Disney vládne tržbám v roce 2018

Vydáno: 20.09.2018 10:11 - Václav Limberk | foto: Falcon

Studio Walta Disneyho překonalo vlastní rekord z minulého roku, když jeho filmy letos překročily hranici šesti miliard v celosvětových tržbách.
Fotografie z filmu Black Panther / Black PantherStudio Disney už překonalo svůj loňský rekord v tržbách celosvětově, který nyní dosáhl sumy 6 miliard a 468 milionů. Jde o druhý nejlepší rok v historii studia. Disney drží rekord mezi všemi studii z roku 2015, kdy jeho filmy vydělaly přes 7 milirad. Druhé místo ze stejného roku drží Universal s necelými 7 miliradami (6,89mld.). Největším letošním trhákem značky Disney byla marvelovka Avengers: Infinity War, která vydělala přes 2 miliardy. Následuje další marvelovka Black Panther s tržbami 1,3 mld. a pixarovka Úžasňákovi 2 s tržbami 1,1 mld.

K celkovým tržbám studia Disney pak ještě přispěly snímky Ant-Man a WaspSolo: Star Wars Story a Kryštůfek Robin. Letos ještě Disney uvede filmy Louskáček a čtyři říšeRaubíř Ralf a internet a Mary Poppins se vrací. Oproti tomu Universal letos zabodovalo jen se sequelem Jurský svět: Zánik říše, který utržil přes 1,3 mld. Dalšími jeho hity pak byly snímky Mamma Mia! Here We Go Again a Padesát odstínů svobody. Z potenciálních hitů, které Universal uvede tento rok, by mohl zabodovat Grinch nebo Smrtelné stroje.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY