Premiéry filmů Smrt na Nilu a Free Guy odloženy na neurčito

Vydáno: 07.11.2020 08:00 - Lukáš Frank | foto: 20th Century Studios

Světu bylo oznámeno zrušení dalších dvou očekávaných filmových premiér. Stopka se tentokrát týká akční komedie Free Guy s Ryanem Reynoldsem a hvězdně obsazené detektivky Kennetha Branagha Smrt na Nilu.
20th Century Studios, které vlastní Disney, ve čtvrtek oznámilo, že prosincové premiéry těchto dvou titulů se pro letošní rok ruší. U těchto snímků se nejedná o první přesun termínu uvedení do kin. Prozatím nebylo oznámeno nové datum premiéry. Díky pandemii koronaviru se jedná o několikátý titul, jehož premiéra byla zrušena nebo odložena.

Free Guy Shawna Levyho s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli měl mít premiéru 11. prosince 2020. Příběh sleduje osud bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. Chce být hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno, musí zachránit svět dřív, než bude zničen.

Kenneth Branagh ve filmu Smrt na Nilu / Death on the Nile
© Falcon
Hvězdně obsazená adaptace detektivního románu Agathy Christie Smrt na Nilu z roku 1937 měla dorazit do kin 18. prosince 2020. Následovníka tři roky staré Vraždy v Orient expresu opět režíroval Kenneth Branagh, který si zároveň zahrál hlavní roli Hercula Poirota. Příběh se tentokrát odehrává na palubě parníku v Egyptě, kde se z dokonalé dovolené stane děsivý hon na vraha.

Posledním zásadním snímkem, který na seznamu letošních premiér zůstává, je tedy Wonder Woman 1984 od Warner Bros. Zřejmě je jen ale otázkou času, kdy bude zrušena i tato premiéra.

Malou nadějí jsou snímky studia Universal – animák Croodsovi: Nový věk a hororová komedie Slečna bestie. Studio má ale exkluzivní dohodu s americkou sítí kin AMC. Ta mu umožní dohnat zisky na digitálních platformách, kam je možné filmy po krátké době v kině nasadit. Je tedy možné, že se jejich premiéry na streamovacích službách dočkáme ještě letos.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY