Recenze: Zabijákova žena & bodyguard není ničím víc než letní oddechovkou

Vydáno: 16.07.2021 12:00 - Václav Limberk | foto: Lionsgate

Zabijákova žena & bodyguard je pokračováním čtyři roky staré akční komedie Zabiják & bodyguard a vrací se v ní ústřední trojice Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson a Salma Hayek.

Zabijákova žena & bodyguardRecenzoval/a Václav Limberk dne 16.07.2021 12:00. Zabijákova žena & bodyguard je pokračováním čtyři roky staré akční komedie Zabiják & bodyguard a vrací se v ní ústřední trojice Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson a Salma Hayek. Hodnocení: 2.5
Akční komedie Zabiják & bodyguard byla před čtyřmi roky vcelku překvapením a její slušný komerční výsledek znamenal, že pokračování nebude úplně od věci. Ačkoliv podle naší tehdejší recenze nešlo zrovna o veledílo, když kolega v nadpisu napsal, že "Akční komedii Zabiják & bodyguard Reynolds s Jacksonem zachraňují jen horko těžko", v mnohem větší míře to platí o dvojce Zabijákova žena & bodyguard.

Antonio Banderas, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Ryan Reynolds ve filmu Zabijákova žena & bodyguard / Hitman's Wife's Bodyguard
© Lionsgate 
Tak je máme všechny tři zpět, suspendovaného bodyguarda Michaela Bryce (Ryan Reynolds), který momentálně prochází krizí a vyhýbá se zbraním, zabijáka Dariuse Kincaida (Samuel L. Jackson) a jeho exotickou ženu Soniu (Salma Hayek). Jen role z prvního dílu se prohodily, nyní je to Sonia, která s nedobrovolnou pomocí Michaela zachraňuje Dariuse. V patách je jim znovu Interpol, tentokrát mu velí důraznou rukou bostonský agent Bobby (Frank Grillo) a znovu i zločinci v čele s řeckým magnátem Aristotlem Papadopoulosem (Antonio Banderas), který navíc v minulosti randil se Soniou. Na scéně se také objeví Morgan Freeman, od něhož se Michael učil bodyguardské řemeslo.

Na co už upozorňuje název dvojky, mnohem větší prostor než dvojice Reynolds-Jackson tu dostává Sonia, která je tentokrát hybatelem děje a Reynolds s Jacksonem jí jen sekundují, zatímco v jedničce tomu bylo naopak. Ani Banderasův miliardářský padouch připomínající spíše módního návrháře netrumfne Garyho Oldmana z jedničky. Diskutabilní je pak účast Morgana Freemana jako nové postavy doplňující ústřední komický trojúhelník. Je jasné, že tvůrci museli přijít s něčím novým, ale jedná-li se o vylepšení, je otázkou.

Fotografie z filmu Zabijákova žena & bodyguard / Hitman's Wife's Bodyguard
© Lionsgate
Zabiják & bodyguardZabijákova žena & bodyguard se liší v jedné podstatné věci a není jí kvalita, která je u obou na zhruba stejné úrovni. I když je zřejmé, že nejde o parodii, při sledování dvojky se opakované vkrádá pocit, že právě parodii sledujete. Od začátku nám scenárista Tom O'Connor a režisér Patrick Hughes dávají najevo, že tentokrát se už nebere nic vážně a nejméně sám film, který je čirou zábavou od začátku do konce a každá další scéna jakoby paroduje tu předešlou. Pak jen záleží na tom, zda budete naladěni na stejnou notu, v tom případě je šance si film užít, ačkoliv Zabijákova žena & bodyguard za jedničkou jednoduše zaostává. Tam, kde byl první film svěží a vtipný, je dvojka natahovanou verzí toho, co už nás jednou pobavilo.  



Zabijákova žena & bodyguard je svižný letní film, u něhož si odpočinete a vypnete, nic víc, nic míň. 

Český trailer filmu Zabijákova žena & bodyguard


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY