Preview: Co nás čeká ve zbytku roku 2019 v kinech?

Vydáno: 31.07.2019 14:00 - Václav Limberk | foto: Impawards

Půlku roku 2019 máme za sebou a to nejlepší nás teprve čeká. Jaké jsou nejatraktivnější tituly druhé poloviny tohoto roku, vám prozradí naše speciální preview.
SRPEN

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve filmu Tenkrát v Hollywoodu / Tenkrát v HollywooduFilmem měsíce je jednoznačně Tarantinův devátý film Tenkrát v Hollywoodu. Film je charakterizován jako Tarantinova pocta zlatému věku Hollywoodu roku 1969, v němž se protlouká bývalá hvězda westernových seriálů Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) a jeho kámoš a kaskadérský záskok Cliff Booth (Brad Pitt). Ti jsou shodou okolností sousedy hollywoodské hvězdy na vzestupu Sharon Tate (Margot Robbie), oběti nechvalně proslulého masakru členů Mansonovy rodiny, což byl čin, který symbolicky ukončil onu éru nevinnosti. Tenkrát v Hollywoodu je označováno jako dílo, které má nejblíže k režisérovu kultovnímu Pulp Fiction: Historky z podsvětí
Originální trailer filmu Tenkrát v Hollywoodu s českými titulky 

ZÁŘÍ

Fotografie z filmu To Kapitola 2 / To Kapitola 2Září nabídne hned několik atraktivních titulů. Tím prvním bude To Kapitola 2, v němž se uzavřou osudy hrdinů z Derry, kteří budou po 27 letech znovu čelit zlu v podobě tančícího klauna Pennywise (Bill Skarsgård). Nabarvené ptáče je patrně nejambicióznější český film celého roku, který natočil Václav Marhoul s mezinárodním hereckým obsazením, v němž jsou vedle českých herců také hvězdy jako Harvey Keitel nebo Stellan Skarsgård
Originální trailer filmu To Kapitola 2 s českými titulky 


Sylvester Stallone ve filmu  / Rambo V: Last BloodRambo: Poslední krev potěší všechny příznivce akčních filmů a těch se Sylvesterem Stallonem zvlášť. Ramba čeká poslední boj, tentokrát na mexicko-amerických hranicích s nebezpečným drogovým kartelem. Slibně vypadá i sci-fi Ad Astra, které je druhým velkým filmem Brada Pitta vydávajícího se do vesmíru po stopách svého otce. Film natočil James Gray. A v závěru měsíce budeme mít možnost zhlédnout zatím poslední dokončený film Woodyho Allena Deštivý den v New Yorku, jehož cesta na plátno byla pozdržena vlnou skandálů, která se znovu dotkla i Allenovy osoby. 
Originální trailer filmu Rambo: Poslední krev s českými titulky 

ŘÍJEN

Joaquin Phoenix ve filmu  / JokerTaké říjen je bohatý na zajímavé novinky. Tou první je Joker, což je realistický pohled na známou komiksovou postavu, kterou Todd Phillips natočil ve stylu Scorseseho klasických kousků jako Taxikář a Král komedie. V hlavní roli se představí Joaquin Phoenix a ve vedlejší Robert De Niro. Akční sci-fi Blíženec je o zabijákovi, jehož pronásleduje jeho mladší klon. V hlavní roli Will Smith a jeho omlazené já. Režie Ang Lee.
Originální trailer filmu Joker s českými titulky 


Angelina Jolie ve filmu Zloba: Královna všeho zlého / Zloba: Královna všeho zléhoZloba: Královna všeho zlého je druhý díl filmu Zloba - Královna černé magie, což byl rip-off Sněhurky z pohledu zlé královny. Hlavním tahákem je kromě výtvarné stránky Angelina Jolie v roli Zloby, kterou v novém filmu podpoří Michelle Pfeiffer. Vrátí se také čtyři hrdinové deset let staré akční komedie Zombieland v sequelu Zombieland 2: Rána jistoty.
Originální trailer filmu Zloba: Královna všeho zlého s českými titulky 


Linda Hamilton ve filmu Terminátor: Temný osud / Terminátor: Temný osudPředpokládaným vrcholem měsíce by pak měl být Terminátor: Temný osud, v němž spojili síly producent James Cameron a režisér Tim Miller. Temný osud přímo naváže na první dva Cameronovy Terminátory a poprvé v něm od druhého dílu uvidíme herce Lindu Hamilton a Edwarda Furlonga. Chybět nebude ani Arnold Schwarzenegger. Novou hereckou generaci zastupují Mackenzie Davis a Gabriel Luna jako nový představitel zlého Terminátora.
Originální trailer filmu Terminátor: Temný osud s českými titulky 

LISTOPAD

Matt Damon, Christian Bale ve filmu Na plný plyn / Ford v FerrariV listopadu uvidíme nejdříve akční historický velkofilm Bitva u Midway, který natočil mistr katastrofického filmu Roland Emmerich. Následovat bude akční životopisné drama Na plný plyn, které ukáže soupeření dvou slavných automobilových značek. V hlavních rolích uvidíme hvězdnou dvojici Christian Bale a Matt Damon. Premiéru bude mít také sequel hororu Osvícení Stephena Kinga Doktor Spánek a reboot Charlieho andílků. Dále nás čeká Ledové království II, pokračování Disneyho animovaného hitu z roku 2013 a na konci roku i hvězdně obsazené krimidrama Na nože od režiséra Riana Johnsona.  
Originální trailer filmu Na plný plyn s českými titulky 

PROSINEC

Concept Art z filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera / Star Wars: Vzestup SkywalkeraJednoznačným vrcholem měsíce a snad i celého roku bude závěrečný díl nové Star Wars trilogie Star Wars: Vzestup Skywalkera, v němž se uzavřou osudy nových postav: Rey (Daisy Ridley), Kylo Rena (Adam Driver) a Finna (John Boyega). Vedle nich uvidíme naposledy Luka Skywalkera (Mark Hamill) a z nezveřejněných záběrů také princeznu Leiu, jejíž představitelka Carrie Fisher zemřela před třemi roky. Dalším hereckým veteránem, který se tu objeví, bude Billy Dee Williams, představitel piráta Landa Carlissiana ze Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
Český trailer filmu  Star Wars: Vzestup Skywalkera

Vedle toho nás ale čekají ještě pokračování české komedie Špindl, slibně vypadající krimidrama Temná tvář Brooklynu, pokračování dobrodružného blockbusteru Jumanji: Vítejte v džungli! s názvem Jumanji: Další level, hororový remake Black Christmas nebo muzikál Cats od režiséra Bídníků Toma Hoopera.  

A na co z toho se nejvíce těšíte vy?



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY