Zemřel herec Stanislav Zindulka

Vydáno: 14.03.2019 18:54 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 86 let zemřel herec Stanislav Zindulka. Ve filmu, v televizi a na divadle vytvořil desítky rolí. Hrál například v seriálech Vlak dětství a naděje a Bylo nás pět.
Stanislav Zindulka, Helena Růžičková, Tereza Brodská ve filmu  / Vlak dětství a nadějeStanislav Zindulka se narodil v roce 1932 v Jilemnici. Mladého herce to odmalička táhlo k divadlu, ale stejně tak i k filmu. V něm se poprvé objevil už v roce 1956 v komedii Váhavý střelec. Zindulka se postupně objevoval v čím dál významnějších filmech jako ObžalovanýZnamení Raka nebo Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky. Posléze se začal objevovat více v televizi. Jeho nejvýznamnějším televizním angážmá bylo účinkování v seriálech Vlak dětství a naděje a Bylo nás pět

Kromě toho se Zindulka objevil například ve filmech Božská EmaSmrt krásných srncůJak básníkům chutná životVracenkyHaneleBabí léto, za které získal Českého lva za vedlejší roli, Anděl PáněOdcházeníHořící keř a Narušitel, který byl uveden letos. Zindulkovu smrt oznámil ředitel Činoherního klubu Vladimír Procházka, kde herec působil od roku 1994 do minulého roku. Stanislav Zindulka zemřel 14. března 2019. Bylo mu 86 let. 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY