Kinopremiéry: Zánik Jurského světa je božský

Vydáno: 20.06.2018 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V tomto týdnu si na nás kina nachystala pouhé dvě premiéry, takže diváci nemusí dlouho přemýšlet, na co by mohli zajít. Jasným tahákem je samozřejmě sequel Jurský svět: Zánik říše, kterému komedie Jsem božská nemůže konkurovat.
Jurský svět: Zánik říše (Jurassic World: Fallen Kingdom) (CinemArt)

Český plakát filmu Jurský svět: Zánik říše / Jurassic World: Fallen Kingdom Nedá se očekávat, že pokračování tři roky starého miliardového hitu by se neslo ve výrazně jiném duchu, když sázka na dinosaury tehdy vyšla nad všechny předpoklady. Vadit by nemělo ani to, že o režii se tentokráte postaral talentovaný Španěl Juan Antonio Bayona, protože v hlavních rolích se nic nezměnilo a mimo obřích a samozřejmě digitálních dinosaurů se vracejí Chris PrattBryce Dallas Howard, které ve vedlejších úlohách doplňují třeba Jeff GoldblumRafe SpallJames Cromwell nebo Toby Jones. Ohlasy a hodnocení jsou v tomto případě o něco horší než v předchozím případě, což se ale asi dalo trošku čekat, protože vesměs by mělo jít o sázku na jistotu. Jasná premiéra týdne a pravděpodobně další miliardový počin.

Synopse: Na exotickém ostrově Isla Nubar se probudila tamní sopka a dinosaurům znovu hrozí vyhynutí. Na místo se tak vrací Claire (Bryce Dallas Howard), která se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která chce dinosaury zachránit a Owen (Chris Pratt), jehož zase pohání touha najít a spasit inteligentního dinosaura Blue, kterého dokázal vychovat a částečně vycvičit. Hned po příjezdu se ale oba stanou svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která ve svém důsledku může zcela změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár let zpět.

Zajímavost: Kvůli jedné ze scén se Howard učila potápět s kyslíkovým přístrojem.

Oficiální český trailer filmu Jurský svět: Zánik říše / Jurassic World: Fallen Kingdom
Jsem božská (I Feel Pretty) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Jsem božská / I Feel PrettyAmerická komedie bude hodně specifická a rozhodně nesedne úplně každému. Důvodem není ani tak to, že jde o režijní debut poměrně ostřílené scenáristické dvojice Abby Kohn a Marc Silverstein, jako spíš to, že v hlavní roli se objeví Amy Schumer, která někomu přijde vtipná, někomu ale zoufale trapná. A vzhledem k tomu, že s ní film stojí a padá, budou znalejší diváci vědět, zda se s ním vůbec obtěžovat. Lákavé ale vůbec nejsou ohlasy, komentáře a recenze (třeba i ta naše), které jsou dost nespokojené a celkově zatím snímek dosahuje sotva průměrného hodnocení. Sluší se ještě uvést, že v dalších rolích se objeví Michelle Williams, Tom Hopper nebo Emily Ratajkowski. Asi ne úplně dobrá alternativa hollywoodského blockbusteru.

Synopse: Renee (Amy Schumer) je běžná žena s lehce kolísavou nadváhou a těžce kolísavým sebevědomím. Má kamarádky, práci, občas i nějakého kluka, když se ale koukne do zrcadla, vidí jen to nejhorší. Při jedné z jízd na rotopedu v posilovně spadne a dvakrát se praští do hlavy. Když se probere, zjistí, že zázraky se dějí a z ní se stala neodolatelná krasavice a vypadá jako supermodelka. Má to ale háček - ve skutečnosti se nezměnilo vůbec nic a jediný, kdo se vidí jako krasavice, je ona sama. Ale to vůbec nevadí, protože Renee se cítí sexy, připadá si božská a život dostává grády. Každý kdo ji potká, se ovšem nestačí divit.

Zajímavost: Původně se počítalo s tím, že snímek bude mít eRkový rating.

Český trailer filmu Jsem božská / I Feel Pretty


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY