Nabarvené ptáče bude mít premiéru v Benátkách

Vydáno: 25.07.2019 13:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Po pětadvaceti letech bude mít na MFF v Benátkách zastoupení také český film. O hlavní trofej - Zlatého lva se v hlavní soutěži bude ucházet Nabarvené ptáče Václava Marhoula.
Harvey Keitel ve filmu  / Nabarvené ptáčeČeské koprodukční drama Nabarvené ptáče bude mít světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v italských Benátkách. Film režiséra Václava Marhoula byl vybrán do hlavní soutěžě a spolu s dalšími dvaceti filmy z celého světa se bude ucházet o hlavní trofej - Zlatého lva. Naposledy tu byl český film zastoupen před pětadvaceti lety, kdy se zde promítal snímek Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina

Letošnímu festivalu předsedá argentinská režisérka Lucrecia Martel. Film Nabarvené ptáče je natočený podle předlohy polského autora Jerzyho Kosińského a hrají v něm hvězdy jako Harvey Keitel nebo Stellan Skarsgård. Hlavní roli ztvárnil Petr Kotlár z Českého Krumlova. Dále v něm hrají Julian SandsBarry PepperPavel KřížJitka Čvančarová a Udo Kier. Premiéru v kinech má 12. září. Uvidíme ho tedy jen několik dní po světové premiéře na MFF v Benátkách, jehož 76. ročník se zde koná od 28. srpna do 7. září.

Teaser k filmu Nabarvené ptáče


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY