Kinopremiéry: Pod vodou spolu kočky bojují na nože

Vydáno: 08.01.2020 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Druhý týden roku vstupuje do kin šestice novinek, z nichž tou nejatraktivnější je rozhodně hvězdně obsazená krimikomedie Na nože. Zajít ale lze třeba i na vysmívanou novou verzi muzikálu Cats, která má náběh na guilty pleasure.
Na nože (Knives Out) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Na nože / Knives OutPoctivých kriminálních komedií v posledních letech vzniká hodně málo, proto můžeme být rádi, že na začátku roku se jedné dočkáme. Podle ohlasů jde navíc o velmi dobrou až výbornou záležitost, která je čistou žánrovkou, na nic si nehraje a navíc si dává záležet na příběhu, který je prý poměrně chytrý. Režii a scénář má na svědomí Rian Johnson, který si asi u mnohých vylepší renomé, opřít se navíc může o výtečné obsazení. Hlavní roli totiž ztvárňuje Daniel Craig, v těch vedlejších mu asistují Chris EvansAna de ArmasJamie Lee CurtisMichael ShannonToni ColletteChristopher Plummer nebo Don Johnson. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Slavný autor tajemných detektivních příběhů záhadně zemřel. Vyšetřování případu má na starosti svérázný detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig), který řešení pojme po svém a velmi brzy zjistí, že v okolí autora jsou podezřelí úplně všichni. Pátrání po pachateli a vyšetřování všech členů rodiny se ovšem ukazuje mnohem složitější, než se původně zdálo.

Zajímavost: Jde o první film, který Johnson natáčel digitálně.

Oficiální český trailer filmu Na nože / Knives Out
Cats (Cats) (CinemArt)

Český plakát filmu Cats / CatsO málokterém filmu se na konci loňského roku mluvilo tak jako o nové verzi legendárního muzikálu Andrewa Lloyda Webbera. V tomto případě šlo ale o negativní konotace, protože snímek je průšvih po všech stránkách. Recenze jsou naprosto zdrcující, diváky vůbec nezajímá, trailery vypadají otřesně a navíc se prý triky upravují za pochodu a dodělávají se ještě po oficiální premiéře! Je to o to větší škoda, že tvůrčí tým je relativně hvězdný, protože režisérem a spoluscenáristou je Tom Hooper, který do hlavních rolí obsadil Jennifer HudsonJudi DenchTaylor SwiftRebel Wilson nebo Idrise Elbu a mihne se i Ian McKellen. Uvidíme, jak se filmu povede u nás, náběh na guilty pleasure má nicméně slušný.

Synopse: Jednou ročně se odehrává legendární kočičí bál, na němž vybraná kočka vždy dostane šanci na nový život. Volbu provádí ta nejstarší z nich, pravidla zná snad jen ona, ale všechny se snaží, co jim schopnosti a síly stačí, aby se právě ony staly těmi vyvolenými.

Zajímavost: Snímek měl být původně animovaný.

Oficiální český trailer filmu Cats / Cats
Pod vodou (Underwater) (CinemArt)

Český plakát filmu Pod vodou / UnderwaterBez větší propagace přichází do kin akční thriller, který tedy podle synopse nevypadá úplně originálně a působí spíše jako variace na mnohem slavnější počiny. Diváky tak asi krom samotného námětu, který je pořád atraktivní, nejvíce naláká obsazení, v němž si hlavní roli zahrála Kristen Stewart, kterou doplnili mimo jiné T. J. MillerJessica Henwick nebo Vincent Cassel. Jméno režiséra Williama Eubanka asi totiž něco řekne jen hodně zběhlým žánrovým příznivcům. Pomoci si nelze ani ohlasy a komentáři, které dosud neexistují, návštěva kina tak v prvním týdnu bude asi trochu střelba naslepo. Uvidíme.

Synopse: Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna, je obklopena temnotou, svírána strašlivým tlakem a teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Jelikož dosud bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí a její jednotlivé části jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírová krabice, je jedinou šanci na přežití evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Když už to vypadá, že všichni členové týmu jsou v bezpečí, ukáže se, že zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco neznámého a děsivého.

Zajímavost: Stewart se kvůli roli nechala ostříhat dohola.

Oficiální český trailer filmu Pod vodou / Underwater
25 km/h (25 km/h) (AČFK)

Český plakát filmu 25 km/h / 25 km/hNěmecké filmy uváděné v tuzemských kinech se v posledních letech rapidně zlepšily a už nejde o vysloveně "nablblé" komedie, ale docela zajímavé žánrovky. Tou by měla být velmi slušně hodnocená komediální road movie, které dala název maximální rychlost, kterou mohou jet mopedy, s nimiž se na cestu vydávají její hlavní hrdinové. Opět platí, že diváky do kin přitáhne hlavně námět a možná i země původu, protože režisér Markus Goller u nás není příliš známý, což platí i o ústředním hereckém páru Lars Eidinger a Bjarne Mädel. Ti, kteří se vydají do svých oblíbených klubových kin, by neměli výrazně litovat.

Synopse: Bratři Christian (Lars Eidinger) a Georg (Bjarne Mädel) se po mnohaletém odloučení setkávají na pohřbu svého otce. Počáteční pěstní souboj přímo na hřbitově, pozdější spočinutí v rodném domě prolité množstvím pálenky a okořeněné zápasem v ping-pongu na život a na smrt vedou k osudovému rozhodnutí. Oba bratři se v emocionálním a alkoholovém opojení vydají na výlet, o němž snili už jako kluci. Na výlet skrz celé Německo na stařičkých mopedech s rychlostí omezenou na 25 km/h.

Český trailer filmu 25 km/h / 25 km/h
Medvídci Boonie: Cesta do pravěku (Xiong chu mo yuan shi shi dai) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Medvídci Boonie: Cesta do pravěku / Xiong chu mo: Yuan shi shi daiČínských filmů se do našich kin moc nedostává a animáků už vůbec ne, proto je možná dobře, že jeden z distributorů se rozhodl nám současnou podobu animovaného žánru v obrovské asijské zemi představit. To je ale tak vše, co se dá napsat, protože synopse vypadá dost obyčejně a předvídatelně a příliš lákavě nepůsobí ani plakáty a trailery. To, že režírujícího Leona Dinga nikdo nezná, asi není překvapivé. Litovat netřeba ani povinného dabingu, protože žádné hvězdné hlasy se neobjevují ani v anglickém originále. Premiéra, která bez dětí nemá význam.

Synopse: Vick a jeho medvědí bráchové se dostali do pravěku a nemohou se vrátit. Všude kolem nich jsou obrovská zvířata, která chtějí jen sehnat pořádnou potravu na oběd. Během jednoho úprku se parta rozdělí a Brůča potkává malé vlčátko Feifei, které se chce stát statečným bojovníkem a rozhodne se Brůču na cestě za bratry doprovázet. Brumla a Vick mají mezitím starosti s kmenem domorodců, jehož náčelník se úplně zbláznil do Vicka. Dokáží se všichni vrátit v bezpečí domů?

Oficiální český trailer filmu Medvídci Boonie: Cesta do pravěku / Xiong chu mo yuan shi shi dai najdete zde: https://vimeo.com/376165375

Můj příběh (Falcon)

Plakát filmu  / Můj příběhČeské romantické drama, které vychází ze skutečných událostí, nevypadá, že by mělo útočit na první místa žebříčků návštěvnosti, spíše se asi bude snažit o vážnější téma a poselství. Co od něj ale čekat, je velkou neznámou, protože ohlasy zatím neexistují a jména tvůrců divákům nenapoví. Režijní dvojka Libor Adam a Hana Hendrychová totiž snímkem debutuje, přičemž mužská polovina se podílela i na scénáři. Diváky tak může nalákat snad jen herecké obsazení, v němž hlavní roli sehrála Vlastina Svátková, objeví se ale i Vilma CibulkováSaša RašilovTereza KostkováPavel Kříž nebo Zuzana Norisová. Přílišná očekávání bych ale neměl.

Synopse: Mladá talentovaná Elizabeth (Vlastina Svátková) kvůli osudové lásce rezignuje na kariéru baletky. Muž jejího srdce má však dvojí tvář a Elizabeth tak během jediného okamžiku ztratí vše, na čem jí v životě záleželo. Rozhodne se tedy odjet na Moravu, aby se tam zkusila poprat s vnitřními démony i nepřízní osudu. S pomocí tety Marie (Vilma Cibulková), která jí byla celý život oporou, a čtyř neuvěřitelných přítelkyň začíná hledat cestu k novému životu, především ale víru v sebe sama.

Originální trailer filmu Můj příběh


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY