V květnu na streamovacích službách: Pestrá nabídka žánrů, z které si vybere každý!

Vydáno: 06.05.2021 07:30 - Lukáš Frank | foto: Concrete Playground

Máj je prý lásky čas. Streamovací služby ale o romantiku ve svých snímcích moc nezavadí. Těšit se můžete na silná dramata, komiksový seriál nebo zombie horor. Bude z čeho vybírat, tak jen do toho!
Jupiter's Legacy

Fotografie z filmu  / Jupiter's Legacy
© Netflix
Komiksové filmy jsou čím dál oblíbenější a na to reaguje Netflix, který na 7. května připravil svůj superhrdinský seriál. Ten ponese název Jupiter's Legacy a bude sledovat rodinu superhrdinů, která se v roce 1930 starala o ochranu světa. O sto let později se jejich děti potýkají s odkazem a očekáváním svých rodičů a světa. Předlohou je velice dobře přijatý komiks Marka Millara z roku 2013. V hlavních rolích se představí Josh DuhamelBen Daniels nebo Leslie Bibb.

premiéra: 7. května 2021

Oficiální trailer seriálu Jupiter´s Legacy

Fotografie z filmu  / The Upshaws
© TVLine
My jsme Upshawovi (Netflix)

Nový komediální seriál z prostředí americké Indiany sleduje černošskou rodinu, která řeší každodenní problémy, snaží se vybudovat si šťastný a co nejlepší domov. V sitcomu se představí Wanda Sykes nebo Mike Epps.

Premiéra: 12. května 2021

Oficiální trailer sitcomu My jsme Upshawovi

Kyslík
 (Netflix)

Fotografie z filmu Kyslík / Oxygène
© Netflix
Režisér Alexandre Aja v posledních letech představil více, či méně zajímavé horory s drsnější zápletkou (Kořist, Hory mají oči, Rohy, Piraňa 3D), ke kterým se v letošním roce přidá thriller Kyslík. Ten vypráví o mladé ženě jménem Liz (Mélanie Laurent), která se probudí v kryogenní komoře a vůbec netuší, jak se tam dostala. Její jedinou šancí na přežití je dostat se ven, než jí dojde kyslík. Pohřbení zaživa jsme v několika filmech už vidět mohli. Uvidíme, jak se tvůrci s tímto tématem popasovali. Přidání prvku sci-fi nevypadá úplně špatně.

Premiéra: 12. května 2021

Oficiální trailer filmu Kyslík
Halston (Netflix)

Ewan McGregor ve filmu  / Halston
© Netflix
O tom, že Netflix umí natočit kvalitní minisérii, nás přesvědčil například loňský Dámský gambit. V polovině května na této platformě přistane příběh návrháře Roye Halstona Frowicka, kterého ztvární Ewan McGregor. Halston se stal v 70. a 80.letech minulého století ze dne na den módní ikonou. Osud tomu ale chtěl jinak a připravil ho o všechno. Silný příběh založený na knize Stevena Gainese Simply Halston a kvalitní herecké výkony jsou jistotou. My se těšíme!

Premiéra: 14. května 2021

Oficiální trailer minisérie Halston
Žena v okně (Netflix)

Amy Adams ve filmu Žena v okně / The Woman in the Window
© Netflix
Joe Wright natočil za svoji kariéru několik povedených filmů jako třeba PokáníNejtemnější hodina nebo Anna Karenina. Bestseller A. J. Finna Žena v okně trošku vybočuje z jeho stylu, protože se jedná o mysteriózní thriller. Hvězdně obsazený příběh sleduje hrdinku Annu, která trpí agorafobií (bojí se opustit domov), a tak žije sama v New Yorku. Čas si začne krátit špehováním nových sousedů. Jednoho dne uvidí, jak manžel svou ženu fyzicky napadne. Anna útok nahlásí policii, ta ale žádný zločin neodhalí. Kromě Amy Adams v hlavní roli se může divák těšit na Garyho Oldmana nebo Julianne Moore.

Premiéra: 14. května 2021

Oficiální trailer filmu Žena v okně
The Underground Railroad (Prime Video)

Fotografie z filmu  / The Underground Railroad
© Prime Video
The Underground Railroad neboli Podzemní železnice je knižní román Colsona Whiteheada, který za něj v roce 2017 získal Pulitzerovu cenu. Prime video přináší jeho seriálovou verzi. Cora je otrokyní na bavlníkové plantáži, kde se setkává s hroznými podmínkami. Je na tom ale ještě o něco hůř než ostatní. Odvrhla ji i černošská vesnice. Proto se rozhodne pro riskantní útěk, ve kterém hrají zásadní roli podzemní železnice. V jedné z hlavních rolí se představí Joel Edgerton.

Premiéra: 14. května 2021

Oficiální trailer seriálu The Underground Railroad
Armáda mrtvých (Netflix)

Dave Bautista ve filmu Armáda mrtvých / Army of the Dead
© Netflix
Akční zombie horor Zacka Snydera Armáda mrtvýchDavem Bautistou v hlavní roli dorazí na Netflix 21. května. Několik žoldáků napadne skvělý nápad uskutečnit velkou loupež přímo v útrobách Las Vegas. Má to ale jeden háček! Celé město je zamořené nemrtvými a ti jsou neustále hladoví. Popcornová zábava ve stylu Zombielandu v režii skvělého Snydera by mohla být sázkou na jistotu.

Premiéra: 21. května 2021

Oficiální trailer filmu Armáda mrtvých
Blue Miracle (Netflix)

Dennis Quaid ve filmu  / Blue Miracle
© Netflix
Životopisné drama Modrý zázrak sleduje osudy muže, jehož sirotčinec se dostal do potíží. Aby jej zachránil, naváže opatrovník se svými dětmi spolupráci s odepsaným kapitánem lodi a dostane šanci na výhru v jedné rybářské soutěži. Do tohoto filmu se silným příběhem byl obsazen například Dennis Quaid.

Premiéra: 27. května 2021

Oficiální trailer filmu Modrý zázrak

Oslo
 (HBO Go)

Ruth Wilson ve filmu  / Oslo
© HBO
Po oscarovém filmu The Father, který byl filmovou adaptací divadelní hry, tu máme další takovou adaptaci. Oslo. Hra, která získala cenu Tony, je založena na skutečných událostech a sleduje vyjednávání mezi nesmiřitelnými nepřáteli. Politické drama plné tajných jednání a nečekaných přátelství mezi Izraelci, Palestinci a norským manželským párem. V hlavních rolí se představí Ruth Wilson (Zlatý Glóbus za seriál Aféra) a Andrew Scott (nominace na Zlatý Glóbus za seriál Potvora).

Premiéra: 29. května 2021

Oficiální trailer filmu Oslo


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY