Zemřela Marion Ramsey z Policejní akademie

Vydáno: 08.01.2021 06:08 - Václav Limberk | foto: JoBlo

Ve věku 73 let zemřela americká herečka Marion Ramsey, kterou proslavila role kadetky Hooksové ze série Policejní akademie.
Marion Ramsey, Lance Kinsey ve filmu Policejní akademie 2: Jejich první nasazení / Police Academy 2: Their First Assignment
© Everett Collection
Marion Ramsey se narodila v roce 1947 ve Filadelfii. Její kariéra začala už v roce 1964, kdy se objevila na Broadwayi v Hello, Dolly! V roce 1974 se objevila po boku hollywoodské legendy Bette Davis v propadáku Miss Moffat, což byla adaptace filmu The Corn Is Green. Ramsey si poté zahrála v úspěšném životopisném muzikálu Eubie! o jazzové pianistce Eubie Blake. V té době začala vystupovat i v televizi, nejdříve jako host v sitcomu The Jeffersons a poté v show Billa Cosbyho nazvané Cos. Proslavila ji ale až role kadetky Hooksové v komedii Policejní akademie.

Ramsey se v této roli vrátila i v dalších pěti pokračováních. Její postavu charakterizoval tichý, šeptavý hlas, který ostře kontrastoval s jejími občasnými výbuchy temperamentu. Svůj hlas pak propůjčila i animovanému seriálu Robot Chicken. Na sklonku kariéry se ještě objevila ve dvou béčkových TV filmech z produkce SyFy: Lavalantula a 2 Lava 2 Lantula!, kde se s ní před kamerou znovu sešel její partner z Policejních akademií Steve Guttenberg. Marion Ramsey zemřela po krátké nemoci ve věku 73 let ve svém domě v Los Angeles.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Policejní akademie (Tonda, 08.01.2021 07:51) Reagovat

    Hooksová nee :(((( měl jsem jí tam rád, to mně mrzí :(((((

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY