Zemřel herec Jiří Hálek

Vydáno: 19.12.2020 08:19 - Václav Limberk | foto: Blesk.cz

Ve věku 90 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec Jiří Hálek známý například z komedie Marečku, podejte mi pero!.
Jiří Sovák, Josef Abrhám, Jiří Hálek, Jaroslava Obermaierová ve filmu  / Marečku, podejte mi pero!
© Blesk.cz
Jiří Hálek se narodil v roce 1930 v Praze. Jeho herecký život byl spjat s především s pražským Činoherním klubem, kde vytvořil desítky rolí (např. Piknik, Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho). Spoustu rolí ale vytvořil i ve filmu a v televizi. Hrál například ve filmech Ostře sledované vlakySvatba jako řemenPension pro svobodné pánySpalovač mrtvolPřípad pro začínajícího kata nebo Hogo fogo Homolka. Jeho nejznámější rolí je ředitel z komedie Marečku, podejte mi pero!.

Z dalších filmů jmenujme ještě Tři veterániJára Cimrman ležící, spícíFaunovo velmi pozdní odpoledneJak básníkům chutná životDobří holubi se vracejí nebo Učitel tance. Jiří Hálek zemřel 18. prosince ve věku 90 let.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Nabízíme všechny druhy půjček za nízkou úrokovou sazbu 3% (Larry Fox, 21.01.2021 14:32) Reagovat

    Nabízíme všechny druhy půjček za nízkou úrokovou sazbu 3%. Můžete si půjčit na jakékoli období od 1 do 25 let a půjčit si libovolnou částku od 2 000 do 50 000 000,00 GBP za jakýmkoli účelem. Můžete se přihlásit prostřednictvím whatsapp: +14092051142 nebo e-mailu: larryfox2017@hotmail.com

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY