Kinopremiéry: Zakleté pírko ukrývá nenávist

Vydáno: 01.01.2020 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Rok 2020 přivítají v kinech pouhé tři novinky. Jasným tuzemským diváckým hitem bude pravděpodobně nová pohádka Zdeňka Trošky Zakleté pírko, které jakž takž konkuruje jen nízkorozpočtový horor Nenávist.
Nenávist (The Grudge) (Falcon)

Český plakát filmu Nenávist / The GrudgeI v roce 2020 budou levné horory patřit k tomu nejoblíbenějšímu a nejčastějšímu, co diváci v programech kin najdou. Hned v prvním týdnu startuje americká verze klasického japonského hororu o prokletém domě, v němž žijí zlí duchové. Jeho scenáristou a režisérem je nepříliš známý Nicolas Pesce, který, jak už to u podobných žánrovek bývá, spoléhá především na popularitu žánru a tematiku, protože v hlavních rolích se neobjeví nikdo extra známý. V těch vedlejších se pak mihnou Demián BichirJackie Weaver a William Sadler. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, je ale jasné, že očekávání by neměla být velká, protože hollywoodské remaky japonských filmů dopadají většinou dost špatně. Velmi slabá první premiéra týdne roku 2020.

Synopse: Když někdo zemře v náručí ukrutného hněvu, zrodí se kletba. Ta se pak usídlí v místě smrti. Ti, kteří se s ní později setkají, budou pohlceni její zuřivostí. Stejně je tomu v prokletém domě, kde sídlí duchové plní pomsty, kteří každého, kdo do něj vstoupí, trestají násilnou smrtí.

Zajímavost: Podle rozhovorů s režisérem by snímek měl být tzv. interquelem a odehrávat se mezi filmy Nenávist a Smrtící nenávist 2.

Český trailer filmu Nenávist / The Grudge
Tenkrát podruhé (La Belle Époque) (Aerofilms)

Český plakát filmu Tenkrát podruhé / La Belle ÉpoqueFrancouzské komediální drama se pyšní poměrně zajímavou a atraktivní zápletkou, která skýtá velký potenciál. Ohlasy, kterých není málo, navíc hovoří o tom, že se zadařilo a vznikla výborná žánrovka, která potěší všechny věkové generace a je ideálním filmem na rande. Režisérem a scenáristou je dosud nepříliš známý Nicolas Bedos, který do hlavních rolí obsadil Daniela AuteuilaGuillaumea CanetaFanny Ardant a Dorii Tillier. Zdá se tedy, že Francouzi tentokráte nezklamali a dopřáli nám ideální premiéru po klidných a odpočinkových vánočních svátcích.

Synopse: Victor (Daniel Auteuil) dostane od svého syna dárkový poukaz agentury Time Travelers, která s pomocí filmových kulis a herců dokáže zinscenovat jakoukoli epochu a zprostředkovat svým klientům setkání se slavnými osobnostmi dle jejich přání. Victor se nakonec rozhodne vrátit do sedmdesátých let a ještě jednou prožít první rande se svou ženou, tedy do doby, kdy v něm viděla víc než jen nudného patrona v pruhovaném pyžamu. Dokáže repríza tohoto krásného okamžiku přimět Victora a jeho paní k tomu, aby se znovu zamilovali?

Zajímavost: Celosvětovou premiéru si film odbyl na loňském festivalu v Cannes.

Český trailer filmu Tenkrát podruhé / La Belle Époque
Zakleté pírko (CinemArt)

Plakát filmu  / Zakleté pírkoVánoční svátky už jsou sice minulostí, první česká premiéra roku 2020 na ně dá ale zavzpomínat. Je jí totiž nová pohádka milovaného i nenáviděného režiséra a spoluscenáristy Zdeňka Trošky. Tato informace většině diváků stačí k tomu, aby věděla, zda u ní trávit čas, nebo se jí dalece vyhnout, protože se nedá očekávat, že by tvůrce dělal nějaké razantní změny. Zbývá tedy doplnit, že hlavní roli ztvárnila Anastázie Chocholatá, které dělají společnost především Lukáš PavlásekŠárka VaculíkováSara Sandeva a Lucie Polišenská. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, to ale asi trápí jen málokoho, protože věrní autorovi diváci se jimi stejně neřídí. Pravděpodobný komerční hit prvních týdnů nového roku.

Synopse: Aninka (Anastázie Chocholatá) žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, kterým si přivolá prince Vítka (Petr Urban) zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se dívka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého a jejím průvodcem se stává vodník (Lukáš Pavlásek), kterého zachránila před zlým sedlákem. Společně prožijí mnoho dobrodružství i legrace.

Zajímavost: Režisér se při psaní scénáře inspiroval souborem ruských pohádek Krása nesmírná a konkrétně příběhem Peříčko Finista Jasného sokola.

Oficiální trailer filmu Zakleté pírko


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY