Kinopremiéry: Super mazlíčci a modelář sledují podivuhodnou proměnu Harley Quinn

Vydáno: 05.02.2020 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Začátkem února zaútočí na tuzemská kina komiksová Harley Quinn, která se představí ve vlastním filmu o své Podivuhodné proměně. Pozornost ovšem zaslouží i novinka režiséra a scenáristy Petra Zelenky s názvem Modelář.
Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) / Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley QuinnPrvní komiksový film roku 2020 pochází ze stáje DC a spíše než v blockbusterových rozměrech mu bude lépe v trochu komornějších, ale osobitějších a možná i drsnějších vodách. Čistě ženský superhrdinský film disponuje eRkovým ratingem a určitě půjde ve stopách temnější a svébytnější podívané, jakou nachystal loňský Joker. Režisérkou je nepříliš známá Cathy Yan a v hlavní roli se objeví Margot Robbie, dále pak hrají Mary Elizabeth WinsteadJurnee SmollettRosie Perez a záporáka si vystřihl Ewan McGregor. Ohlasy zatím neexistují, takže uvidíme, jak vše nakonec dopadne a jak si počin povede u diváků a v pokladnách kin. Premiéra týdne.

Synopse: Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami (Jurnee SmollettMary Elizabeth Winstead a Rosie Perez), aby společně zachránily malou holčičku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Začíná tak jízda několika psychopatek, která může dopadnout jakkoli.

Zajímavost: Cathy Yan se stala vůbec první Asiatkou, která režírovala superhrdinský film.

Oficiální český trailer filmu Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) / Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn
Píseň jmen (The Song of Names) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Píseň jmen / The Song of NamesKanadské drama bude nejspíš určeno milovníkům menších a nenápadných filmů, které nemají větší ambice, dokáží ale překvapit. Diváky na první pohled upoutá silné téma a několik známých jmen, která jsou v projektu angažována - hlavní role ztvárňují Tim Roth a Clive Owen, mimo nichž se objeví ještě třeba Catherine McCormackJonah Hauer-KingSaul Rubinek nebo Eddie Izzard, hudbu pak zkomponoval Howard Shore. Režisérem je méně známý François Girard. Ohlasy ani hodnocení zatím neexistují, věřme ale, že půjde minimálně o slušnou žánrovku.

Synopse: Svého adoptivního bratra Dovidla (Clive Owen) poznal Martin (Tim Roth) v devíti letech, kdy v Evropě zuřila druhá světová válka. Stejně starý polský Žid, který nalezl útočiště v jeho rodině, byl nesmírně nadaným houslistou. Ve svých jednadvaceti letech měl dokonce zažít svůj londýnský debut, těsně před ním ale záhadně zmizel, což jeho rodinu totálně zostudilo. Skoro po čtyřiceti letech je Martin svědkem představení mladého houslisty a je překvapen, protože pozná, že takto hrát ho mohl naučit jedině Dovidl. To ho přiměje vydat se na dalekou cestu, která ho dovede k odhalení šokujícího tajemství.

Český trailer filmu Píseň jmen / The Song of Names
Super mazlíčci (Pets United) (Bioscop)

Český plakát filmu Super mazlíčci / Pets UnitedAnimáky patří k nejoblíbenějším a nejvděčnějším žánrům a stále se v kinech objevují i ty, které by asi primárně měly mířit přímo na video. Dalším příkladem pravděpodobně bude i aktuální čínsko-německý počin, který obohatí naše kinosály. Už jen podle plakátů a trailerů vypadá dost lacině, námět samozřejmě působí předvídatelně a zřejmě se bude cílit na ty úplně nejmenší diváky. Režisérem a scenáristou je v žánru poměrně ostřílený Reinhard Klooss, který se na podobné produkce soustředí, takže se dá domyslet, jak bude asi vše ve výsledku vypadat. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Toulavý pes Roger je odjakživa rebel, který každému v nouzi rád pomůže, i když to znamená okrádat o jídlo rozmazlené domácí mazlíčky. A těch je v Robo City víc než dost, protože Robo City je široko daleko to nejmodernější město ze všech. Jeho obyvatelé žijí šťastně, neboť všechno obstarávají roboti. Bezstarostné dny ale končí, protože starosta města zešílel a rozhodl se všechny lidi a zvířata vyhnat a z jejich obydlí udělat město robotů Roger má sice pro strach uděláno, teď ale bude potřebovat pomoci. Ač nerad, musí své síly spojit s nebojácnou kočičí dámou Belle, zhýčkaným pudlem Ronaldem, nemotorným mopsem Walterem a domácím prasátkem Sophií. K nim se navíc přidá pomatený robot Bob, který má o kolečko víc, což z něj činí naprostého dobráka. Tato nesourodá partička se tak vydává po stopách starostova pomatení a musí se pokusit zachránit své domovy.

Český trailer filmu Super mazlíčci / Pets United
Modelář (Falcon)

Plakát filmu  / ModelářPodle synopse vypadá české drama s prvky thrilleru dost nejasně a příliš vodítek nenabízí. Trochu jasněji však je, když divák zjistí, že režisérem a scenáristou je uznávaný Petr Zelenka, jehož filmy se standardní tuzemské produkci vymykají, jsou dost osobité a povětšinou dost chválené. Jak to bude s tímto, je zatím těžké odhadovat, nicméně se zdá, že autor trochu ustoupí ze své oblíbené mystifikace a spíše se vyjádří k aktuálním společenským problémům. Hlavní role dostali na starost Kryštof Hádek a Jiří Mádl, které doplňují třeba Veronika Kubařová nebo Zuzana Fialová. Potenciální naděje na konečně podařený domácí snímek.

Synopse: Majitel půjčovny dronů přezdívaný Plech (Jiří Mádl) sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek) se právě vrátil ze zahraničí a sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Pro bývalé spolužáky ze střední školy jsou drony propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali. Monitorují s nimi elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Když se však jeden z nich rozhodne dron použít k něčemu jinému, situace ve firmě se začne komplikovat.

Zajímavost: Casting na film trval více než dva roky.

Oficiální trailer filmu Modelář
Attila (Bohemia MP)

Plakát filmu  / AttilaZápasy MMA jsou u nás čím dál populárnější a i z těchto zápasníků se stávají poměrně vlivné celebrity. Situace využívá režijní a scenáristický debutant Petr Větrovský, který natočil celovečerní dokumentární portrét Attily Végha, muže, který knokautoval zdánlivě neporazitelného Karlose Vémolu. Podle ohlasů jde o naprosto standardní medailon, který se drží fungující šablony o vzestupu nenápadného bojovníka s velkým charakterem, což není primárně špatně, protože většina nemnoha ohlasů je dost nadšená. Jediné, co trochu děsí, je stopáž, která na dokument dosahuje neobvyklé délky. Uvidíme, jak si u cílové skupiny tvůrce povede.

Synopse: Attila Végh se stal prvním mužem na světě, který knokautoval neporazitelného Karlose Vémolu. V Zápase století, jak byl mnohými novináři jejich duel nazýván, mu k tomu stačily dvě minuty. Dokumentární film mapuje celoživotní cestu sportovce a hvězdy Slovenska a ukazuje, jak se Attila na tento souboj připravoval. Jeho příběh je příběhem chlapce z Gabčíkova, kterého odhodlání, tvrdá dřina, ale i přátelská povaha dovedly až na vrchol.

Originální trailer filmu Attila


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY