Blu-Ray recenze: John Wick 3 je pokračováním nejlepší akční série současnosti

Vydáno: 26.10.2019 10:00 - Jan Varga | foto: Lionsgate

Akční thriller John Wick 3 s Keanu Reevesem a Halle Berry vychází na DVD i Blu-Ray. Film je skvělý, bonusy nicméně ani jeden z nosičů bohužel neobsahuje.

John Wick 3Recenzoval/a Jan Varga dne 26.10.2019 10:00. Akční thriller John Wick 3 s Keanu Reevesem a Halle Berry vychází na DVD i Blu-Ray. Film je skvělý, bonusy nicméně ani jeden z nosičů bohužel neobsahuje. Hodnocení: 4.5
John Wick 3
John Wick: Chapter 3 - Parabellum
Thriller / Akční / Krimi
United States, 2019 , 130 min.

Režie: Chad Stahelski
Scénář: Derek Kolstad, Shay Hatten, Chris Collins, Marc Abrams, Derek Kolstad, Derek Kolstad
Kamera: Dan Laustsen
Hudba: Tyler Bates, Joel J. Richard
Herci: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Tobias Segal, Anjelica Huston, Saïd Taghmaoui, Jerome Flynn, Randall Duk Kim, Margaret Daly, Robin Taylor, Susan Blommaert

Česká premiéra: 16.05.2019

Hodnocení: 9/10

Vydavatel: CinemArt


John Wick 3 hodnocení na Kinobox.cz: 78.89 %
Keanu Reeves ve filmu John Wick 3 / John Wick 3Americký akční thriller John Wick 3 navazuje na místě, kde předchozí John Wick 2 skončil – titulní hrdina (Keanu Reeves) porušil pravidla hotelu Continental, takže je na jeho hlavu vypsaná odměna a všichni mu jdou po krku. Tvůrci filmu v čele s režisérem Chadem Stahelskim, bývalým kaskadérem a dlouholetým kamarádem Keanu Reevese, v něm zároveň navazují i na budování spletitého světa profesionálních zabijáků a jeho přísných pravidel a do hloubky rozvíjejí jeho fascinující mytologii.

Laurence Fishburne, Ian McShane ve filmu John Wick 3 / John Wick 3O filmu John Wick 3 platí do značné míry stejná pozitiva, která se vázala i na jeho dva předchůdce. Jde o efektní, úderný a vizuálně opojný, ale přitom i inteligentní a nápaditý akční snímek, který je navíc citlivě zahraný, skvěle natočený a sestříhaný a vůbec v něm všechny filmařské aspekty výtečně šlapou. Dominují mu charismatický hlavní hrdina a působivé akční přestřelky a elegantní kontaktní souboje, perfektně přehledné, hbité a realizované s pečlivou a originální choreografií. To vše je zasazeno do stylizovaného a velmi brutálního, leč přesto poměrně věrohodně ztvárněného prostředí, v němž jsou i všechny vedlejší postavy a jejich dialogy vytříbeně napsané, a v němž se nezapomíná ani na jemný, suchý a drsný humor.

Filmy s Johnem Wickem jsou jedněmi z nejvýraznějších a nejlepších zástupců akčního žánru současnosti. John Wick 3 není výjimkou – jeho jedinou nevýhodou je akorát nutná znalost obou předchozích dílů a jeho otevřený konec, v němž je evidentně zaděláno na ještě nejméně jedno další pokračování.

Blu-Ray:

BD obal filmu John Wick 3 / John Wick 3Film John Wick 3 vychází na DVD i Blu-Ray, leč zcela bez bonusů. Na záběry z natáčení, akční trénink Keanu Reevese a Halle Berry, případně i na výcvik bojových psů a koní se tudíž bohužel podíváte leda na internetu. Menu je každopádně v češtině a obrazová i zvuková stránka filmu je vynikající (byť pokud jste vlastníky domácího kina, budete si muset vystačit jen s pětikanálovým zvukem).

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: DTS HD-Master Audio 5.1 anglicky a česky

Titulky: české

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 2. 10. 2019

USA, 2019, 131 minut

Český trailer k filmu John Wick 3


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Nesourodost (Josef, 26.10.2019 22:46) Reagovat

    Blu-ray JW1 se skvělými bonusy, JW2 se skvělými bonusy, JW3 bez bonusů.. ať jdou vydavatelé do ******. Je mnoho takových případů napříč nosiči, včetne vazeb knih a podobně.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY