Box Office: Avengers stanovili nový rekord

Vydáno: 29.04.2019 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Avengers: Endgame přepisovali historické tabulky s novým rekordem, kterým daleko předstihli loňského předchůdce Avengers: Infinity War, který dosud tabulky vedl.
Fotografie z filmu Avengers: Endgame / Avengers: EndgameNeuvěřitelná marketingová kampaň a hype provázející uvedení poslední avengerovské marvelovky Avengers: Endgame se naplnily a promítly se do masivního 350 milionového otvíráku v USA a v 1,2 miliardu celosvětově. To vše za pouhé tři dny. To je samozřejmě nový historický rekord ve všech možných hlediscích - největší americký otvírák, největší neamerický otvírák, největší celosvětový otvírák atd. Pro srovnání, dosud držel rekord loňský avengerovský kousek s 257 milionovým otvírákem. "Endgame" ho dokázal předstihnout skoro o 100 milionů.

Dokáže ještě některý snímek tento obrovský rekord překonat? Zvládne to letošní Star Wars: The Rise of Skywalker? Nebo až za rok Avatar 2? Uvidíme. Prozatím je ale 350 milionů za víkend novou metou, kterou se budou pokoušet ostatní velké filmy překonat.

Mark Strong, Zachary Levi ve filmu Shazam! / Shazam!Na druhém místě je Captain Marvel, které trvalo osm týdnů než nasbírala 413 milionů, s nimiž zatím ještě vede letošní americké tržby. V těch celosvětových už s 1,2 miliardou vedou právě Avengers. Na třetím místě je horor La Llorona: Prokletá žena, který má po týdnu 41 milionů. Na čtyřce je drama Breakthrough následované na pětce komiksovým Shazamem!. Zbytek žebříčku si můžete prohlédnout níže.

Příští týden otevřou animák UglyDolls nebo komedie Long Shot.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 26. DUBNA 2019

 1. Avengers: Endgame 350 mil. (novinka)
 2. Captain Marvel 8 mil.
 3. La Llorona: Prokletá žena 7,5 mil.
 4. Breakthrough 6,3 mil.
 5. Shazam! 5,5 mil.
 6. Little 3,4 mil. 
 7. Dumbo 3,2 mil.
 8. Řbitov zviřátek 1,3 mil.
 9. My 1,1 mil.
10. Penguins 1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY