Tlapková patrola je celosvětový fenomén a velkou základnu dětských diváků má údajně i v našich končinách. Není se tedy co divit, že se dočkal dalšího celovečerního filmu, který se pochopitelně nebude pouštět do větších experimentů a bude spoléhat na zavedené trademarky a oblíbené postavičky. Režisérem a spoluscenáristou je méně známý Callan Brunker, to ale asi bude zajímat málokoho, stejně jako to, že ohlasy zatím prakticky neexistují. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Špatností skrz naskrz prolezlý tlusťoch Humdinger se stal starostou Adventure City. Kromě toho, že nemá rád psy, nesnáší ošklivé počasí, tudíž si pořídil přístroj, který mu má pomoci k tomu, aby nebe nad Adventure City bylo zcela bez mráčku. Bohužel ale nepočítá s tím, že podobné hrátky se mohou pěkně zvrtnout. Obyvatelé města se tak rázem ocitají ve velkém nebezpečí. Naštěstí tu je Tlapková patrola, která jediná dokáže celou situaci zachránit.

Oficiální český trailer filmu Tlapková patrola ve filmu / PAW Patrol: The Movie
Večírek (Falcon)

Plakát filmu  / Večírek
© Falcon
Česká komedie jde zcela jasně po nejvyšších příčkách návštěvnosti. Předpoklady k tomu má ty největší, neboť téma je jako ze života a i přes značnou otřepanost nabízí velký potenciál. V obsazení se navíc sešla opravdu velká jména, protože se objeví Jiří LangmajerKarel RodenTatiana DykováMarek TaclíkNela Boudová nebo Marián Čekovský. Největší neznámou tedy zůstává, jak si se vším poradí celovečerně debutující režisér a scenárista Michal Suchánek. Ohlasy zatím neexistují, dá se tedy očekávat, že se objeví až těsně před premiérou. Potenciální divácký hit.

Synopse: Na večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Všichni očekávají, že se vše ponese v duchu nostalgie a lehkého škorpení, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač, který přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se tak za ním vydávají autobusem. Během cesty se ovšem ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá.

Oficiální trailer filmu Večírek
Spící město (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Spící město
© Bontonfilm
Tuzemský dobrodružný thriller vypadá poměrně dost odvážně a snaží se jít úplně jinou cestou než většina ostatních. Nevyzpytatelný režisér a scenárista Dan Svátek v něm vychází z románu Martina Vopěnky a minimálně synopse vypadá hodně lákavě a zajímavě. V obsazení se neobjeví žádná velká hvězda, protože krom čtyř povětšinou debutujících dětských herců jsou těmi nejznámějšími jmény Tomáš Měcháček a Pavla Tomicová, dále pak dostali důvěru třeba Petr VaněkVáclav Jiráček nebo Jarek Hylebrant. I v tomto případě platí, že ohlasy ani komentáře doposud neexistují a objeví se asi až těsně před premiérou. Uvidíme, jak se vše povede.

Synopse: Čtyři sourozenci prožívají spokojené dětství ve šťastné rodině. To se ale změní jednoho rána, kdy jejich rodiče upadnou do záhadného spánku a oni si musí najednou poradit zcela sami. Jenže takto záhadně usnuli rodiče dětí po celém světě. Jejich město začnou ovládat bezdětní a mladí, kteří se v nastalé situaci zorientovali a věřit se nedá nikomu. Nejmladší ze sourozenců je navíc unesen, takže ostatní se musí vydat na cestu do neznáma, aby ho zkusili najít. Probudí se jejich rodiče ještě někdy?

Originální trailer filmu Spící město 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY