Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 31. 8. 2018 - 6. 9. 2018

TV tipy: Sid a Nancy se společně s Van Helsingem ocitají v žáru lásky

Vydáno: 31.08.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny končí, v televizích tomu ale překvapivě nic nenapovídá, protože nabídka je dost slabá a žádné zásadní premiéry se divák nedočká. Vedle častých repríz tak zaujmou především velmi málo známé a vysílané žánrovky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
V žáru lásky (Carrington) (pátek 31. 8., ČT art, 21.30 - 23.30 / neděle 2. 9., 23.55 - 01.55)

Plakát filmu V žáru lásky / CarringtonBritsko-francouzské romantické drama patří u nás k těm málo známým, což je svým způsobem škoda. Ačkoli nešťastný tuzemský název evokuje něco úplně jiného, tehdy debutující režisér a zkušený scenárista Christopher Hampton se v něm zaměřil především na vztahy mezi postavami, jejichž předobraz byl reálný a celkovou atmosféru britského venkova na začátku dvacátého století. Značně si pomohl atraktivním milostným životem obou ústředních hrdinů, který byl značně turbulentní a nejednoznačný, pak už mu stačilo jen přidat správné tempo a velmi specifické melancholické ladění. Jeho hlavním pilířem je ovšem obsazení, v němž nejdůležitější úlohy brilantně ztvárnili Emma Thompson a Jonathan Pryce, které doplnili ještě Steven Waddington, Samuel West nebo Rufus Sewell. Zamrzí jen absence jakékoli tvůrčí invence, odvahy a emocionálně silnější scény, znalejší diváky pak také to, že o životě a díle malířky Dory Carrington se nedozví vůbec nic. Velmi málo zařazovaná záležitost.

Zajímavost: Režisér psal scénář skoro dvacet let.

Originální trailer filmu V žáru lásky / Carrington
Hrabě Monte Cristo (The Count of Monte Cristo) (sobota 1. 9., Nova, 16.15 - 18.50 / pondělí 3. 9., Nova Cinema, 15.10 - 17.35 / středa 5. 9., 13.55 - 16.25)

Plakát filmu Hrabě Monte Cristo / The Count of Monte CristoHodnocení britsko-americko-irského dobrodružného dramatu se radikálně liší na tuzemských databázích a na těch zahraničních. Proč tomu tak je, nemusíme řešit moc dlouho, neboť český, potažmo evropský divák je u adaptací románů Alexandra Dumase staršího zvyklý na určitý standard a jakous takous věrnost předloze, v Hollywoodu se ale tyto věci až tak neřeší. Režírující Kevin Reynolds tak dostal k ruce scénář, který s původní knihou má společného snad jen pár postav a základní kostru děje. Na ten pak narouboval solidní akční scény, svižné tempo, zdařilou dobovou výpravu a kostýmy a ucházející kameru. Klíčovou roli ztvárnil obstojný James Caviezel, jehož antagonistu si zahrál Guy Pearce a objeví se třeba i Richard Harris nebo tehdy začínající a zcela neznámý Henry Cavill. Jakožto dobrodružná žánrovka je výsledek víceméně slušný a lehce nadprůměrný, jako adaptace klasické literatury ale nemá šanci uspět v žádném ohledu. Tip pro tolerantního diváka.

Zajímavost: Když byl snímek v hodně rané fázi přípravy, měl Edmonda Dantese hrát Arnold Schwarzenegger!

Originální trailer filmu Hrabě Monte Cristo / The Count of Monte Cristo
Sid a Nancy (Sid and Nancy) (sobota 1. 9., ČT art, 21.30 - 23.25 / pondělí 3. 9., 23.30 - 01.25)

Plakát filmu Sid a Nancy / Sid and NancyBritsko-americké hudební drama z druhé poloviny osmdesátých let sleduje bouřlivý vztah baskytaristy legendárních Sex Pistols Sida Viciouse a mladé Nancy Spungen, nic jiného však nenabízí. Ve svém nejvýraznějším počinu se dnes skoro zapomenutý režisér a scenárista Alex Cox zaměřil čistě jen na destruktivní romanci a historie kapely jako taková je hodně upozaděná, což může diváky trochu zklamat. Příliš se mu nepodařilo ani oba hlavní hrdiny hlouběji vykreslit, tudíž působí jen jako věčně zfetované loutky s minimem motivace. Body ale sbírá perfektně vystihnutým punkovým prostředím, bouřlivou dobovou atmosférou a efektním zachycením hudebních vystoupení, kterých ale ke vší škodě není zase tolik. Vydařilo se mu i obsazení, jehož trumfem je začínající a naprosto fascinující Gary Oldman, jeho partnerku pak ztvárnila velmi dobrá Chloe Webb, kterou ale značně limitoval fakt, že její charakter se smrskl na protivnou a znuděnou dívku. Hodně punkový tip na sobotní večer.

Zajímavost: Zpěvákovi Sex Pistols Johnnymu Rottenovi se film moc nelíbil a označoval ho za prostoduchou oslavu heroinu a obyčejnou fantazii s množstvím vymyšlených scén.

Originální trailer filmu Sid a Nancy / Sid and Nancy
Van Helsing (Van Helsing) (sobota 1. 9., Nova, 23.25 - 01.55 / pondělí 3. 9., Nova Cinema, 17.35 - 20.00)

Plakát filmu Van Helsing / Van HelsingČtrnáct let staré akční fantasy se s odstupem času dočkalo docela solidních hodnocení a dnes působí jako příjemný a neškodný oldschool a typická ukázka velkofilmu své doby. Režisér a scenárista Stephen Sommers v něm neřešil vůbec nic a chtěl navázat na klasické horory z třicátých let, což se mu povedlo velmi vzdáleně. Spoléhal se pak především na přehnané množství viditelně digitálních efektů, svižné tempo, klipovitý střih a zvláštně ponurou atmosféru, která ale není depresivní. Titulní roli si zahrál charismatický Hugh Jackman, jemuž dělali společnost mimo jiné Kate BeckinsaleRichard Roxburgh nebo David Wenham, v malých vedlejších úlohách pak lze díky natáčení v Česku spatřit několik zdejších herců. Mimo absentující logiky a extrémně tupého příběhu výsledku nejvíc škodí přepálená stopáž. Nenáročná podívaná na sobotně-nedělní noc.

Zajímavost: Kostel svatého Mikuláše, v němž se natáčely scény z bálu, musel být kvůli filmování odsvěcen a posléze znovu vysvěcen.

Oficiální trailer filmu Van Helsing / Van Helsing
Jen blázni spěchají (Fools Rush In) (neděle 2. 9., Prima Max, 20.00 - 22.20 / úterý 4. 9., 00.25 -02.40)

Plakát filmu Jen blázni spěchají / Fools Rush InJedenadvacet let stará romantická komedie není špatná, jen je zcela nevýrazná a zastíněná mnohem lepšími žánrovkami. Režírujícímu Andymu Tennantovi v ní nejvíce škodí to, že se nedokáže rozhodnout, zda chce hrát na komediální, nebo vážnou strunu a pokouší se kombinovat oba póly, což se mu úplně nedaří a sentimentální atmosféra se stiuačním humorem příliš nekooperují. Ústřední příběh také nijak nepřekvapí, neboť je předvídatelný a opírá se o všechna myslitelná klišé. Lehce nad průměrem tak film udržují svižné tempo, přiměřená stopáž a příjemné vtípky a hlášky, především ale obsazení klíčových rolí, které ztvárnili Matthew Perry a Salma Hayek, mezi nimiž funguje potřebná chemie. Naprosto neškodná podívaná na konec týdne.

Zajímavost: Hlavní ženskou roli odmítla Jennifer Lopez.

Originální trailer filmu Jen blázni spěchají / Fools Rush In
Schmitke (úterý 4. 9., ČT art, 20.20 - 21.55)

Plakát filmu  / SchmitkeČesko-německý snímek není určen pro masové publikum a musí na něj být nálada, za což se pak odvděčí na naše poměry dost netradičním zážitkem. Režijně debutující Štěpán Altrichter v něm zpočátku láká na decentní komedii, postupem času ale zvážňuje a dostává se do vod mysteriózního dramatu, což mu ale tak úplně nefunguje, protože by bylo potřeba ještě trochu "přitlačit" a nabídnout údernější pointu. Co se mu ovšem povedlo na výbornou, je zachycení osobité atmosféry pohraniční oblasti Krušných hor, v níž společně fungují Češi a Němci a vzniká mezi nimi zvláštní pnutí. Výsledek zaujme i technickou stránkou, z níž mimo nádherné kamery vyčnívají Českým lvem oceněné zvuk a hudba. Potěší i obsazení, které je tvořeno neokoukanými herci, mezi nimiž hrají prim Peter KurthHelena DvořákováJakub Žáček. Více se o tomto svérázném počinu dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Obec Chřmelava, kde se film odehrává, je smyšlená a její název je záměrně krkolomný, aby se Němcům špatně vyslovoval.

Oficiální trailer filmu Schmitke
Automata (Autómata) (středa 5. 9., Nova Cinema, 20.00 - 22.10)

Plakát filmu Automata / AutómataKoprodukční sci-fi thriller je u nás hodnocen o něco hůře než v zahraničí, kde ovšem dosahuje jen lehce nadprůměrného výsledku. Režisér a scenárista Gabe Ibáñez v něm doplatil na přehnanou ambicióznost a minimální snahu o originalitu. Snímek tak připomíná hybrid mezi Isaacem Asimovem a Philipem K. Dickem, do kterého se ještě míchají podobné hollywoodské žánrovky. Autorovi se ovšem nedaří napsat tak epický a filozofický příběh a místo toho jen zbytečně klouže po povrchu, pracuje s náznaky a nepřichází s žádnou velkou myšlenkou, s níž by bylo možné polemizovat. Body pak ztrácí i úplným závěrem, který je protipólem všeho před ním, neboť se mění v lacinou béčkovou akci. Potěší naopak vizuální stránka, která je i přes nízký rozpočet poměrně opulentní a zajímavá, hutná atmosféra, svěží tempo a střídmá stopáž, v níž naštěstí není tolik hluchých míst. Titulní roli si střihl proti typu obsazený Antonio Banderas, který je potřebně charismatický a odvádí solidní výkon, toho pak doplňují třeba Dylan McDermott nebo Melanie Griffith. Rozporuplná žánrovka.

Zajímavost: Název filmu byl inspirován hudební skupinou Steam Powered Giraffe, jíž jsou autoři fanoušci.

Oficiální trailer filmu Automata / Autómata
Milenci v roce jedna (středa 5. 9., ČT2, 22.00 - 23.30)

Plakát filmu  / Milenci v roce jednaDnes neznámé normalizační romantické drama patří k tomu lepšímu, co ve své době vzniklo, je ale potřeba si odmyslet poplatné politické vyznění. Režisér a spoluscenárista Jaroslav Balík se v něm spolehl na titulní příběh romance dvou válkou poznamenaných lidí a soustředil se především na dialogy a vytváření vztahu mezi postavami. Ty ústřední velmi dobře zahráli Marta Vančurová a Viktor Preiss, mezi nimiž probíhá i potřebná a důležitá chemie, vedlejší pak třeba Libuše Švormová, Petr Svojtka, Jana Švandová nebo Jiří Kodet. Škoda, že výprava nebyla propracovanější, protože kvůli ní pak úplně nefunguje dobová atmosféra a divák nikdy zcela nevěří, že se vše odehrává ihned po válce, což ještě podporuje nehodící se jazzový hudební doprovod. Výsledku pak chybí větší tvůrčí invence a odvaha a také nějaká déle zapamatovatelná scéna. Jen málo připomínaná záležitost.

Zajímavost: Snímek reprezentoval Československo v boji o Oscara za zahraniční film roku 1974.

Ukázka z filmu Milenci v roce jedna
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years) (čtvrtek 6. 9., ČT art, 20.20 - 22.05)

Český plakát filmu The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years / The Beatles: Eight Days a Week - The Touring YearsPod alternativním názvem Beatles: Perná léta najdete v programu dokument o vzniku beatlemánie a koncertech legendární kapely, které proběhly mezi lety 1962 - 1966. Režírující Ron Howard v něm sice pro zaryté fanoušky skupiny nepřináší skoro žádné nové informace, ohromí ale množstvím času, které musel věnovat hodinám materiálu, aby se mu podařilo vybrat hodně unikátní a raritní párvteřinový záběr. Přínosný je i v tom, že odhaluje archivní rozhovory se všemi členy kapely a o některých koncertech mluví vůbec poprvé. Samozřejmostí jsou pak i fragmenty z několika nesmrtelných hitů, k nimž se přidává i parádně vystižená dobová atmosféra naprostého šílenství. Výrazně zklamáni budou snad jen ti, kteří budou čekat perličky ze soukromí a zákulisí, protože dokument se v drtivé většině stopáže věnuje jen a pouze hudební stránce, vzhledem ke strhujícímu tempu a celkovému náboji to ale nikterak nevadí. Více se dozvíte v naší nadšené recenzi.

Zajímavost: Howard získal cenu Grammy za nejlepší hudební film.

Český trailer filmu The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years / The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
Náhradníci (Surrogates) (čtvrtek 6. 9., Nova, 22.15 - 00.00)

Plakát filmu Náhradníci / SurrogatesSkoro dekádu starý sci-fi thriller je na zahraničních databázích hodnocen o něco lépe než na těch našich, to ale v jeho nevýraznosti tolik nemění. Režírující Jonathan Mostow měl asi velké ambice, ty mu ale pohřbil hloupý ústřední příběh, který sice přichází se zajímavou a atraktivní premisou a asi byl zamýšlen jako společenská satira, místo toho je ale plný nesmyslů, nelogičností, důsledkem čehož je absolutní nefukčnost jakékoli mytologie a světa budoucnosti. Výsledek tak zachraňuje hlavně celkem obstojná vizuální a triková stránka, pár nápaditých scén a naštěstí i velmi krátká stopáž, která se sice někdy táhne, ale uteče opravdu rychle. V titulní roli se objeví unavený a na jistotu hrající Bruce Willis, mnohem zajímavější jsou ovšem Rosamund Pike, Radha Mitchell, Ving Rhames nebo James Cromwell. Absolutně nenáročná jednohubka, u níž je potřeba nepřemýšlet.

Zajímavost: Film vznikl na motivy komiksu Roberta Vendittiho.

Oficiální trailer filmu Náhradníci / Surrogates

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Jennifer Lopez proti Umělé inteligenci ve filmu Atlas (24.04.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Deadpool & Wolverine (23.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Rozhovor dekády (19.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Atlas (13.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu