Dokument o Bobu Dylanovi na Netflixu

Vydáno: 11.01.2019 18:55 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

V tomto roce bude mít na Netflixu premiéru dokument o Bobu Dylanovi mapující Rolling Thunder Revue tour z let 1975-76. Režisérem je Martin Scorsese.
Bob Dylan ve filmu  / Martin Scorsese má napilno. Zatímco dokončuje pro Netflix gangsterský biopic The Irishman, pracuje pro stejnou platformu i na dokumentu o písničkářovi a zpěvákovi Bobu Dylanovi s názvem Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese. Ten má zmapovat Dylanovo turné z poloviny 70. let. Dylana na něm tehdy doprovodila celá řada známých umělců, například Joan BaezBob NeuwirthT-Bone BurnettAllen GinsbergSam ShepardJoni MitchellRingo Starr nebo Patti Smith.

Scorsese přitom o Dylanovi už jeden dokumentární film, televizní, z roku 2005 natočil. Ten nesl název Bob Dylan. Nový dokument bude mít na Netflixu premiéru někdy v druhé polovině tohoto roku. V postprodukci má Scorsese také dosud jeden nepojmenovaný projekt. Vedle dokončovacích prací na těchto třech filmech má také rozjetý nový celovečerní snímek s názvem Killers of the Flower Moon.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY