Kinopremiéry: Lassie se vrací a prožívá kalifornský sen zahalený téměř dokonalým tajemstvím

Vydáno: 17.06.2020 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Celosvětová společenská situace se sice pomalu zlepšuje, zásadní filmy ale zatím logicky vyčkávají na větší rozvolnění. Proto se i v tomto týdnu objeví pět velmi skromných premiér, mezi nimiž chybí jednoznačné divácké lákadlo.
Kalifornský sen (The High Note) (CinemArt)

Český plakát filmu Kalifornský sen / The High Note
© Kino Pohoda
Hudební romantické drama působí dost nenápadně a ani podle synopse to nevypadá, že by šlo o nějakou originální podívanou. Tvůrci ale budou určitě spoléhat na to, že se vše odehrává v atraktivním prostředí hudebního průmyslu, což leckdy funguje. Režie se ujala spíše televizí protřelá Nisha Ganatra, která láká především na obsazení, v jehož hlavních rolích se objeví Dakota Johnson a Tracee Ellis Ross, které doplňují třeba Ice CubeBill Pullman nebo Kelvin Harrison Jr. Ohlasy navíc nejsou úplně špatné, i když tedy zároveň nejsou nijak nadšené a dle všeho to vypadá, že budeme mít co do činění s nenáročnou a příjemnou žánrovkou. Skromná premiéra týdne.

Synopse: Maggie (Dakota Johnson) touží po tom stát se úspěšnou hudební producentkou. Teoreticky by měla mít tu nejlepší průpravu, protože pracuje jako osobní asistentka popové ikony Grace Davis (Tracee Ellis Ross). To ale tak úplně nefunguje, protože Maggie je pro ni jen ten nejposlednější poskok, který donáší kafe a oblečení z čistírny. Když už má nějaký ten hudební nápad, Graciin producent Jack (Ice Cube) ho vždy pohrdavě zamítne. Změna přichází až poté, co Maggie potká mladého pouličního muzikanta Davida (Kelvin Harrison Jr.) a rozhodne se mu pomoci s kariérou a sobě tak splnit velký sen. Brzy ale zjistí, že dvě tak náročné profese zkrátka nelze vykonávat současně.

Zajímavost: Tracee Ellis Ross se ve filmu bála zpívat, protože její matkou je legendární Diana Ross.

Oficiální český trailer filmu Kalifornský sen / The High Note
Téměř dokonalá tajemství (Das perfekte Geheimnis) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Téměř dokonalá tajemství / Das perfekte Geheimnis
© Bontonfilm
Ačkoli je německý snímek veden jako komedie, dá se očekávat, že v něm budou i dramatické prvky. Synopse je totiž hodně povědomá a není se co divit, protože jde o remake poměrně nedávného italského počinu Naprostí cizinci. Zájemci tak mohou zjistit, jak se naši největší sousedé popasují s tématem party lidí, která si jeden večer bude bez cenzury a nahlas číst zprávy a poslouchat telefonní hovory. O režii a scénář se postaral i u nás poměrně známý Bora Dagtekin a jednu z hlavních rolí znovu svěřil svému oblíbenci Elyasi M'Barekovi, dále dostali důvěru i Florian David Fitz nebo Karoline Herfurth. Ohlasy a komentáře jsou relativně spokojené, takže se zdá, že tvůrci, kteří v tuzemsku vždy nalákali do kina docela dost lidí, nešlápli úplně vedle.

Synopse: Na společné večeři se sejde několik párů a po pár sklenkách se rozhodnou, že položí telefony na stůl a budou sdílet všechny zprávy, telefonáty i vzkazy. Zprávy se přečtou nahlas, hovory budou nahlas. Jenže právě tato zařízení o nás vědí úplně všechno, znají naše tajnosti, druhé životy, drobné lži, milence i milenky. Nevinná hra začíná jako legrace, postupem času ale přichází zprávy a hovory, které s nikým sdílet nechcete. Zůstanou po tomto večeru všichni spolu?

Český trailer filmu Téměř dokonalá tajemství / Das perfekte Geheimnis
Lassie se vrací (Lassie - Eine abenteuerliche Reise) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Lassie se vrací / Lassie - Eine abenteuerliche Reise
© Bontonfilm
Svého času velmi oblíbená filmová dlouhosrstá kolie se po několika letech vrací do kin, aby okouzlila další generace diváků. Tentokrát ale půjde o mnohem skromnější podívanou, protože pochází z německé produkce. Jejím režisérem je absolutně neznámý Hanno Olderdissen, který zvolil i podobně neznámé obsazení. V tomto případě to ale vadit nebude, protože publikum stejně nejvíce přitáhne neoriginální příběh a psí hrdinka v hlavní roli. Ohlasy zatím neexistují a nedá se čekat, že se to nějak zásadně změní. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Dvanáctiletý Florian a jeho dlouhosrstá kolie Lassie jsou známá dvojka po celém okolí. Jenže chlapcův táta přijde o práci a rodina se musí přestěhovat do malého bytu, kam mají psi přísný zákaz. Všichni jsou zdrcení, jiná varianta ale neexistuje a Lassie tak musí z bytu pryč. Ujme se jí sympatický hrabě a vezme ji na své panství k severnímu moři jako dárek pro vnučku. Sice by tady měl pes mít všechno, co potřebuje k životu, jenže jeho věrnost nezná hranic. Jakmile se mu naskytne možnost, uteče a hledá svého původního majitele.

Český trailer filmu Lassie se vrací / Lassie - Eine abenteuerliche Reise
Příběh tantry (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Příběh tantry
© Česká televize
Už název českého dokumentu napoví, o čem v něm půjde. Televizně nesmírně zkušený režisér a scenárista Viliam Poltikovič v něm zájemcům odhalí původ této pořád ještě exotické "zábavy" a zároveň něčeho tajemného a lákavého. Navíc představí i dle všeho dost extravagantní tantrickou umělkyni a další zajímavé postavy. Ohlasy nejsou dostupné, o ty ale stejně tolik nepůjde, protože tohle je podívaná pro hodně specifické publikum.

Synopse: Tantra je tajemná, provokující, těžko uchopitelná, kontroverzní, hanobená i velebená, především ale jedinečná, působivá, svobodomyslná a účinná cesta k poznání sebe sama a našich možností. Celovečerní dokument dává nahlédnout na to, jak vůbec tantra vznikla, jak se vyvíjela a jaké je v současnosti její postavení. Navíc představí i svéráznou tantrickou umělkyni Papiu Ghoshal.

Originální trailer filmu Příběh tantry
Pouť krkonošská (Film & Sociologie)

Plakát filmu  / Pouť krkonošská
© Go To Brno
Také druhý český dokument, který vstupuje do kin už v úterý 16. června, je hodně specifickou podívanou pro velmi úzkou skupinku diváků. Režisér, autor hudby a střihač Karel Čtveráček v něm totiž sleduje teoretika umění, který společně se svými přáteli podstupuje pouť z Prahy na Sněžku, kterou roku 1833 podnikl slavný Karel Hynek Mácha. Tvůrci tak lákají jednak na spirituální přesah a také na krásné záběry rozmanité tuzemské krajiny. Premiéra do hodně komorního prostředí.

Synopse: Každý rok podniká se svými přáteli ze spolku Pilgrim teoretik umění Jiří Zemánek putování z Prahy na nejvyšší českou horu Sněžku. Novodobá pouť je inspirována poutí zakladatele moderní české poezie K. H. Máchy, kterou podnikl roku 1833. Dokumentární film přináší pohled na tuto neobvyklou událost.

Originální trailer filmu Pouť krkonošská


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY