Zemřel herec Václav Postránecký

Vydáno: 08.05.2019 12:15 - Václav Limberk | foto: Falcon

Ve věku 75 let zemřel český filmový, televizní a divadelní herec Václav Postránecký, jehož si většina diváků pamatuje z komedie S tebou mě baví svět.
Július Satinský, Václav Postránecký ve filmu  / S tebou mě baví světVáclav Postránecký se narodil v roce 1943 v Praze. Herecky debutoval v roce 1952 ve filmu Konec strašidel. Jako dětský herec se objevil například ve filmech Vzorný kinematograf Haška Jaroslava nebo Punťa a čtyřlístek. V mladém věku byl k vidění například v detektivce Po stopách krve, v krimifilmu Tajemství zlatého Buddhy, v komedii Dva muži hlásí příchod nebo v pohádce Jak se budí princezny. Jeho nejznámější filmovou rolí je dirigent Michal Adámek z komedie S tebou mě baví svět.

Po roce 1989 se objevil například ve filmech Černí baroniAndělské očiKonto separatoJak se krotí krokodýliBobuleHranařiBezva ženská na krku a Ten, kdo tě miloval. Od roku 1979 byl členem Národního divadla. Objevil se také v řadě televizních filmů a seriálů (Doktoři z Počátků, Vinaři, Krejzovi) a působil i v dabingu (nezapomenutelný byl například v komedii Tootsie).

Václav Postránecký zemřel po těžké nemoci 7. května 2019. Bylo mu 75 let.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY