Čeká nás další Terminátor?

Vydáno: 15.04.2011 18:21 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Režisér Justin Lin promlouvá o sequelu
Arnold Schwarzenegger ve filmu Terminátor 2: Den zúčtováníNavzdory tomu jak výnosné, inovativní a kultovní byly první dva díly Jamese Camerona, producenti se neustále snaží "terminátorskou" značku rozšířit. Vzpoura strojů Jonathana Mostowa byla ještě výborná parodie / pocta originálu, ale s nedávným blockbusterem Terminator Salvation už to tak růžové nebylo. Nejenže očekávaný projekt pod vedením McGho neuspěl finančně, rozcupovala ho také kritika.
Postapokalyptická řežba ale měla i světlé momenty, včetně výborné akce a digitálního Arnieho (ač byl jeho příchod více komický než drsný). Připočtěme si ještě nepovedený seriál Terminátor: Příběh Sáry Connorové nebo direct-to-DVD sérii krátkých filmů Terminator Salvation: Temný počátek a hned nám musí být jasné, že producenti svou světoznámou značku nehodlají nenechat zrezivět.
Zejména studio Universal, které již dlouhodobě uvažuje o sequelu pod vedením Justina Lina, jemuž co nevidět dorazí do kin Rychle a zběsile 5 (premiéra je v plánu 5. května). "Dvorní" režisér naolejované série se zatím profiluje jako solidní akční tvůrce, takže pokud by se další Terminátor nesl na odlehčené notě čtvrtého dílu, jedná se rozhodně o dobrou volbu. Stačilo by najmout jen lepšího scenáristu...
Lin nedávno poskytl internetovému portálu Omelete.com rozhovor, v němž zmiňuje, že se jedná o jeho vysněný projekt. Mluvil prý také s Arnoldem Schwarzeneggerem, který by se nejspíš návratu (byť určitě jen v cameu) nebránil. Tvrdí, že je to ještě vzdálená budoucnost a ani sám neví, co bude jeho příští projekt. Lin dále zmiňuje, že čeká na "ten správný okamžik", kdy bude mít kolem sebe správný tvůrčí tým.
Rozhodně se ale jedná o režiséra se zápalem pro sérii, takže se nemusíme bát, že by se z toho vyklubala postapokalyptická obdoba Souboje Titánů. Má ale vůbec terminátoří vesmír ještě co nabídnout? Těšili byste se na další díl pod jeho vedením?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Justin Lin (Zoltan, 15.04.2011 22:24) Reagovat

    Prepáčte, ale z čoho usudzujete že režisér je solídny akčný tvorca? Po vyložene trápnom Tokio drifte, priemernom CGI pokračovaní a jednom otrasnom filme Annapolis, ktorý mi odporúčali kamaráti (strašný vkus) ho mam celkom plné zuby.

  • T 4? (Tomasson, 16.04.2011 22:24) Reagovat

    Proč ne...ale vyjít to může JEN s hodně dobrým režisérem a hodně dobrým scenáristou - T2 je hooodně vysoká laťka a osobně mám pochyby o tom, že by Justin Lin byl ten, kdo ji dokáže přeskočit....Co takhle třeba Nolan? Ale šel by do toho??? :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY