Dědicové Bruce Leeho: Červenec ve znamení mistrů kung-fu na AXN Black

Vydáno: 12.07.2018 19:36 - Václav Limberk | foto: Columbia Pictures

Televizní stanice AXN Black uvede v tomto měsíci v české premiéře sedm klasických akčních kung-fu filmů z produkce Honkongu a Tchajwanu 70. let.
Bruce Lee ve filmu Hra smrti / Game of DeathOd smrti legendárního Bruce Leeho uplyne 20. července už pětačtyřicet let, ale dodnes je na celém světě považován za nejznámějšího filmového mistra asijských bojových umění kung-fu. Trochu neprávem, protože v 70. letech se ve filmových studiích v Hongkongu a na Tchajwanu natočilo filmů tohoto žánru několik stovek, zatímco předčasně zesnulý Bruce Lee si zahrál pouze v pěti. Tuto mezeru se rozhodla vyplnit TV stanice AXN Black, která během letošního července uvádí v české premiéře hned sedm klasických akčních filmů z této dekády.

TV stanice ANX Black uvede následující snímky: Kung-fu: úder smrti (The Prodigal Boxer, 1974), Král boxerů (The King Boxer, 1973), Smrtící hra (True Game of Death, 1979), Spravedlivý úder (Blind Fist of Bruce, 1979), Kung-fu: nebezpečná mise (Incredible Kung Fu Mission, 1979), Boj na smrt (Struggle Through Death, 1979) a Měsíční meč a nefritový lev (Moonlight Sword and Jade Lion, 1977). 

Všechny tyto filmy měly ve své době poměrně značný divácký úspěch nejen v Asii, ale i v severní a jižní Americe, ovšem do širší evropské distribuce se nikdy nedostaly.

Více informací o filmech najdete zde: 

https://www.axnblack.cz/



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY