Cineworld otevře svá kina v USA už 2. dubna! Studia překopávají plány!

Vydáno: 26.03.2021 10:30 - Lukáš Frank | foto: Spania i dag

Podle posledních prohlášení skupiny Cineworld by měly být jejich sály v USA otevřeny již za pár dní. Následovat bude Velká Británie, kterou otevření čeká v polovině května. Dočkáme se do léta i my?
Fotografie z filmu  / Godzilla vs. Kong
© Warner Bros.
V poslední době se začínají objevovat sice malé a nenápadné, ale zásadní informace o možném otevření kin v USA, Velké Británii a potažmo v celé Evropě. Skupina Cineworld, která u nás provozuje síť multikin Cinema City, uvedla, že pravděpodobně otevře americká Regal Cinemas 2. dubna 2021 filmem Godzilla vs. Kong. O dva týdny později se na velkých plátnech objeví nové Mortal Kombat. Velká Británie by mohla své první návštěvníky přivítat v polovině května. Vše samozřejmě za přísných hygienických podmínek a s omezenou kapacitou v hledištích.

Warner Bros. Pictures Group podepsala se Cineworldem dohodu, podle které bude moci síť jejich kin uvádět exkluzivně premiéry filmů právě tohoto studia po dobu 45 dní v USA a po dobu 31 dní ve Velké Británii před jejich uvedením na streamovacích službách. To je zcela zásadní a pro kina důležitý krok a jakési znamení, že se blýská na lepší časy.

Emma Stone ve filmu  / Cruella
© Facebook tvůrce
Na současnou situaci reaguje i Disney, a tak přišel se zcela novým plánem pro letošní rok. Black WidowCruella budou mít premiéru na Disney+ současně s premiérou v kinech. Cruella dorazí podle plánu 28. května 2021, zatímco Black Widow byla odsunuta o dva měsíce a na stříbrném plátně ji uvidíme v akci 9. července letošního roku. Oba tyto tituly budou nabízeny i za příplatek 30 dolarů na streamovací službě.

Díky přesunu premiéry Black Widow čeká nové datum i Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, a to na 3. září 2021. Předpokládá se, že film bude uveden klasicky v kinech. To ale nemůže říct nová pixarovka Luca, která bude bez příplatku k mání na Disney+ od 18. června. Odložené tituly jako Free Guy, Kingsman: První miseDeep WaterSmrt na Nilu by se měly dočkat své premiéry na velkém plátně během letošního podzimu a zimy.

Ač to možná nevypadá, že by se současná situace zlepšovala, tyhle malé krůčky dávají jak filmařům, provozovatelům kin, tak fanouškům popcornové zábavy a filmů naději, že se své oblíbené aktivity možná dočkají dříve, než si mysleli. Vláda České republiky ve svých prohlášeních o kinech téměř nemluví. Je tedy těžké odhadnout, jak to bude vypadat v následujících měsících u nás.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY