Kinopremiéry: Predátor s malou čarodějnicí prožívají evoluci

Vydáno: 12.09.2018 07:30 - Vratislav Šálek | foto: 20th Century Fox

Do kin tento týden vstoupí pouhé tři novinky, z nichž hned dvě jsou z německé provenience, konkrétně komedie Spolu to dáme a pohádka Malá čarodějnice. Největším lákadlem je ale návrat ságy Predátor v podobě sequelu Evoluce.
Predátor: Evoluce (The Predator) (CinemArt)

Český plakát filmu Predátor: Evoluce / The PredatorPo osmi letech se o slovo hlásí dnes už skoro kultovní a legendární sága o vesmírných lovcích. Ti se znovu vrací na Zem a ohrožují lidskou existenci, proti nim se pak postaví parta bývalých vojáků. Zápletka je tedy jednoduchá, půjde tak hlavně o to, jak vše naváže na nesmrtelný snímek z osmdesátých let. S tím je tento propojen osobou režiséra a spoluscenáristy Shanea Blacka, který si v tom původním zahrál menší roli. A právě jeho jméno je tím největším diváckým lákadlem, protože v obsazení se nikdo zvlášť povědomý neobjeví. Pozitivem může být i to, že tvůrce si prosadil tvrdší eRkový rating, takže bychom se mohli dočkat nekorektních hlášek a nějaké té krve. Ohlasů zatím mnoho není, ale ty, které prosákly, mluví o lehkém zklamání a spíše zapomenutelné jednohubce, což je škoda. Přesto premiéra týdne.

Synopse: Jeden kluk zcela náhodou zapříčinil, že se Predátoři, jedni z největších lovců celého vesmíru, vrátili na naši planetu. Jsou však mnohem silnější a chytřejší než kdy dřív a lov a zabíjení jsou pro ně stále zábavou. Najde se ale v dnešní době vůbec někdo, kdo je schopen lidstvo před touto hrozbou ochránit? Vypadá to, že poslední nadějí je skupina bývalých a naprosto šílených vojáků a jedna mladá evoluční bioložka. Zvládnou to?

Zajímavost: Původně byl projekt zamýšlen jako restart celého univerza, Black ale po svém příchodu potvrdil, že půjde o sequel.

Oficiální český trailer filmu Predátor: Evoluce / The Predator
Spolu to dáme (Dieses bescheuerte Herz) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Spolu to dáme / Dieses bescheuerte HerzNěmecké komedie jsou v našich končinách poměrně populární, proto se není co divit, že v kinech se objevuje další z nich. Ta tedy asi moc nenaláká na příběh, který už po přečtení synopse působí dost tuctově a předvídatelně, ale spíše na účast Elyase M'Bareka (známý z trilogie Fakjů pane učiteli) v hlavní roli. Informační povinnost pak velí zmínit, že o režii se postaral mimo svou domovinu ne tak známý Marc Rothemund a druhou hlavní roli ztvárnil Philip Schwarz. Komentářů ani hodnocení zatím není moc, takže nemá smysl se jimi zabývat. Své diváky si ale film nepochybně najde.

Synopse: Lenny (Elyas M'Barek) je flákač, zbohatlický floutek a playboy, který nezná nic jiného než parties, světy klubů, alkohol a krásné holky. Když ovšem po jedné z velkých pařeb zaparkuje své auto jen těsně vedle garáže a na dně napuštěného bazénu, dojde jeho otci trpělivost. Lenny se tak musí starat o patnáctiletého Davida (Philip Schwarz) s těžce nemocným srdcem jemuž dle lékařů zbývá jen pár měsíců života. Mladík žije v sanatoriu a kromě operací toho moc nepoznal. I proto se Lenny rozhodne, že mu ukáže svět po svém, umožní mu užít si vyměřený čas naplno a zažít to, co ještě nikdy nezažil.

Český trailer filmu Spolu to dáme / Dieses bescheuerte Herz
Malá čarodějnice (Die kleine Hexe) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Malá čarodějnice / Die kleine HexeNěmecko-švýcarská pohádka vychází z knihy Otfrieda Preußlera a tuzemskému divákovi může sloužit jako zajímavé srovnání s naší podobou lokálně velmi oblíbeného žánru. Zápletka je pochopitelně typicky pohádková, takže nemá smysl s ní ztrácet čas a prostor. Místo toho se sluší upozornit, že režisérem a scenáristou je Mike Schaerer, jenž má dosud zkušenosti spíše z kriminálního žánru, tudíž i z tohoto ohledu může jít o zajímavý počin. Divákům pak bude určitě povědomá představitelka hlavní role Karoline Herfurth, kterou znají hlavně z komedií. Ani v tomto případě se nejde opřít o množství ohlasů a komentářů, proto je třeba řídit se instinktem, momentálním rozpoložením, případně i chutí těch nejmenších diváků.

Synopse: Jen několik set let "mladá" čarodějnice (Karoline Herfurth) se chce podívat na slavný sabat, který se koná každoročně na vzdálené hoře. Slavnost pozoruje ukryta za keřem, jenže je odhalena a hlavní čarodějka Bimbula jí udělí trest, že se musí do roka stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pouští do učení a koná samé dobré skutky, což se ovšem moc nelíbí staré ježibabě Pingule, která na ni sešle mráz a vánici. Malá čarodějnice se ale nezalekne ani toho a stále na sobě pracuje, protože nadchází čas dalšího sabatu, kde má skládat mistrovské zkoušky.

Oficiální český trailer filmu Malá čarodějnice / Die kleine Hexe


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY