Za horizontem: atmosferické postapo drama I Think We're Alone Now

Vydáno: 29.09.2018 11:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Peter Dinklage a Elle Fanning zjistí, že jsou posledními lidmi na Zemi v postapo dramatu I Think We're Alone Now, které natočila americká režisérka a kameramanka Reed Morano.

I Think We're Alone NowRecenzoval/a Václav Limberk dne 29.09.2018 11:00. Peter Dinklage a Elle Fanning zjistí, že jsou posledními lidmi na Zemi v postapo dramatu I Think We're Alone Now, které natočila americká režisérka a kameramanka Reed Morano. Hodnocení: 3.5
I Think We're Alone Now
I Think We're Alone Now
Drama / Tajemný / Sci-Fi
USA, 2018 , 93 min.

Režie: Reed Morano
Scénář: Mike Makowsky
Kamera: Reed Morano
Herci: Peter Dinklage, Elle Fanning, Charlotte Gainsbourg, Paul Giamatti


Hodnocení: 7/10
I Think We're Alone Now hodnocení na Kinobox.cz: 54.52 %
Režisérka a kameramanka v jedné osobě Reed Morano byla do nedávna známá především jako režisérka několika epizod z huluovského seriálu Příběh služebnice. Na svém kontě už má ale i celovečerní režijní debut Meadowland z roku 2015 a nyní přichází se svým druhým snímkem, postapo dramatem I Think We're Alone Now, za které získala Zvláštní cenu poroty pro hraný film za excelentní filmařinu na letošním Sundance festivalu.

Peter Dinklage ve filmu  / I Think We're Alone NowDel (Peter Dinklage) je posledním člověkem na Zemi, který přežil neznámou katastrofu, při níž lidstvo vyhynulo na neznámý virus. Jednoho dne však potká dívku Grace (Elle Fanning). On je rozhodnutý ale i nadále žít sám. Následující běh věcí jeho plány nakonec změní. 

Komorní drama I Think We're Alone Now sází především na atmosféru a charismatického Dinklage v hlavní roli samorostlého knihovníka Dela. Reed Morano je bezesporu zdatná kameramanka, což dokazuje i zde. Vizuálně je její film plný působivých a krásných záběrů, které mají za následek onu magickou atmosféru. Jako režisérka je minimalistická. Libuje si v pomalu plynoucím příběhu bez velkých vnějších efektů a kromě svého čarování s kamerou pak sází především na dramatické charakterní herectví Petera Dinklage, který se ukazuje býti "velkým malým hercem".

Elle Fanning ve filmu  / I Think We're Alone NowElle Fanning tu zdatně sekunduje, stejně jako překvapivá camea dvojice Paul Giamatti a Charlotte Gainsbourg. Většinu filmu ale na svých bedrech nese Dinklage, který dokazuje, že vedle role ze seriálu Hra o trůny nemá problém utáhnout sám celý film. 

I Think We're Alone Now je zdařilým, neakčním komorním dramatem s krásným vizuálním zpracováním a skvělými herci. Pokud máte na podobný film náladu, pak ho lze doporučit. 

Oficiální trailer filmu I Think We're Alone Now


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY