Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 25. 6. 2021 - 1. 7. 2021

TV tipy: Lví král je poberta a pašerák, který se vydal na výlet do Měsíčního údolí

Vydáno: 25.06.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na konci června už v televizích začíná být znát letní schéma plné repríz a nevýrazných počinů. Z premiérových tipů nejvíce zaujmou drama Clinta Eastwooda Pašerák a hraný remake Lvího krále, nechybí ani několik neznámých westernů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Poslední útěk Jeronýma Pražského (sobota 26. 6., ČT2, 15.15 - 16.35 / čtvrtek 1. 7., 15.15 - 16.40)

Plakát filmu  / Poslední útěk Jeronýma Pražského
© ČFTA
Tři roky staré tuzemské televizní historické dokumentární drama není moc známé a do vysílání se tolik nezařazuje. Režisér a spoluscenárista Lubomír Hlavsa v něm vypráví příběh současníka Jana Husa, který se skoro nepřipomíná. O to víc pak zaráží, že se nevyhnul určitým historickým nesrovnalostem a evidentním nesmyslům, což snahy o dokumentárnost značně sráží. Jinak se ale může spolehnout na vydařenou dobovou atmosféru, poměrně solidní kameru a několik pikantních milostných scén, které se nebojí lehké erotiky. V hlavní roli dostal důvěru výborný Ondřej Vetchý, jemuž dělají společnost třeba Jitka ČvančarováPetr KostkaAlois Švehlík nebo Pavel Rímský. Škoda, že občas je vše vyprávěno až moc povrchně, bez většího nápadu a flashbacky působí zvláštně. Lekce dějepisu.

Zajímavost: Snímek stál necelé čtyři miliony korun.

Originální trailer filmu Poslední útěk Jeronýma Pražského
Pašerák (The Mule) (sobota 26. 6., Nova Cinema, 20.00 - 22.25 / neděle 27. 6., 13.20 - 15.45 / pondělí 28. 6., 08.40 - 10.55)

Český plakát filmu Pašerák / The Mule
© Facebook tvůrce
Kriminální drama vycházející ze skutečných událostí je příjemně staromilskou podívanou, která ani nechce být originální. Režisér a představitel hlavní role Clint Eastwood se divákům nikterak nepodbízí, vypráví ve velmi pomalém tempu a po celou dobu udržuje odlehčenou atmosféru, z níž je znát potřebný nadhled. Nevyhýbá se ani několika úderným hláškám a potěší i tím, že trochu rezignuje na jakoukoli korektnost a navíc si dokáže udělat legraci sám ze sebe. V obsazení krom samotného režiséra už nikdo nemá takový prostor, objeví se v něm nicméně třeba Bradley CooperDianne WiestMichael Peña nebo Taissa Farmiga. Stopáž možná mohla být o něco kratší, protože uprostřed snímek upadá do stereotypu, to ale zase tolik nevadí. Poctivá filmařina, o které se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Film je inspirován novinovým článkem z New York Times.

Oficiální český trailer filmu Pašerák / The Mule
Lví král (The Lion King) (sobota 26. 6., Nova, 20.20 - 22.35 / středa 30. 6., Nova Cinema, 20.00 - 22.20)

Český plakát filmu Lví král / The Lion King
© Facebook tvůrce
Hraná verze jednoho z nejpopulárnějších disneyovských animáků, která vznikla před dvěma lety, asi milovníky původního snímku nepotěší. Režírující Jon Favreau ho totiž pojal jako věrný přepis a příběhově se v něm prakticky neliší a i některé scény jsou doslovnými citacemi. Diváka upoutá naprosto dokonalou vizuální stránkou, která připomíná skvělý dokument z africké savany, toto nicméně do značné míry devalvuje velké množství muzikálových scén, které se s až realistickým pojetím úplně míjí. Dalším problémem je to, že ačkoli zvířecí hrdinové mluví, obličejová mimika úplně chybí a hlas je slyšet na pozadí, což zcela ničí jakékoli emoce. Alespoň, že tempo je docela svižné a písně stále fungují. Dost rozpačitý remake, který hodnotí i naše recenze.

Zajímavost: Na produkci filmu se podílelo sto třicet animátorů z třiceti různých zemí.

Český trailer filmu Lví král / The Lion King
50 k 1 (50 to 1) (neděle 27. 6., Nova Cinema, 17.50 - 20.00 / středa 30. 6., 00.25 - 02.25)

Plakát filmu 50 k 1 / 50 to 1
© IMDb
Sedm let staré rodinné drama v tuzemsku není moc známé, což může být dáno i tím, že není nikterak výrazné. Režisér a scenárista Jim Wilson v něm ničím nepřekvapí a spoléhá se na silný příběh na základě skutečných událostí, který je navíc zasazen do atraktivního dostihového prostředí. Atmosféra závodů koní naštěstí také funguje naprosto báječně a v kombinaci se svižným tempem udrží diváckou pozornost i v těch slabších momentech. K těm patří především černobílost všech postav, lehká předvídatelnost děje a malinko přetažená stopáž. Absolutním vrcholem pak je závěrečná dostihová scéna, která nejenže je dokonale strhující, ale i historicky přesná bez jakýchkoli úprav. Ze známých tváří se objeví jen Skeet Ulrich, jemuž sekundují třeba Christian KaneWilliam DevaneTodd Lowe nebo David Atkinson. Nenápadný tip.

Zajímavost: Sám režisér filmu přes dvacet let vlastní koně a aktivně na nich jezdí.

Oficiální trailer filmu 50 k 1 / 50 to 1
Armáda pěti mužů (Un esercito di 5 uomini) (neděle 27. 6., ČT2, 20.00 - 21.55)

Plakát filmu Armáda pěti mužů / Un esercito di 5 uomini
© Amazon.it
Italský western z konce šedesátých let je u nás absolutně neznámý, což je svým způsobem velká škoda. Vznikl totiž v koprodukci s USA, která šla dokonce tak daleko, že část filmu natočil debutující Ital Italo Zingarelli a část Američan Don Taylor. Na výsledku to překvapivě není moc znát, protože je konzistentní, má svižné tempo, hodně solidní akci, především ale výborný příběh, který kombinuje western s heist filmem. Atmosféru pak dotváří jako vždy skoro geniální hudba Ennia Morriconeho. Hlavní role si vystřihli Peter GravesJames Daly a Bud Spencer, které doplnili například Nino CastelnuovoTetsuro Tamba nebo Claudio Gora. Kdyby tvůrci o trochu zkrátili stopáž, rezignovali na snahy o humor, které se vskutku nepovedly a trochu zbytečnou revolucionářskou pointu, mohl být výsledek ještě lepší. Hodně vzácný tip. 

Zajímavost: Dario Argento, který napsal scénář, některé scény sám natočil, v titulcích ale uveden není.

Originální trailer filmu Armáda pěti mužů / Un esercito di 5 uomini
Pobertové (The Reivers) (neděle 27. 6., ČT2, 21.55 - 23.40)

Plakát filmu Pobertové / The Reivers
© Pinterest
Ani komediální drama z konce šedesátých let se u nás nemůže pyšnit nějakou velkou popularitou a častým reprízováním. Režírující Mark Rydell v něm adaptoval román Williama Faulknera, takže se logicky soustředil hlavně na atmosféru amerického jihu a tamní specifické lidské charaktery, svižnější tempo a střídmou stopáž, v níž není moc prostoru na nudu. Za zmínku pak stojí i na Oscara nominovaná hudba Johna Williamse. Vzhledem ke jménu autora předlohy mnohé překvapí, že příběh je dost odlehčený a nabízí i hodně humorných situací, na druhou stranu se pak leckomu může zdát, že je to celé banální a tzv. o ničem. Titulní roli fantasticky ztvárnil a značný komediální talent v ní prokázal Steve McQueen, jemuž sekundovali kupříkladu Sharon FarrellRuth WhiteClifton JamesMichael Constantine nebo na Oscara nominovaný Rupert Crosse. Další neznámý počin.

Zajímavost: Crosse se stal vůbec prvním černošským hercem nominovaným na Oscara za vedlejší roli.

Ukázka z filmu Pobertové / The Reivers
Hondo (Hondo) (pondělí 28. 6., ČT2, 13.50 - 15.10)

Plakát filmu Hondo / Hondo
© IMDb
I o westernu z první poloviny padesátých let platí, že v našich končinách není moc známý a do programů televizí se dostává hodně málo. Proč tomu tak je, je těžké určit, když jde o naprosto klasického zástupce žánru. Režisér John Farrow v něm toho moc nevymýšlel a na základě povídky Louise L'Amoura vytvořil potřebnou atmosféru divokého západu, opřel se o silný příběh, v němž rezonují motivy pomsty, skoro antické tragédie a romantická linie, která funguje vesměs báječně a nepůsobí nijak kýčovitě. Body sbírá tvůrce i tím, že na svou dobu nezvykle realisticky zobrazuje Indiány a nedělá z nich jen krvelačné tvory bez špetky morálky. V hlavní roli nezklame drsný John Wayne, vedle něhož se neztratí ani Geraldine PageWard BondMichael Pate nebo James Arness. I vzhledem ke střídmé stopáži film uspokojí i moderního diváka, ačkoli v některých pasážích zastaral příliš.

Zajímavost: Wayne ve své biografii prohlásil, že jelikož věděl, že ve filmu bude líbací scéna a Page se o své zuby moc nestará, zaplatil jí kvůli natáčení zubařské vyšetření.

Originální trailer filmu Hondo / Hondo
Buffalo Bill a Indiáni aneb Lekce dějepisu Sedícího býka (Buffalo Bill and the Indians or Sitting Bull’s History Lesson) (pondělí 28. 6., ČT2, 21.50 - 23.50)

Plakát filmu Buffalo Bill a Indiáni aneb Lekce dějepisu Sedícího býka / Buffalo Bill and the Indians, or Sitting Bull's History Lesson
© IMP Awards
Dlouhý název westernové komedie z druhé poloviny sedmdesátých let slibuje zajímavou a atraktivní podívanou, výsledek je ale trochu rozpačitý. Režírující Robert Altman se v ní pokusil demýtizovat jednu z nejslavnějších postav divokého západu, účel se mu ale splnit úplně nepodařilo. Po slibném rozjezdu totiž snímek upadne do stereotypu a točí se v neustálém kruhu různých pochybných divadelních představení, nepříliš fungujícího humoru a prazvláštní atmosféry. Příběh tu prakticky neexistuje, protože jde jen o různé výjevy z historie, v nichž se objevuje až moc postav a některé události působí až moc absurdně. Tvůrce se nevyhýbá ani několika zajímavým filozofickým myšlenkám, všechny ale jen naznačí a nikdy je nedořeší. Lákávé je obsazení, v němž dostali důvěru Paul NewmanJoel GreyKevin McCarthyHarvey KeitelGeraldine Chaplin nebo John Considine, žádný z aktérů ale nemá takový prostor, aby něčím vysloveně zaujal. Dojem pak pokazí i přepálená stopáž. Další neznámý tip.   

Zajímavost: Snímek vychází z divadelní hry Arthura Kopita.

Oficiální trailer filmu Buffalo Bill a Indiáni aneb Lekce dějepisu Sedícího býka / Buffalo Bill and the Indians or Sitting Bull’s History Lesson
Kletba Měsíčního údolí (The Secret of Moonacre) (čtvrtek 1. 7., Prima Max, 17.50 - 20.00)

Plakát filmu Kletba Měsíčního údolí / The Secret of Moonacre
© Scifi-Movies
S odstupem třinácti let, které uplynuly od premiéry koprodukční fantasy, se dá říci, že režírující Gábor Csupó současného diváka moc neuspokojí. Vsadil v ní totiž na jednoduchý až pohádkový příběh, který nedává moc smysl a je určen především mladším dětem. Opíral se navíc o lacinější rozpočet, takže ani triky nejsou dokonalé a jejich digitální původ je chvílemi hodně znát. Výprava sice vypadá opulentně a kostýmy jsou velmi zdařilé, k dokonalosti ale tomu celému něco chybí. Tajemná atmosféra ale funguje báječně a některé scény jsou řešeny nápaditě, jen je škoda, že je sráží již zmíněné nelogičnosti a elementární příběhové nedostatky. Nad vodou tak snímek krom svižného tempa drží obsazení, v němž se objeví Dakota Blue RichardsJuliet StevensonTim Curry nebo nestárnoucí Natascha McElhone. Neškodný tip pro celou rodinu.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Malý bílý koníček od Elizabeth Goudge.

Originální trailer filmu Kletba Měsíčního údolí / The Secret of Moonacre
Výlet (čtvrtek 1. 7., Prima Max, 20.00 - 22.10)

Plakát filmu  / Výlet
© CSFD
I po skoro dvaceti letech platí, že česko-slovenská road movie z počátku milénia patří k tomu nejlepšímu, co bylo po revoluci u nás natočeno. Režisérka a Českým lvem oceněná scenáristka Alice Nellis v ní naprosto přirozeně a lehce zachycuje spousty životních situací, které jsou absolutně realistické a odpozorované. To pak ani nevadí, že děj nedrží u sebe a je jen sledem různých epizod, neboť ho obklopuje příjemná nostalgická atmosféra a skvěle vypointované a napsané dialogy, kterým nechybí vtip a občas i hodně černý humor. Naprostým vrcholem je obsazení, v němž se Českým lvem oceněná Iva Janžurová sešla se svými dcerami Sabinou Remundovou a Theodorou Remundovou, která si vysloužila nominaci na stejnou sošku a o moc pozadu nezůstal ani taktéž nominovaný Igor Bareš. Pořád příjemný počin, který už je sice překonaný, ve své době ale působil jako zjevení a stále má co nabídnout.

Zajímavost: Film získal na festivalu v San Sebastianu cenu pro nejlepší mladé režiséry.

Originální trailer filmu Výlet

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 14. týden
Top 20 ČR: Duna se vrací na první místo Na první místo se vrátila znovu Duna, zatímco minule první Gump se posunul na druhé místo. Vůbec se neprosadily novinky, i když na vině bude hlavně neobvykle teplé počasí. čtěte zde
Vydáno: 09.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Norman Jewison (23.01.2024 09:59 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřela Piper Laurie (15.10.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu