Kinopremiéry: Zlatokopky si na panství Downton oblékají krásné šaty a hledají nabarvené ptáče

Vydáno: 11.09.2019 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ve druhém zářijovém týdnu odstartuje v kinech především domácí událost dekády, kterou je drama Václava Marhoula Nabarvené ptáče. Nejvyšší příčky žebříčků návštěvnosti bude ale atakovat spíše jeho konkurence.
Zlatokopky (Hustlers) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Zlatokopky / HustlersKriminální komedie s prostým názvem většině diváků odhalí, o čem bude. Podle synopse se zdá, že půjde o klasickou žánrovku o tom, jak zdánlivě hloupé ženy převezly mnohem "chytřejší" a movitější muže. Primárně to špatně není, protože i z tohoto námětu se dá natočit velmi dobrý film, podle zahraničních ohlasů, kterých ale zase není tolik, se ovšem zdá, že toto nebude ten případ. O režii a scénář se postarala Lorene Scafaria, která publikum láká hlavně na solidní obsazení, v němž se objeví Jennifer LopezJulia StilesCardi BConstance Wu nebo Keke Palmer. Uvidíme tedy, jak si snímek povede v tuzemských kinech. Slabší premiéra týdne.

Synopse: Protřelá Ramona (Jennifer Lopez) vede tým zkušených a dost mazaných striptérek, které se svým klientům z řad boháčů z Wall Street rozhodnou ukázat, zač je toho loket.

Zajímavost: Lopez se kvůli filmu učila pole dance a domů si dokonce pořídila tyč pro pole dance.

Oficiální český trailer filmu Zlatokopky / Hustlers
Panství Downton (Downton Abbey) (CinemArt)

Český plakát filmu Panství Downton / Downton AbbeyI u nás velmi oblíbený a světově oceňovaný britský seriál, který již skončil, se ještě jednou vrací, tentokráte ale přímo ve filmové podobě. Je tedy jasné, že je určen zejména těm, kteří ho znají, sledovali ho a vyznají se v postavách. Ti, kteří jsou jim nepolíbeni, by se asi vůbec neměli snažit, protože nemají šanci pochopit všechny souvislosti. Dobrou zprávou pro fanoušky budiž to, že scénář napsal duchovní otec celé série Julian Fellowes a o režii se postaral Michael Engler, který stojí i za několika díly seriálu. I obsazení je známé, takže se v něm objeví mimo jiné Maggie SmithMatthew GoodeTuppence MiddletonElizabeth McGovern nebo Imelda Staunton. Hodnocení ani ohlasy zatím neexistují, to ale natěšení fanoušci řešit asi moc nebudou. Evropská premiéra týdne.

Synopse: Bohatá rodina Crawleyových, která vlastní velké panství na anglickém venkově na počátku 20. století, se ještě jednou vrací. Tentokrát na plátna kin.

Oficiální český trailer filmu Panství Downton / Downton Abbey
Takové krásné šaty (In Fabric) (AČFK)

Český plakát filmu Takové krásné šaty / In FabricBritský snímek je určen náročnějšímu a možná i cinefilnějšímu publiku, neboť jeho autorem je svérázný Peter Strickland. Ti, kteří jeho jméno znají, už nepotřebují o moc víc informací, protože jim je jasné, že opět budou mít co dělat s osobitou záležitostí, která osciluje mezi několika žánry, má originální formu a dost specifický humor. A budou se asi těšit o to víc, protože zápletka se točí kolem prokletých šatů. V titulních rolích se představí Gwendoline ChristieSidse Babett Knudsen a Caroline Catz. Hodnocení jsou dost nevyrovnaná, s tím se ale u podobných snímků počítá. Premiéra pro náročnější publikum.

Synopse: Centrem příběhu jsou prokleté červené šaty. Okolo nich se střídají různé postavy, které pociťují jejich účinek. Některé z nich dokonce zemřou, protože tyhle šaty mají opravdu velmi speciální kouzlo a prokletí.

Český trailer filmu Takové krásné šaty / In Fabric
Playmobil ve filmu (Playmobil: The Movie) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Playmobil ve filmu / Playmobil: The MovieFrancouzsko-německý animovaný snímek vychází ze stejnojmenné série panáčků a stavebnic, které jsou jakousi německou variantou Lega. Tato skutečnost dává alespoň rámcovou představu o tom, co lze od filmu očekávat a také to, že bude určen především těm nejmenším. To ostatně potvrzuje i nemnoho dostupných ohlasů, které hovoří o infantilní zábavě s technicky nevýraznou a lacinou animací. Pro úplnost se sluší doplnit, že režisérem je debutant Lino DiSalvo. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Mladšího bratra dívky Marly do sebe vtáhne velký hračkový model města. Děvče nevěří svým očím, ale dokud kouzlo trvá, vrhne se za ním. Po chvíli dopadne a zjistí, že se ocitla v animované říši, kde ona sama je figurkou Playmobil. Bratr tu ale není, proto se ho Marla vydává hledat. Na své cestě potká pohodového řidiče food trucku a tajného agenta, který o její situaci ví úplně všechno a přesně ví, co dělat. Celou trojici pak čeká zábavná a divoká cesta, která nemá žádné hranice, stejně jako je nemá fantazie světa Playmobil.

Zajímavost: Film vznikl k pětačtyřicátému výročí celé franšízy.

Český trailer filmu Playmobil ve filmu / Playmobil: The Movie
Nabarvené ptáče (Bioscop)

Plakát filmu  / Nabarvené ptáčeČeské drama natáčené v mezinárodní koprodukci se v tuzemské tvorbě bude jednoznačně vyjímat a jde pravděpodobně o nejočekávanější český film dekády. Režisér a scenárista Václav Marhoul v něm zadaptoval brutální a nekompromisní předlohu Jerzyho Kosińského a na snímku pracoval celých třináct let. Ke spolupráci získal i několik mezinárodních hvězd, jakými jsou Udo KierStellan SkarsgårdHarvey KeitelBarry Pepper nebo Julian Sands, z českých herců se pak objeví mimo jiné Jitka ČvančarováPavel Kříž nebo Filip Kaňkovský, hlavní roli pak ztvárnil debutující Petr Kotlár. Už z ohlasů, které vzbudil na nedávno skončeném benátském festivalu, je jasné, že výsledek nebude pro každého a zážitek bude hodně silný. Na první tuzemské recenze si ale budeme muset počkat asi až těsně před premiéru. Domácí premiéra desetiletí s mezinárodními ambicemi.

Synopse: Ve snaze uchránit své dítě před masovým vyhlazováním Židů, posílají rodiče syna (Petr Kotlár) k příbuzné na venkov kdesi ve východní Evropě. Chlapcova teta však nečekaně umírá a dítě je tak nuceno vydat se na cestu a úplně samo se protloukat divokým a nepřátelským světem, v němž platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Jeho snahu o přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si není vědomo, boj sama se sebou, boj o svou duši a svou budoucnost.

Zajímavost: Ve filmu se mluví pouze devět minut.

Oficiální trailer filmu Nabarvené ptáče


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY