Zemřel Zdeněk Srstka

Vydáno: 29.07.2019 15:23 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 83 let zemřel herec, kaskadér a bývalý profesionální vzpěrač Zdeněk Srstka. Známý byl i z televizní obrazovky díky pořadu Chcete mě?
Zdeněk Srstka, Helena Růžičková ve filmu Příště budeme chytřejší, staroušku! / Příště budeme chytřejší, staroušku!Zdeněk Srstka se narodil v roce 1935 v Praze. Věnoval se sportu - boxu, zápasení a vzpírání. Na letních olympijských hrách v Římě v roce 1960 skončil ve vzpírání devátý. Právě díky sportu se dostal ke kaskadérství a přes něj k filmu. Jeho tvář jsme mohli vidět v desítkách filmů. Za všechny jmenujme alespoň snímky Limonádový Joe aneb Koňská opera„Pane, vy jste vdova!“Čtyři vraždy stačí, drahoušku!Šest medvědů s CibulkouMarečku, podejte mi pero!, kde z jeho úst zazněla legendární hláška "Hliník se odstěhoval do Humpolce!", Adéla ještě nevečeřelaPříště budeme chytřejší, staroušku!AmadeusCesta peklem nebo Jak se krotí krokodýli.

Známý byl i díky televizi, vystupoval například v populárním pořadu Možná přijde i kouzelník. Hrál v celé řadě seriálů, například v Návštěvnících, Létajícím ČestmíroviDobrodružství kriminalistiky nebo Doktorech z Počátků. Jeho tvář se stala známá také díky pořadu o opuštěných psech Chcete mě? Zdeněk Srstka zemřel ve věku 83 let.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY