Kinopremiéry: Hellboy jezdí trabantem tam a zase zpátky a hledá řbitov zviřátek

Vydáno: 10.04.2019 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V tomto týdnu se do kin po patnácti letech vrací oblíbený komiksový hrdina Hellboy, leč ve zcela nové verzi. Společně s ním startují třeba i další adaptace kingovského hororu Řbitov zviřátek nebo poslední "trabanťácký" dokument.
Hellboy (Hellboy) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Hellboy / HellboyPo patnácti letech se do kin vrací poměrně oblíbený komiksový hrdina z dílny Mikea Mignoly. Nová verze ale bude úplně jiná než ta předchozí, protože zcela jiný je i tvůrčí tým, což samozřejmě fanoušky původního filmu, kterých je poměrně dost, zamrzí. Režii tentokráte obstaral nevyzpytatelný Brit Neil Marshall a klíčovou hlavní roli ztvárnil ne až tak známý David Harbour, vedle něhož se objeví mimo jiné Milla Jovovich, Ian McShane nebo Brian Gleeson. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, takže je opravdu velmi těžké odhadovat, co očekávat a jak by to celé mohlo dopadnout. Premiéra týdne.

Synopse: Pod hlavičkou Úřadu paranormálního výzkumu a obrany se temný hrdina Hellboy (David Harbour) vydává do Londýna, kde se ze záhrobí probrala obávaná čarodějnice Nimue (Milla Jovovich). Hellboy ji musí zabránit, aby seslala na svět morovou ránu. Do karet mu hraje fakt, že Královna krve potřebuje nejprve nabrat síly poté, co ji v dávných dobách zabil samotný král Artuš a její rozčtvrcené tělo ukryl napříč celou Anglií. Na celou misi navíc nebude sám, protože k ruce má svého nevlastního otce Trevora Bruttenholma (Ian McShane) a kamarádku Alice (Sasha Lane), mimořádně nadané médium. Společně s nimi pak odhalí šokující pravdu o svém původu a poslání.

Zajímavost: Ve světě komiksů se Hellboy poprvé objevil v březnu 1993.

Oficiální český trailer filmu Hellboy / Hellboy
Řbitov zviřátek (Pet Sematary) (CinemArt)

Český plakát filmu Řbitov zviřátek / Pet SemataryI druhá premiéra tohoto týdne je novou verzí, tentokráte jednoho z nejlepších románů Stephena Kinga. A i v tomto případě platí, že s původním filmem nemá krom autora předlohy společného vůbec nic a jde o úplně novou adaptaci. Režijně ji obstaralo prakticky neznámé duo Kevin KölschDennis Widmyer, které láká především na jméno slavného spisovatele. V obsazení nejvíc zaujmou Jason ClarkeJohn Lithgow. Ohlasy jsou zatím relativně spokojené (ačkoli naše recenze je výjimkou), a i když podle nich nejde o úplně nejlepší kingovskou adaptaci, ostudu předloze neudělá, což se také počítá. Fandové knihy by ale měli vědět, že konec je údajně radikálně změněný. Uvidíme, jak si snímek povede v našich končinách.

Synopse: Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na němž místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už zahynula jakkoli. Louis se jako lékař staví ke smrti pragmaticky, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a před vědomím konečnosti chce chránit hlavně své děti. Když soused Jud Crandall (John Lithgow) najde u silnice ležet mrtvého kocoura jejich dcery, rodiče najednou nevědí, co jí mají říct. A právě Jud poradí Louisovi, aby mazlíčka pohřbil na zvířecím hřbitově a dceři nebudou muset říkat vůbec nic. Kocour se totiž vrátí. Jen trochu jiný, divočejší a nebezpečný.

Zajímavost: Kinga inspirovala k napsání románu nemoc jeho vlastní kočky.

Oficiální český trailer filmu Řbitov zviřátek / Pet Sematary
After: Polibek (After) (Bontonfilm)

Český plakát filmu After: Polibek / AfterRomantické drama s velmi bizarním českým titulem už ve své synopsi prozradí úplně všechno. Pravděpodobně půjde o další z řady teenagerských romancí určených především mladým divačkám, které ještě lépe znají románovou předlohu Anny Todd. Jinak vskutku není nač lákat, protože režírující Jenny Gage je debutantka a ani obsazení, v němž hlavní role ztvárňují Josephine Langford a Hero Fiennes-Tiffin, není úplně nejznámější. Ohlasy dosud neexistují, žádné zázraky se ale čekat asi nedají. Premiéra pro specifické publikum.

Synopse: Tessa (Josephine Langford) je příkladná pilná studentka prvního semestru, vzorná dcera, pozorná a věrná kamarádka, má velké ambice a plány do budoucna. Jenže její nalinkovaný životní plán nepočítal s tím, že se objeví tajemný a pohledný Hardin Scott (Hero Fiennes-Tiffin). Nijak zvlášť oblíbený, drzý a nafoukaný samotář s pronikavým pohledem a temnou minulostí. Je ale nebezpečný a nebezpečně přitažlivý.

Zajímavost: Knižní předloha začínala jako fan-fikce skupiny One Direction.

Český trailer filmu After: Polibek / After
Mirai, dívka z budoucnosti (Mirai no Mirai) (AČFK)

Český plakát filmu Mirai, dívka z budoucnosti / Mirai no MiraiPo hodně dlouhé době se do tuzemských kin dostává nové japonské anime. Tentokráte jde o počin zkušeného, ale ne tak známého režiséra a scenáristy Mamoru Hosody, který vypadá jako klasický žánrový kousek, který by fandy neměl zklamat. Tomu odpovídají i dosavadní ohlasy, které se pohybují na úrovni lehkého nadprůměru a zdá se, že půjde o solidní záležitost. Vzhledem k distributorovi a samotnému žánru se navíc dá předpokládat, že film bude uveden v původním znění s titulky, takže návštěvě kina opravdu nebrání vůbec nic.

Synopse: Malý Kun si užívá dětství a plné pozornosti svých rodičů. To ale trvá jen do doby, než jeho svět naruší právě narozená sestřička Mirai. O různých podobách rodinné lásky pak Kuna učí členové jeho rodiny, s nimiž se setkává ve fiktivním světě mísícím minulost, přítomnost a budoucnost.

Zajímavost: Jde o vůbec první japonské anime, které si odbylo premiéru na festivalu v Cannes.

Český trailer filmu Mirai, dívka z budoucnosti / Mirai no Mirai
Trabantem tam a zase zpátky (Aerofilms)

Plakát filmu  / Trabantem tam a zase zpátkyK českému dokumentu asi není třeba nic moc dodávat, protože "trabanťáci" jsou velmi oblíbení a jejich dobrodružství si v žebříčcích návštěvnosti vedou vždy velmi dobře. Asi je zbytečné psát, že režii a scénář opět obstaral Dan Přibáň, který je i hlavním aktérem celé výpravy, která se znovu podívala do exotických lokací a zažila další a další bizarní a vtipné situace. Hodnocení zatím moc není, v tomto případě ale nejsou důležitá, protože asi každý ví, co očekávat. Dokument, který určitě přiláká hodně diváků.

Synopse: Velká cesta kolem světa končí. Poslední výprava uzavírá cestu žlutých trabantů napříč kontinenty ve velkém stylu. V týmu tentokráte není žádná žena a putování nabírá často divoké obrátky. Žlutý cirkus jede z Indie až domů. Překonává Himaláje i diktatury, láme výškové rekordy a prchá před policií.

Zajímavost: Cesta byla dlouhá 17 237 kilometrů a posádka ji projela za pět měsíců.

Originální trailer filmu Trabantem tam a zase zpátky


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY