Kinopremiéry: Deadpool hledá princeznu

Vydáno: 16.05.2018 07:30 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jednoznačným tahákem programů kin bude tento týden pokračování nekorektní komiksovky Deadpool. To ostatně pochopili i všichni distributoři a nasadili proti němu čtyři evropské snímky, které jsou určeny zcela jinému publiku.
Deadpool 2 (Deadpool 2) (CinemArt)

Český plakát filmu Deadpool 2 / Deadpool 2Pokračování možná trochu přeceňované nekorektní podívané vzbuzuje velká očekávání právě kvůli samotné povaze předlohy a prvního filmu. Ten byl příjemně jiný než ostatní komiksovky, čímž si získal srdce diváků i odborné veřejnosti. A sequel je podle prvních ohlasů, které samozřejmě musíme brát s velkou rezervou, ještě lepší, takže by spokojeni mohli být všichni. K výměně došlo na pozici režiséra, kterou obsadil David Leitch, nic se ale nezměnilo v titulní roli, kterou znovu ztvárnil Ryan Reynolds, jehož tentokráte doplňuje především Josh Brolin. Tuzemské komentáře a recenze čekejte až těsně před premiérou, natěšení by ale pokazit spíše neměly. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Wade Wilson alias Deadpool (Ryan Reynolds) prahne po splnění svého velkého snu - stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. Zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se objevit nové životní koření. Do toho navíc pátrá po nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou yakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Rád by také objevil důležité životní hodnoty: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a moc by toužil po hrnku s nápisem "Nejlepší milovník na světě". S tímhle chlapíkem se zkrátka nikdo nenudí.

Zajímavost: Při natáčení filmu zemřela mladá kaskadérka, práce byly poté přerušeny na dva dny.

Oficiální český trailer filmu Deadpool 2 / Deadpool 2
Zimní bratři (Vinterbrødre) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Zimní bratři / VinterbrødreDánsko-islandské drama vypadá podle synopse na hodně zajímavou a atmosférickou záležitost, která by mohla nabídnout i silný a osudový příběh dvou bratrů, kteří se dostali do vyhroceného konfliktu. A příběh je mimo země původu to jediné, nač lze tuzemského diváka nalákat, protože jde o celovečerní režijní a scenáristický debut Hlynura Palmasona, který do hlavních rolí obsadil podobně neznámé herce, konkrétně Elliotta Crosseta Hoveho, Simona Searse a Victorii Carmen Sonne. Ohlasů je pochopitelně naprosté minimum, drží se ale vesměs někde na hranici lehčího nadprůměru, takže o úplný průšvih by jít nemělo a milovníci severské kinematografie by měli být z větší části spokojeni. Chladnější alternativa komiksového trháku.

Synopse: V odlehlém těžařském městečku až za koncem žijí dva bratři, kteří pracují v dole. Mladší Emil (Elliott Crosset Hove) je ale v tomto místě opuštěnější než ostatní a ve svém osamění má jen jedinou hodnotu - z chemikálií ukradených v továrně totiž pálí alkohol. Baví se snad jen s Annou (Victoria Carmen Sonne), po níž tiše touží. Situace se radikálně mění, když jeden z místních onemocní a vina padá na Emila a jeho pálenku. Spor mezi oběma bratry a rodinou se poté dost vyhrotí, protože Emil se navíc cítí svým bratrem podveden a zrazen, neboť Anna se dala dohromady právě s ním. Najednou nemá nikoho a nemá už vůbec co ztratit.

Český trailer filmu Zimní bratři / Vinterbrødre
Lekce (L’atelier) (Artcam)

Český plakát filmu Lekce / L'atelierTaktéž francouzské drama nebude trhat rekordy návštěvnosti, protože je určeno specifickému publiku, které spíše než na příběh dá na emoce, tempo a vyjádření světonázoru. Alespoň tak snímek ze synopse působí, těžko ale soudit, zda takový opravdu je, protože ohlasů je opět naprosté minimum. Někoho možná do kina přiláká jméno relativně známého režiséra a spoluscenáristy Laurenta Canteta, jenž do hlavní role obsadil Marinu Fois. Víc k této sympaticky vypadající žánrovce vskutku nelze napsat.

Synopse: Několik mladých lidí, kteří hledají své místo ve společnosti, absolvuje letní seminář tvůrčího psaní pod vedením slavné spisovatelky Olivie (Marina Fois). V jejich práci má znovu ožít historie jednoho městečka s doky, které jsou už pětadvacet let zavřené. Jediný Antoine (Matthieu Lucci), jehož mnohem víc pálí problémy současného světa, se ostatním postaví. Olivii intenzita jeho chování vyvádí z míry, zároveň ale hluboce přitahuje.

Oficiální český trailer filmu Lekce / L’atelier
Hledá se princezna (Vykradena pryntsesa: Ruslan i Ludmila) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Hledá se princezna / Vykradena pryntsesa: Ruslan i LudmilaUkrajinské animované fantasy je určeno opravdu jen pro rodiny, které už mají konkurenční animáky nakoukané a rády by zkusily něco netradičního. Příběhově se zřejmě bude jednat o naprostý předvídatelný standard a už podle traileru a plakátu se dá domyslet, že animace s mnohem slavnějšími hollywoodskými fláky soutěžit nemůže, přesto by mohla být minimálně uspokojivá. Ohlasy prakticky neexistují, to ale takovou roli nehraje, protože ti, kteří návštěvu kina zvolí, budou asi počítat s určitým rizikem a nejistým výsledkem. Tomu nahrává i fakt, že režírující Oleh Malamuzh je debutant. Premiéra, která bez dětí nemá význam.

Synopse: Kočovný herec Ruslan sní o titulu rytíře a zároveň potkává krásnou Milu, do níž se zamiluje na první pohled. Jejich štěstí ale nemá dlouhého trvání, neboť strašlivý čaroděj Černomor potřebuje Milinu moc lásky, aby ji přeměnil v tajemnou magickou sílu. Vykouzlí proto obrovský vír a ukradne Milu přímo před Ruslanovýma očima. Ten navíc nemá vůbec tušení, že jeho milá je dcerou krále. Pochopitelně se vydá na dlouhou a strastiplnou cestu k její záchraně.

Český trailer filmu Hledá se princezna / Vykradena pryntsesa: Ruslan i Ludmila
Bohu žel (Aerofilms)

Plakát filmu  / Bohu želTuzemský dokument, jehož režisérem, scenáristou i kameramanem je poměrně zkušený Saša Dlouhý, nahlíží na aktuální téma uprchlické krize a snaží se ukázat, jak v České republice vypadá život migrantů. I když je tematika hodně atraktivní, podle dosavadních ohlasů, kterých je ovšem hodně málo, to bohužel vypadá, že autor potenciál nevyužil a zásadní názor do společnosti nepřinesl, což je obrovská škoda. Naštěstí není snímek příliš dlouhý, takže i když se divákovi zrovna autor netrefí do noty, měl by ten vydržet až do konce. I v tomto případě platí, že o moc víc toho napsat nelze, zájemci by se ale měli připravit na to, že asi úplně spokojeni nebudou.

Synopse: Česká republika vykazuje z celoevropského průměru téměř největší odpor vůči uprchlíkům, aniž by sama nějaké měla. Míra odmítání především muslimských migrantů je v přímé úměře k frekvenci tématu ve volebních programech politických stran i hlavy státu. Dokument sleduje šest uprchlických příběhů prožívaných v České republice a upozorňuje i na práci lidskoprávních organizací i na pořád ještě větší část společnosti, která odmítá nenávist přijmout jako jednu ze svých norem.

Originální trailer filmu Bohu žel


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY