Cenu za režii DGA získal Alfonso Cuarón

Vydáno: 03.02.2019 10:18 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Alfonso Cuarón si odnesl Cenu amerického cechu režisérů (DGA) za černobílé drama Roma. Tato cena je významným indikátorem nadcházejících Oscarů.
Alfonso Cuarón při natáčení filmu Roma / RomaAlfonso Cuarón má významně nakročeno k druhému Oscaru za režii, když dnes nad ránem získal Cenu amerického sdružení režisérů (DGA) za černobílé drama Roma. Držitelé této ceny pak většinou získají i Oscara za režii. Poslední výjimkou z tohoto pravidla byl v roce 2012 Ben Affleck, který získal cenu DGA za Argo, i když nebyl na Oscara za režii ani nominován. Cuarón v souboji porazil na Oscara nominované režiséry Spika Lee a Adama McKaye.

Další dva nominovaní, Bradley Cooper a Peter Farelly pak v oscarových nominacích nejsou. Jedinými, kdo tedy mohou v oscarovém souboji Cuaróna ohrozit, jsou vedle Spika Lee a McKaye Polák Pawlikovski a Řek Lanthimos. Pokud Cuarón letos Oscara za režii dostane, bude to jeho druhý a dožene tak svého mexického kolegu Alejandra Gonzáleze Iñárritua, který má taktéž dva Oscary.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY